Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cena stanu surowego

as-bo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 78
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

my budujemy dom w koniczynce 3 z Archonu stan surowy otwarty z położeniem dachu 25tyś

To bardzo dobra cen :D Tylko czy realna? My buduejmy wg projektu IDALIA, pow.118 + garaz 20,0 + poddasze uzytkowe i za stan surowy otwarty z polozeniem wiezby (dosc skomplikowana) ale bez pokrycia jestemy umowieni na blisko 40 tys.

mnie sie te 10 tys. wydaje malo realne, szczegolnie w przypadku gdy wszystkie prace wykonuje ekipa, a ty ich nie wspierwasz.

za dach szacuj minimum 40-50zl za m2 (tyle dla ciesli i tyle samo dla dekarza), czyli jakies 8-10 tys najmniej.

J.

A ja choć jestem z tej samej miejscowości to mam odmienne zdanie. Nie wypowiem się w kwestii dachu, ale za stan surowy 10tys to realna sumka, oczywiście jeżeli się postarasz. Ja za niewiele więcej będę miał postawiony dom 160m2 p.u. z więźbą i dachówką.

to była pierwsza ekipa, kolejna którą znaleźliśmy zażyczyła sobie 35tys za stan surowy z dachem (powiedzieli że 30tys brali na wiosnę a na jesieni już będzie drożej) ale za to widzieliśmy dom przez nich postawiony (bardzo solidny i dopracowany). Dodam że domek ma mieć ok115m2, dwuspadowy dach, bez lukarn, dom bez wykuszy, balkonów i innych dodatków. Kolejna ekipa wypowie się w niedzielę po obejrzeniu działki i projektu. czekam na podsumowanie....

A tak w ogóle to ceny budowy na lubelszczyźnie dobiegają ceny warszawskie

mnie sie te 10 tys. wydaje malo realne, szczegolnie w przypadku gdy wszystkie prace wykonuje ekipa, a ty ich nie wspierwasz.

za dach szacuj minimum 40-50zl za m2 (tyle dla ciesli i tyle samo dla dekarza), czyli jakies 8-10 tys najmniej.

J.

A ja choć jestem z tej samej miejscowości to mam odmienne zdanie. Nie wypowiem się w kwestii dachu, ale za stan surowy 10tys to realna sumka, oczywiście jeżeli się postarasz. Ja za niewiele więcej będę miał postawiony dom 160m2 p.u. z więźbą i dachówką.

pawel1309

umowmy sie na piwo a chetnie zaplace za kilka kolejek, jesli mi powiesz w jaki sposob, bez wlasnych nakladow pracy postawic stan surowy zamkniety domu 160m2 zz 10k zlotych ;-)

pozdrawiam

J.

chyba zgubiliśmy się w wypowiedziach powtarzam jedna z ekip chce za 1500-2000,- piwnicę ok. 30m, i 10tys za stan surowy (tzn ściany i 1strop), bez dachu, być może jest to tanio, dlatego pytam czy w tej cenie ktoś się zmieścił TYLKO w robociźnie i BEZ dachu. A tak w ogóle to chyba cena zależy od regionu w którym budowla ma się znajdować, no nie????