Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom w lawendzie pod olawa

Recommended Posts

Piękny dom, ale troszke duży... Choć przyznam się, że gdyby mnie było stać wybudować to cudo (i utrzymać) to też bym sie decydowała. Pozwodzenia i trzymam kciuki :lol: :lol: Będę do Was zaglądać i kibicować. PS. Mam nadzieję, że będziecie mieć kogoś znaufanego na budowie podczas Waszej nieobecności (no wiecie, kogoś z rodziny, znajomego, który będzie wpadał bez uprzedzenia i pokręci sie chwilę 8) )

widze pewne podobienstwo w naszych planach i sytuacji. Bardzo ladny projekt - pustke nad pokojem dziennym tez bedziemy miec- to byl jeden z podstawowych wymogow w trakcie przegladania projektow- teraz TYLKO wprowadzenie zmian w projekcie - ale "moj " architekt zaspiewal mi ok 4 tys za zmiany .

pzdr

widze pewne podobienstwo w naszych planach i sytuacji. Bardzo ladny projekt - pustke nad pokojem dziennym tez bedziemy miec- to byl jeden z podstawowych wymogow w trakcie przegladania projektow- teraz TYLKO wprowadzenie zmian w projekcie - ale "moj " architekt zaspiewal mi ok 4 tys za zmiany .

pzdr

Oj oj oj!!! Drogi ten architekt :o Chyba ze zmieniacie caly dom :D :D . Czy macie juz wybranego kierownika ? Wiekszosc zmian moze wprowadzic wlasnie on podczas budowy i to za darmo. Powodzenia :)

Mi architekt powiedział 3500-4000 za zmiany:

Wylanie stropu w antresoli

Podniesienie dachu -nad antresolą

Postawienie ścianki działowej (pokój po antresoli)

Przesunięcie ścianki działowej (dół) likwidując garderobę i powiększając łazienkę

Zmieniając wejście do gabinetu (dół) do "garderoby"

Normalnie szok !!!

A firma budująca wyceniła mi koszt robocizny na 58.000!!!

(fundamenty,ściany,dach,jedna warstwa papy)

I jak tu budować dom???

Ps.

Możecie wkleić jakieś foto z budowy jak będziecie mieli?

• 1 month później...

oczywiście że każdy ma inne koszty budowy, więc nie mi porównywać :wink: :D

ale dalej myślę iz ten dom nie nalezy do tanich :(

budowa budową, mury łatwo się pną, ale wykończenie za 100 tys

z ogrodzeniem i kostką?? z łazienkami, gresami, oświetleniem, podwieszanymi sufitami, tralkami na antresoli, ozdobnymi półokrągłymi schodami, i wiele wiele innych :-?

jesli to realne to podpisuje się obiema rekami pod lawendą bo jest śliczna :D :D :D !!

• 3 weeks później...

Mogl bym:)

Niestety nie mam ich tutaj, sa w Polsce.

Postaram sie to zrobic na swieta.

Z tego co pamietam:

wiezba razem z latami i kontrlatami 12 m3

bloczek betonowy 1200 szt., ale to zalezy od wartosci przemarzania gruntow w Waszym rejonie

cement 3 palety (ok 4.5tony)

cegla pelna ok 1500 szt

piasek na zasypanie fundamentow 120 ton

wszystkie okna po malym retuszu 11500zl

strop, sciany i dach powierzchnie Masz w projekcie

sporo drewna do szalunku jakies 2-3 m3

PS

chce poinformowac rowniez, ze z przyczyn technicznych (cos porzadnie namieszalem) dziennik przenioslem na adres:

http://forum.muratordom.pl/post2133535.htm#2133535

Witam!

Bardzo mi się podoba ta lawęda... zawsze mi się podobała.... siostra mnie namawiała do budowy tego domku ale zauważ bo ja wcześniej tez nie zauważyłam że Archon (może inne firmy też) pisze tylko o powierzchni użytkowej domu czyli w Twoim przypadku ok. 130 m a powierzchni całkowitej jest ok. 177 m 8) i dlatego się wycofałam z tego projektu bo domek stał się dla nas za duży.

Ale ogólnie piękny domek i gratuluję wyboru :D

• 1 month później...
  • 2 weeks później...