dodi 30.07.2007 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Hey Chce zamontować sobie wieszaki itd. w łazience , mam wiercić dziury pod kołki 5mm , teraz pytanie czy można "zwykła widią" ,czy z udarem czy bez... dodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 30.07.2007 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Zwykła widią bez udaru i stresu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodi 30.07.2007 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 czy trzeba cos punktowac, czy poprosty przyłożyć i dawaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 30.07.2007 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Przy punktowaniu może pęknąć.Ewentualnie zmatowić glazurę (żeby wiertło nie uciekało).Szybkoobrotowa wiertarka z udarem.Bez udaru bezpieczniej, ale może wogóle nie ruszyć kafli.Wierciłem już w takich płytkach,że wiertło się topiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dodi 31.07.2007 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 zrobione bez udaru ,powolutku, prościacha thx dodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadziejS 08.08.2007 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 A ja slyszalem, ze aby plytka nie pekala nakleic przed wierceniem kawalek tasmy przezroczystej samoprzylepnej. Jeszcze nie mialem okazji sprawdzac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraktom 08.08.2007 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Mnie ćwiczył twardy gres, płytkarz, stolarz, ja sam spalilśmy masę wierteł i to z chłodzeniem na małych obrotach. Jeden otwór dwie godziny. I z udarem i bez udaru. W końcu znalazłem koronki diamentowe z Dedry w Casto (zdjęcie w naszym dzienniku) i zwykłą Toyą z chłodzeniem poszło jak w masło... Drogie są ale warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dako 10.08.2007 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 A ja slyszalem, ze aby plytka nie pekala nakleic przed wierceniem kawalek tasmy przezroczystej samoprzylepnej. Jeszcze nie mialem okazji sprawdzac. Od przezroczystej taśmy lepszy jest zwykły plaster mniej się po nim ślizga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomik_B 14.08.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Mnie ćwiczył twardy gres, płytkarz, stolarz, ja sam spalilśmy masę wierteł i to z chłodzeniem na małych obrotach. Jeden otwór dwie godziny. I z udarem i bez udaru. W końcu znalazłem koronki diamentowe z Dedry w Casto (zdjęcie w naszym dzienniku) i zwykłą Toyą z chłodzeniem poszło jak w masło... Drogie są ale warto.` A wystarczyło w tej samej Castoramie kupić wiertło do szkła ok 20 zł. Idzie jak w masło na wysokich obrotach i bez chłodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 14.08.2007 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Wiertło do wiercenia bezudarowego ~10,- + wiertarka z wolnymi obrotami i po sprawie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kraktom 21.08.2007 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Mnie ćwiczył twardy gres, płytkarz, stolarz, ja sam spalilśmy masę wierteł i to z chłodzeniem na małych obrotach. Jeden otwór dwie godziny. I z udarem i bez udaru. W końcu znalazłem koronki diamentowe z Dedry w Casto (zdjęcie w naszym dzienniku) i zwykłą Toyą z chłodzeniem poszło jak w masło... Drogie są ale warto.` A wystarczyło w tej samej Castoramie kupić wiertło do szkła ok 20 zł. Idzie jak w masło na wysokich obrotach i bez chłodzenia. Mhm spaliłem z 10 takich Między innymi jedno z baildonu za 50zł Wierz mi w Gres naturale z Opoczna nic nie pomoże Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek Sza. 22.08.2007 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Ja po przepaleniu kilku badziewnych wierteł kupiłem IRVINA do granitu za chyba 12 zł i poszło - ale w podłodze i tak było b. ciężko i kosztowało sporo czasu i wysiłku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adozet 23.08.2007 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 wiertło do szkła , wkrętarka na 1 biegu i tyle .. i wszystko jasne .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielony_listek 24.08.2007 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 A ja slyszalem, ze aby plytka nie pekala nakleic przed wierceniem kawalek tasmy przezroczystej samoprzylepnej. Jeszcze nie mialem okazji sprawdzac. Od przezroczystej taśmy lepszy jest zwykły plaster mniej się po nim ślizga Albo taśma papierowa maskująca. Czytałam, że już wywiercone, ale sie pochwalic chciałam swoja metodą. A co Pozdrawiam zielony_listek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts