cyla 30.07.2007 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 mam okropny problem z płytą grzewcza . Jakiś tydzień temu elektrycy podlączali płytę grzewcza Candy, nowiutką! I nie podłączyli bo wywalało korki. To ja biegiem do serwisu, przyjechali w ostatni czwartek i stwierdzili,że to winna podłaczenia!!!! Co ja ma teraz zrobić , płyta kosztowała 2200, do naprawy sie nie nadaje. Do elektryka jeszcze nie dzwoniłam, ale aż sie boję ,że powie,z e ma to w d... Załamana jestem totalnie pzdr cyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.07.2007 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 ... Do elektryka jeszcze nie dzwoniłam, ale aż sie boję ,że powie,z e ma to w d... wypij setke - na odwage - i zadzwoń ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 30.07.2007 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Jakby było bliżej, tobym przyjechał podłączyć. (Ale ta setka dla mnie!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lili Lili 30.07.2007 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Wydaje mi się, że warunkiem utrzymania gwarancji jest podłączenie przez elektryka z uprawnieniami. Powinien się wstemplować do gwarancji. To teraz poczytaj i zobacz co masz w tej gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
araman 30.07.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 zastanawiam się co można żle podłączyć w tej płycie, wiem jednak że fachowcy potrafią zdziałać cuda i zrobić rzeczy niemożliwe. Opisz jak masz to podłączone może coś poradzimy. Nie jestem elektrykiem z zawodu ale wszystkie urzadzenia podłączam sam i działają poprawnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 30.07.2007 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 zastanawiam się co można żle podłączyć w tej płycie, wiem jednak że fachowcy potrafią zdziałać cuda i zrobić rzeczy niemożliwe. Opisz jak masz to podłączone może coś poradzimy. Nie jestem elektrykiem z zawodu ale wszystkie urzadzenia podłączam sam i działają poprawnie .Polecam przeczytać post powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 31.07.2007 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Może płyta jest trój fazowa i to już nie jest tak łatwo podłączyć. Jeśli się nie mylę to potrzebny jest wskażnik wirowania fazy czy jakoś tak.To że nie działa nie oznacza że popsute a jeśli wyskakują korki to tylko się cieszyć bo instalacja nie spłonie.Wołaj elektryka i niech podłaczy i gotowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 31.07.2007 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Może płyta jest trój fazowa i to już nie jest tak łatwo podłączyć. Jeśli się nie mylę to potrzebny jest wskażnik wirowania fazy czy jakoś tak. To że nie działa nie oznacza że popsute a jeśli wyskakują korki to tylko się cieszyć bo instalacja nie spłonie. Wołaj elektryka i niech podłaczy i gotowe. Jak elektryk nie ma wskaźnika kolejności faz, to jakby szewc nie miał kopyta, a murarz kielni. To kosztuje paręnaście złotych, więc niech se kupi. Tylko czy naprawdę to jest niezbędne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 31.07.2007 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Obawiam się że dla urządzeń 3fazowych kolejność podłączenia jest niezbędna. Na 1000% tak jest przy silnikach i myślę że przy innych też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 31.07.2007 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Przy kuchniach i innego rodzaju grzejnikach kolejnosć faz jest bez znaczenia. Zakładam, że silniczek do ewentualnego termoobiegu nie jest trójfazowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 31.07.2007 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Zakładam, że silniczek do ewentualnego termoobiegu nie jest trójfazowy. O to mi chodziło, gdy pytałem, czy naprawdę kolejność faz jest potrzebna. tu chodzi raczej o to, aby przewodu neutralnego nie podłaczyć tam, gdzie ma być fazowy. bo grzałkom to wsio ryba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyla 31.07.2007 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 serwis Candy stwierdził , że tego już sie nie opłaca naprawić wydadzą opinie ,ze spieprzył to elektryk. To jest płyta całkowicie indukcyjna. naprawa sie nie kalkuluje! Załamka dzieki za porady pzdr cyla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts