zolwik1980 30.07.2007 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Z gory dziekuje za wszystkie komentaze i dobre porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edytkazet 02.08.2007 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Witam Domek ładny ale drogi ale cóż teraz wszystko drogie Trzymam kciuki i czekam na fotki z prac - ja też mam zamiar w tym roku postawić domek więc będziemy się razem wspierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jadwiga_w 02.08.2007 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Piękny dom, ale troszke duży... Choć przyznam się, że gdyby mnie było stać wybudować to cudo (i utrzymać) to też bym sie decydowała. Pozwodzenia i trzymam kciuki Będę do Was zaglądać i kibicować. PS. Mam nadzieję, że będziecie mieć kogoś znaufanego na budowie podczas Waszej nieobecności (no wiecie, kogoś z rodziny, znajomego, który będzie wpadał bez uprzedzenia i pokręci sie chwilę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zolwik1980 02.08.2007 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Dziekuje za pierwszy odzew. To bardzo mile jak inni dodaja otuchy w tak waznej sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 07.08.2007 05:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 widze pewne podobienstwo w naszych planach i sytuacji. Bardzo ladny projekt - pustke nad pokojem dziennym tez bedziemy miec- to byl jeden z podstawowych wymogow w trakcie przegladania projektow- teraz TYLKO wprowadzenie zmian w projekcie - ale "moj " architekt zaspiewal mi ok 4 tys za zmiany . pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zolwik1980 07.08.2007 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 widze pewne podobienstwo w naszych planach i sytuacji. Bardzo ladny projekt - pustke nad pokojem dziennym tez bedziemy miec- to byl jeden z podstawowych wymogow w trakcie przegladania projektow- teraz TYLKO wprowadzenie zmian w projekcie - ale "moj " architekt zaspiewal mi ok 4 tys za zmiany . pzdr Oj oj oj!!! Drogi ten architekt Chyba ze zmieniacie caly dom . Czy macie juz wybranego kierownika ? Wiekszosc zmian moze wprowadzic wlasnie on podczas budowy i to za darmo. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kogutos 13.08.2007 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Mi architekt powiedział 3500-4000 za zmiany:Wylanie stropu w antresoliPodniesienie dachu -nad antresoląPostawienie ścianki działowej (pokój po antresoli)Przesunięcie ścianki działowej (dół) likwidując garderobę i powiększając łazienkęZmieniając wejście do gabinetu (dół) do "garderoby" Normalnie szok !!!A firma budująca wyceniła mi koszt robocizny na 58.000!!!(fundamenty,ściany,dach,jedna warstwa papy) I jak tu budować dom??? Ps.Możecie wkleić jakieś foto z budowy jak będziecie mieli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zolwik1980 19.08.2007 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Jak tylko ruszy budowa zrobie i wkleje ich bardzo duzo. Mam nadzieje ze pierwsze juz beda za tydzien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fordka 15.10.2007 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 domek jest sliczny, od niego zaczynałam poszukiwanie projektu jestem bardzo ciekawa kosztów postawienia, bo przyznam sie że to 320 tys. wydaje mi sie mało... ja mam przeznaczone 350tys, ale lawenda raczej się nie miesci w tym przedziale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zolwik1980 15.10.2007 14:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2007 Wedlug naszych wyliczen calosc powinna wyniesc ok 340tys. Na stan surowy pojdzie ok 140 plus papiery i zaplecze 10. Instalacje , okna i drzwi ok 60 i wykonczenie ok 130( razem z ogrodzeniem i kostka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fordka 16.10.2007 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 oczywiście że każdy ma inne koszty budowy, więc nie mi porównywać ale dalej myślę iz ten dom nie nalezy do tanich budowa budową, mury łatwo się pną, ale wykończenie za 100 tys z ogrodzeniem i kostką?? z łazienkami, gresami, oświetleniem, podwieszanymi sufitami, tralkami na antresoli, ozdobnymi półokrągłymi schodami, i wiele wiele innych jesli to realne to podpisuje się obiema rekami pod lawendą bo jest śliczna !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zolwik1980 16.10.2007 16:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2007 No niestety nie jest tani Ale troche wkladu wlasnego i zdrowego rozsadku i powinno sie udac Mam nadzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kogutos 02.11.2007 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Witam po dłuższej nieobecności mam prośbę czy mogła byś mi wysłać zestawienie materiałów jakie już kupiliście i za ile oraz do jakiego stanu dotyczy się zestawienie ? My obecnie czekamy na pozwolenie, obyśmy długo nie czekali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekbudzisz 03.11.2007 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 Mogl bym:)Niestety nie mam ich tutaj, sa w Polsce.Postaram sie to zrobic na swieta.Z tego co pamietam:wiezba razem z latami i kontrlatami 12 m3bloczek betonowy 1200 szt., ale to zalezy od wartosci przemarzania gruntow w Waszym rejoniecement 3 palety (ok 4.5tony)cegla pelna ok 1500 sztpiasek na zasypanie fundamentow 120 tonwszystkie okna po malym retuszu 11500zlstrop, sciany i dach powierzchnie Masz w projekciesporo drewna do szalunku jakies 2-3 m3 PSchce poinformowac rowniez, ze z przyczyn technicznych (cos porzadnie namieszalem) dziennik przenioslem na adres:http://forum.muratordom.pl/post2133535.htm#2133535 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekbudzisz 03.11.2007 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 jeszcze jednoto ja zolwik1980:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorisN 05.11.2007 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Witam! Bardzo mi się podoba ta lawęda... zawsze mi się podobała.... siostra mnie namawiała do budowy tego domku ale zauważ bo ja wcześniej tez nie zauważyłam że Archon (może inne firmy też) pisze tylko o powierzchni użytkowej domu czyli w Twoim przypadku ok. 130 m a powierzchni całkowitej jest ok. 177 m i dlatego się wycofałam z tego projektu bo domek stał się dla nas za duży. Ale ogólnie piękny domek i gratuluję wyboru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekbudzisz 07.11.2007 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 Duzo w tym racji, z tym ze teraz to juz troszke za pozno na zmiany Przez niewiedze w dziedzinie budowania domow, pokierowalismysie estetyka, a ta w tym domu jest wielka (przynajmniej dla nas ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kogutos 07.12.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 Witam Co u was tak ucichło My już wystartowaliśmy obecnie jesteśmy na etapie końca fundamentów Napiszcie jak tam u was jest Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekbudzisz 08.12.2007 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2007 To ta pogoda:) Budowa ciagle psze do przodu jak beda zdjecia to od razu wkleje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kogutos 19.12.2007 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 Prze i to ładnie już pewnie macie skończoną więźbę dachową Jak zamierzacie wykończyć dach ??? chodzi mi dokładniej o to czy deskujecie czy dajecie folię ? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts