penser 30.07.2007 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Witajcie,Mam w projekcie wysunięty dach z jednej strony (o 2,7m), który wspiera się na czterech drewnianych słupach fi 16cm. Dach będzie kryty dachówką ceramiczna.W jaki sposób waszym zdaniem przymocować te słupy do betonowych podwalin?Myślałem o kotwach, ale na rynku znalazłem największe kotwy 14cm (cynkowane). Czy ściąć dół słupa do 14x14? Dostałem jeszcze radę, żeby do kotwy włożyć plaster grubej i twardej gumy - co o tym myślicie? pozdrawiam,krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 30.07.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 http://www.simpsonstrongtie.pl/index.php?option=content&task=view&id=9&Itemid=37 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 30.07.2007 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 gumy bym nie dawał - miejsce na wilgoć i degradację biologiczną drewna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 30.07.2007 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Dostałem jeszcze radę, żeby do kotwy włożyć plaster grubej i twardej gumy - co o tym myślicie? Jesteś z Pomiechówka a rozumujesz jak mieszkaniec Kobe lub Osaki, po co Ci ta guma pod tym słupem? Ma łagodzić wstrząsy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr J. 30.07.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Jest taka kształtka MBF, podstawka na 4 śrubach do betonu, do pdstawki przyspawana śruba i na tej śrubie (20cm około) górna podstawka, którą przykręcasz do słupa, pod nią nakrętki , Mozesz dowolnie regulować wysokość. Ja tak mam dwa słupy przed wejściem. Sruba około 1 cm , wygląda Ok. Kosztowały mnie około 50 zł za sztukę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 31.07.2007 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Mój cieśla zamawia dwie kotwy pod dwa słupy - 18 x 18 cm. tam jest duży taras i te słupy są istotne konstrukcyjnie. Będą wyglądały tak jak gotowe - widziałam takie na zdjęciach (chyba w ostatnich "Ogrodach"). Pogadaj z cieślą - może ma jakiś pomysł pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts