gosiach7 30.07.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Witam,właśnie nadszedł czas na zakup okien dachowych na poddasze. Która firma- Waszym zdaniem jest lepsza- Velux czy Fakro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 30.07.2007 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Słyszałam, że jeśli chodzi o jakość to obie firmy są porównywalne, różnica jest w umieszczeniu klamek do okna. Veluxy mają klamkę u góry a Fakro na dole. Jeśli się mylę, to może ktoś mnie poprawi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xdotka 30.07.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Dokładnie tak j.w.Mam teraz Velux-y, wybrałabym Fakro ze względy na klamkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiach7 30.07.2007 10:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Oglądałam okna Velux w Castoramie i klamki są do wyboru u dołu lub u góry. Z tym, że okna z klamką w górnej części okna są droższe o ok. 150 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 30.07.2007 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Mam velux'y ...i norrrmalnie mam klamki na dole ....poprosiłam mailowo coby miały na dole i mają ...tylko jedno-łazienkowe ma u góry bo ponoć nie produkują. Fakro nigdy nie miałam, velux'y mam na dachu zaledwie od 3 dni.....pożyjemy , zobaczymy czy sie sprawdzą. Ale napisze jeszcze co mi się w Veluxaxh spodobało....mają w zestawie zaczepy do zamontowania roletek wewnętrznych ....nie wiem czy fakro mają. Pozdrawiam, smoczyca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom17 30.07.2007 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 wybierz cieplejszenp fakro http://www.fakro.pl/htmli/21.phpnie wiem czy velux ma cos podobnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucia 30.07.2007 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Masz analogiczny wątek w SondażachVelux czy Fakro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilanowski1 30.07.2007 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 My mamy VELUX. Na początku wybraliśmy z górnym otwieraniem, ale podczas budowy zmieniła sie wysokość okien i musiałam zamienić na okna z dolnym otwieraniem, ponieważ aby je otworzyć musiałabym korzystać ze stołka lub czegoś w tym rodzaju. Dla mnie nie miało większego znaczenia czy z górnym czy z dolnym otwieraniem. Jedyny problem był w tym czy dam radę sięgnąć do klamki. Radze się nad tym zastanowić przed dokonaniem wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 30.07.2007 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Mamy Fakro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniairudi 30.07.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 My już mieszkamy mamy Fakro i się sprawdziły mają 3 możliwości zamknięcia tzw.mikrowentylacja.Przy zimowym ogrzewaniu jak znalazł nie wieje a jest cyrkulacja powietrza.Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 31.07.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 A może ROTO, co o nich sądzicie, ktoś ma? http://www.roto.pl/index.php?lang=_pl&m=page&pg_id=150 Te podobają mi się najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kajacy 31.07.2007 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 My zdecydowaliśmy się na Roto, Fakro i Velux były w tej samej cenie ale w Roto jest ta różnica że okno otwiera się 2/3 swojej wysokości. Nam sie to spodobało i takie juz zmówiliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.07.2007 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 kwestaia gustu, ale faktycznie przemyślcie jak mają być otwierane. Ja ze wzg. na dzieci wybrałem górne zamknięcie i umieściłem okno trochę wyżej. Spełnia swoją rolę jako doświetlenie. I nawet gdy jest otwarte do wentylacji mam pewność, że mały nie podstawi krzesła i mi nie wypadnie, bo jest dla niego nadal za wysoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KAJZERKA 31.07.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 My też wybraliśmy FAKRO (uchylno-obrotowe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laspalmas 01.08.2007 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 My bybraliśmy Fakro, dlatego że:1. klamka z 3 stopniowym uchyłem na dole sprawiające bardziej solidne wrażenie niż "pałąk" w veluksie.2. w stosunku do veluksa i roto bardzo nam się spodobał sposób wentylacji, a mianowicie przesówana kratka szczególnie w wersjii plus. Roto ma taką szczelinę z trybikiem, a veluks jakąś g... plastikową zatyczkę. Moim subiektywnym zdaniem fakro z ww. powodów fakro wypadło najlepiej. Wyszedłem z założenia że jakościowo fakro, roto i veluks to to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 01.08.2007 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Mam velux'y ...i norrrmalnie mam klamki na dole ....poprosiłam mailowo coby miały na dole i mają ...tylko jedno-łazienkowe ma u góry bo ponoć nie produkują. Podukują. Okna te mają symbol GPU. Jednak są wykonywane na zamówienie i ich cena jest kosmiczna Czas oczekiwania 2 tygodnie. Nie we wszystich rozmiarach występują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 01.08.2007 22:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 A może ROTO, co o nich sądzicie, ktoś ma? http://www.roto.pl/index.php?lang=_pl&m=page&pg_id=150 Te podobają mi się najbardziej. Kiedyś o nich myslałam, ale dekarz zwrocil mi uwagę, że bardzo "odstają" od polaci dachu, czyli są grubsze niż Fakro i Velux. Przy płaskiej dachówce ma to znaczenie estetyczne. Poza tym Roto ma u dołu wykończenie blachą, kóra na dachu połyskuje. Mi to nie odpowiada. Zależy kto co lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 02.08.2007 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Fakro - miałem dobrą cenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia Z. 02.08.2007 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Fakro - miałem dobrą cenę. Velux ponoć jest teraz tanszy od Fakro. No, ale wspierajmy polski przemysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 02.08.2007 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Kupowałem w listopadzie ub. roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts