tryllu 30.07.2007 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Jak w temacie. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nusia.a 31.07.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Witajcie!Gratulujemy pomysłu! I Wam i sobie,bo jak się przyjrzałam to jesteśmy na podobnym etapie.A do tego budujemy podobny dom. no i trafiamy w te same miejsca w sieci... Nasz projekt jest z Z500. Mamy Z8 z antresolą.Oczywiście w szkielecie. Jesteśmy na etapie adaptacji projektu. I co ciekawe zamierzamy zdążyć w tym roku.Jeśli PnB pójdzie nam sprytnie to jest to realne. A budujemy... na zamojszczyźnie! Serdecznie Was pozdrawiamy z Zamościa! A mam pytanie w kwestii technicznej...Widziałam,że macie wytyczony już dom...To na jakim etapie jesteście z pozwoleniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nusia.a 31.07.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Jeszcze coś: Nie ukrywam,że od dziś będę śledzić Wasze poczynania.Proszę o duuużo szczegółów!!! Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tryllu 13.08.2007 16:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Sorki, że nie zauważyłem tych postów, ale nie przyszło mi do głowy że ktoś już tutaj napisze Co do poczynań to szczegółów parę wrzuciłem dzisiaj. Uzgodnieniowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tryllu 13.08.2007 16:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Witajcie! Gratulujemy pomysłu! I Wam i sobie,bo jak się przyjrzałam to jesteśmy na podobnym etapie.A do tego budujemy podobny dom. no i trafiamy w te same miejsca w sieci... Nasz projekt jest z Z500. Mamy Z8 z antresolą.Oczywiście w szkielecie. Jesteśmy na etapie adaptacji projektu. I co ciekawe zamierzamy zdążyć w tym roku.Jeśli PnB pójdzie nam sprytnie to jest to realne. A budujemy... na zamojszczyźnie! Serdecznie Was pozdrawiamy z Zamościa! A mam pytanie w kwestii technicznej...Widziałam,że macie wytyczony już dom...To na jakim etapie jesteście z pozwoleniami? No to i tak jesteście dalej niż my bo my właśnie decydujemy: "Z14 czy Z24?? Jak budujecie? Prefabrykat czy kanadyjczyk budowany na miejscu "w terenie". Co do pozwoleń to na razie czekamy na warunki przyłączy i jak to będzie to składam wniosek o pozwolenie na budowę. Październik/Listopad będzie. Co do wytyczenia to się nie sugeruj Sznurek z Castoramy + miarka 20m od Stanley'a i parę kijków. Żadne tam geodety itp BTW. Na wakacjach w czerwcu byliśmy ze znajomymi koło Zamościa, a konkretnie gm. Szczebrzeszyn, wieś Kolonia-Lipowo. Było w pytkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 13.08.2007 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Trzmam kciuki za Twoj zapal Uzgodnienia mozesz przyspieszyc jesli sobie to wychodzisz. Dobry sposob. Z tego co czytalam to blisko nie masz , ale warto. Zalatwialam to 3 tygodnie Zycze powodzenia na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tryllu 13.08.2007 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Trzmam kciuki za Twoj zapal Uzgodnienia mozesz przyspieszyc jesli sobie to wychodzisz. Dobry sposob. Z tego co czytalam to blisko nie masz , ale warto. Zalatwialam to 3 tygodnie Zycze powodzenia na budowie No blisko nie mam, ale damy radę 3 tygodnie to niezłe tempo Dzięki za słowa otuchy i zapraszam do dziennika. Jeszcze się tak naprawdę nie zaczęło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nusia.a 15.08.2007 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Buduje nam fabryka i faktycznie fragmenty ścian przyjadą na budowę.Niestety nie robią fundamentów więc szukamy jakiejś dobrej ekipy,żeby tego nie schrzaniła.Nasz optymizm ,że zdążymy w tym roku, maleje z dnia na dzień, bo wykańczają nas terminy np.uprawomocnienia się różnych durnych papierków. Do tego Zespół Uzgodnień Dokumentacji zbiera się co dwa tygodnie,a teraz jak nam zależy na czasie to akurat za trzy,bo święto...,bo urlopy...! Co za Państwo! Jeśli gdzieś mogą Ci utrudnić to na pewno to zrobią!Tym sposobem złożymy o PnB dopiero we wrześniu i zanim ten świstek się uprawomocni to będzie jesień. Oby złota! Nie poddawajcie się! My też się nie damy. Za rok będziemy pić piweczko w swoich ogródkach! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 15.08.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Witam sąsiadów z gminy Nadarzyn . Pomysł z kanadyjczykiem jest optymalny choć każda metoda budowania ma swoje + i - . Złożenie wszystkich dokumentów w 1 dzień (swoją drogą gratuluję ) a uzyskanie prawomocnego pozwolenia na budowę to niestety 2 różne sprawy, uzyskanie pozwolenia w terminie umozliwiającym wprowadzkę jeszcze w tym roku nie jest pewno niemozliwe ale wysoce wątpliwe z powodu chodzby wymagalnych terminow na uprawomocnienie, ZUDów , jak również trwającego sezonu urlopowego, ogromna wątpliwosc budzi także uzyskanie przyłącza gazowego z licznikiem, dlatego że odbior koncowy i licznik przydzielany jest po zainstalowaniu urządzeń i odbiorze , jest to stresogenne i drogie (trzeba dac w łape przynajmniej za odbiór końcowy) i dlatego sobie to odpusciłem i nie żałuje . Co do wyboru projektu szkoda że nie ma rzutów ale wybór domu z poddaszem jest jednak zdeecydowanie tańszy ponieważ masz mniejszy fundament, mniejszy dach (zarówno dach jak i strop trzeba ocieplic) w domu parterowym zdecydowanie trzeba dac bardzo grubą izolacje podłogi w domu z poddaszem powierzchnia styczności z gruntem jest w sumie o plowe mniejsza) w domu z poddaszemdochodzą schody ktore są jakims tam kosztem ale i elementem dekoracyjnym, Ostatecznie wybur modelu domu to juz na prawde kwestia indywidualna. Troche nastraszyłem i pomarudziłem teraz troche podniose na duchu w kanadyjczyku mieszka się na prawde kompfortowo i niedrogo i mozna go zbudowac szybko nasz powstał w okresie 05.05.2003-07.11.2003 czyli 7 miesiecy (chyba nieźle) , Sasiadówdom budował topbud w okresie o ile pamietam od lipca do połowy grudnia 2004 roku ale zarówno my jak i oni na starcie mielismy dzialke z przyłączami i prawomocne pozwolenie o umowie z firmą nie wspomne. Reasumując powodzenia zimy teraz są łagodne więc gdyby udalo sie podgonic stan surowy zamkniety w tym roku to na wielkanoc bylibyscie we własnym domku, czego wam serdecznie życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tryllu 16.08.2007 05:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Buduje nam fabryka i faktycznie fragmenty ścian przyjadą na budowę. niusia A co za fabryka Wam buduje? gawel Jesteśmy dobrej myśli Akurat TopBud u nas odpadł bo budują w systemie tradycyjnym, tzn składają szkielet na budowie. Nie chce mi się czekać po prostu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 16.08.2007 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 To ciezki wybor przed Toba.Wole parterowki i ta tez podoba mi sie bardziej.Jesli jednak upierasz sie przy 4 sypialniach to co tu myslec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 16.08.2007 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Dzięki za projekty. Ciezki wybór obydwa bardzo super domy, zbudowalbym obydwa i potem wypróbował jak sie sprawują i jeden sprzedał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nusia.a 16.08.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Buduje nam fabryka i faktycznie fragmenty ścian przyjadą na budowę. niusia A co za fabryka Wam buduje? gawel Jesteśmy dobrej myśli Akurat TopBud u nas odpadł bo budują w systemie tradycyjnym, tzn składają szkielet na budowie. Nie chce mi się czekać po prostu Buduje nam firma z naszej okolicy.Póki co budowali tylko na eksport,ale jak widać zajmą się i naszym.Co oznacza,że nasz dom będzie modelowym. Czyli nie mogą go spieprzyć!Oglądałam ich fabrykę,tłumaczył i pokazywał mi Pan z czego robią ściany. Nie mam wątpliwości,że zrobią dobrze.Robią ok.300 domów rocznie. Co dla nas ważne: pod klucz. Niestety bez wspomnianych fundamentów i przyłączy,ale jakoś to załatwimy.Firma nazywa się Euro-Dom. No i terminy nie są na 2009 rok... Nie kończy Wam się cierpliwość? Ja nie mogę się już doczekać czasu kiedy w ręku będę miała upragniony papier i wystartuję. Fabryka szykuje ściany przez miesiąc,akurat jest czas na wylanie fundamentów.A potem to już raz,dwa,trzy! (Transze z banku...He,He!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 16.08.2007 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Prawde mowiac to ciezko na forum odszukac kogos kto czekal z laniem fundamentow do pozwolenia Tyle , ze trzeba byc pewnym , ze bedzie i sasiedzi nie pomoga Teraz przynajmniej przepisy zmienily sie na tyle , ze jak odleglosci od granic sa zachowane to nie informuja sasiadow. W zadnym razie do grzechu nie namawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 16.08.2007 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Prawde mowiac to ciezko na forum odszukac kogos kto czekal z laniem fundamentow do pozwolenia Tyle , ze trzeba byc pewnym , ze bedzie i sasiedzi nie pomoga Teraz przynajmniej przepisy zmienily sie na tyle , ze jak odleglosci od granic sa zachowane to nie informuja sasiadow. W zadnym razie do grzechu nie namawiam Myśmy zalewali fundament po uzyskaniu pozwolenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 16.08.2007 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 My tez po pozwoleniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tryllu 17.08.2007 05:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 osz wy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 17.08.2007 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Jakby bez pozwolenia coś było nie halo, albo ktos podpierdzielił to wtedy trudno taki fundament przesunąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 20.08.2007 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Cicho Dzisiaj jeszcze zaliczyłem Panią w UG Nadarzyn Co to bedzie jak Twoja Zona to przeczyta? Numer faojski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gawel 20.08.2007 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Cicho Dzisiaj jeszcze zaliczyłem Panią w UG Nadarzyn Co to bedzie jak Twoja Zona to przeczyta? Numer faojski No co ty Pania Mariannę P. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts