Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

cena stanu surowego

as-bo

Recommended Posts

• Odpowiedzi 78
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czy ktoś z Was mógłby powiedzieć czy wybudowanie domu w stanie surowym otwartym (kryty dachówką) o powierzcni użytkowej ok. 200 m2 za 70 tys. jest OK

Jak oceniacie tą cenę.

Zastanawiam się nad zrobieniem całości korzystając z kilku ekip, tj. mury jedna, więźba druga i pokrycie trzecia ekipa, bo to chyba wyjdzie taniej.

Może ktoś z was orientuje się ile biorą fachowcy za ustawienie więźby dachowej oraz za położenie dachówki.

• 5 weeks później...
  • 4 weeks później...

Oto Nasz domek:

http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=271&IdKolekcji=

Powierznia netto 157m2

Budowaliśmy w II połowie 2007r.

Stan surowy bez okien zamkneliśmy w grudniu 2007r.

Wprowadziliśmy kilka zmian : zrezygnowalismy z garażu ( będzie wolnostojący ) , wybudowaliśmy jeszcze jeden komin ( do kominka ) , zamiast z suporexu domek był stawiany z Thermophoru 25P+W , kominy z kształtek schnidela , dach kryty Termomembraną Dorken Maxx Titan , z ceglastej dachówki podwójne S - Brass , strop monolityczny , filarki i kominy wykańczane z żółtego klinkieru ,

Murarze za postawienie ścian nośnych i działowych , strop , kominy , filarki - 9000zł

Cieśla za więźbe dachową (220m2 dachu) - 2000zł

Dekarz za pokrycie membraną , obróbki dekarskie , rynny i krycie dachówką - 8000zł

okolice Piotrkowa Tryb

Ps. Razem z materiałami stan surowy z robocizną i nawiezieniem przeszło 800ton ziemi na dziłkę kosztował nas prawie 150tys zł

• 2 weeks później...
Witam,

Właśnie zakończyłem stan surowy otwarty "Dom w groszku 2" Archon. Łączna kwota robocizny razem z dachem - (2 lukarny, 4 okna dachowe, rynny, balkon) to 36 tys. 30 km od Wrocławia. 2 murarzy i 3 dekarzy-cieśli.

Pozdrawiam

Czy mógłbyś podać telefon lub adres tej firmy????

mój mail:[email protected]

Z góry dziękujemy

• 2 years później...

Witam.

Ja w w łodzi w marcu ruszam z budową zakładu foto, na dole jakiś wynajem na sklep typu rossman (120m2) góra studio foto też (120m2) wykonawca za fundamenty, parter, piętro, ścianki działowe bez dachu powiedział mi 55tyś za robociznę bez VAT. wymiary ścian 12m x 17m

Czy to nie jest przesada czy raczej dał uczciwą cenę ?

• 1 year później...

moge polecić świtna ekipę budowlaną, która stawia mi domekdomy stawiaja ponad 30 lat, sa precyzyjni, zaufani i naprawdę szybko stawiają, a do tego sa NIEDRODZY i to bardzo niedrodzy, także jesli ktoś jest zainteresowany to piszcie to wyslę numer kontaktowy.

wysyłam jedno zdjecie z naszych postepów:

http://img515.imageshack.us/img515/7075/20120604175236resized.jpg