IlonaSławek 30.07.2007 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Proszę kogoś będącego na bieżąco o informację: - o kosztach "rozszycia tablicy zasilającej", nie wiem jak elektrycy to liczą czy za obwód czy za pole w tablicy, czy jeszcze za każdy element w tablicy (wyłączniki, rozłaczniki, nadmiarówki); - o kosztach podłączania gniazd zasialających, wyłączników schodowych, oświetlenia itp; - o kosztach wykonania i materiału przyłącza elektrycznego napowietrznego (sztyca z izolatorami i przewodem do tablicy, tablica zewnętrzna na licznik i rozłącznik i bezpiecznik, uziom z tablicy, sonda, papierologia z projektem i podbiciem pieczątki przez uprawnioną osobę). Mój elektryk powiedział za to 2000 zł bez rozłącznika w skrzynce zewnętrznej - wydaje mi się, że zdecydowanie za dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtiW 04.08.2007 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 Ad. 2 - 29,90. Schodowe x2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek o1 07.08.2007 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 witam. proponuję wziąć gościa niech robi puki ma wolne terminy ja byjm się w tej cenie nie wyrobił pozdrawjam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grubaluszek 11.08.2007 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 Witam! Jeżeli chodzi o cenę przyłącza to nie jest taka wygórowana jak na tą okolicę. Odnośnie tablicy to zależy od tego jak liczy elektryk. Przeważnie liczy się od pola, np 1 różnicówka 3 fazoa to będą 4 pola, a cena to mniej więcej od 10 zl. w zwyż za pole. Obsadzenie skrzynki powinno wchodzić w tą cenę. Obwody(zasilania), które zchodzą do tablicy powinny wchodzić w cenę instalacji, czyli jedno zasilenie to 1 punkt. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts