agamon 19.07.2003 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2003 Tessa - mnie sprzedawca namawia na folie Delta Vent N firmy Doerken, czy to ta kiepska folia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel_l 20.07.2003 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2003 zeby sie na czyms trzymalo ocieplenie. rozwiesze go miedzy krokwiami. zapobiegnie opadaniu/wypadaniu welny. OK, czyli pod ocieplenie, jasne. Myślałem, że jakiś sznurek do podrzymywania folii??? Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czlowiek 20.07.2003 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2003 no to moze podpowiesz jaki uzyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Tessa 21.07.2003 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2003 Do AgamonaTa zamontowana była bez znaczka N. Nam też teraz oferują Delta Vent N, ma być podobno lepsza, ale to okaże się po latach. Powinni dawać gwarancję podobną jak ma pokrycie dachu, a oni pokazują "gwarancję dekarzy niemieckich" bez podania na ile lat. Poradżcie co zrobić? dają nam tylko folię i sami mamy sobie wymienić- przecież chcąc zrobić prawidłowo trzeba wszystko demontować i robić od nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.07.2003 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2003 Poprostu odpisć sobie takich dystrybutorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.07.2003 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2003 Mam poważne zastrzeżenia do membran wysokoprzepuszczalnych. Prawda jest taka, że folie te po 2-3miesiacach przepuszczają wodę. Kto szybko położy dachówkę pewnie nie zauważy. Przy niewielkim deszczu dzieje się to głównie w miejscach styku folii np. z więżbą dachową (krokwie są mokre). Początkowo myślałem, że to przecieki przez dziury przy gwożdziach łat i kontrłat. Padało głównie nocą, a rano to tylko belki były mokre. Ale przyszła letnia ulewa i poszedłem bez koszulki. MEMBRANA PRZEPUSZCZA NA CAŁEJ POWIERZCHNI. Normalna mgła wody opada na poddasze. Wystarczy palcem od spodu dodknąć membrany a woda pocieknie nam po łokciach. Wyobrażmy sobie teraz wełnę mineralną gr.20cm nasiąkającą wodą przy wiosennych roztopach zawianego śniegu. Można polemizować, że promieniowanie UV niekorzystnie wpływa na folię. Ale domu nie budujemy na 5 lat.Co będzie za 70 lat? Pomimo, że mam już ołacone a dachówka leży na placu rozważam zerwanie łat, kontrłat i folii, deskowanie i papa- tradycyjnie. Nowe technologie rozczarowują mnie na każdym kroku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 24.07.2003 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2003 No tak, ale folia jest pod blache a nie ZAMIAST.Zresztą producenci zastrzegaja ze dachówke trzeba ułożyć jak najszybciej!a moze u Ciebie "fachowcy" położyli folie nie tą stroną co trzeba ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość McLos 29.07.2003 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2003 Mi też proponują folię Dorken Delta Vent N ( 3,50 brutto) lub Tyvek ( 4,20 brutto) którą wybrać ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek 30.07.2003 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 McLos - gdzie dają Ci folię Delta Vent N Dorkena za 3,50zł brutto? Mnie zaproponowano 4,88 minus 15% (Gliwice).Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.07.2003 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2003 Ponegocjuj w sprawie folii dorken z firmą Melle - cena przy zakupie całego systemu dachowego ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts