Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wykonanie dachu nad schodami

konwalia5

Recommended Posts

jestem w trakcie robót wykończeniowych domu jednorodzinnego.

brakuje mi pomysłu w jaki sposób mam wykonać pokrycie dachu nad schodami oraz pokrycie schodów prowadzących do piwnicy.

co prawda nie potrafię tego opisać zbyt dokładnie ale postaram się jak najlepiej

z góry przepraszam za niezbyt fachowy język

schody idą dosyć stromo w kierunku drzwi frontowych po bokach znajdują się takie ''nadmurówki'' i tu tkwi problem co z tym zrobić?? zlikwidować to murować dalej w gore czy co??

proszę o pomoc najlepiej jakieś zdjęcia

jak napisałemwyżej mam też problem z zadaszenie m schodów prowadzących

do piwnicy. znajdują się one zaraz obok schodów wejściowych, które opisywalam wczesniej( z prawej strony jesli ma to znaczenie) schodzą one w dół niezbyt stromo. jak mam to zadaszyć nie chcę żeby mi je śnieg w zimie zasypywał

POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Z GÓRY DZIĘKUJĘ konwalia5 :lol: :lol:

[/img]

• 1 month później...
no i masz babo placek schody jak rozumie sa na zewnatrz wiec jak zrobisz daszek w dol bo tak by bylo najlatwiej to woda zaleje ci piwniczke wiec daszek tak bynajmniej mi sie wydaje powinny byc w droga strone czyli odwrotnie nie do piwniczki schodza tylko w gore no ale zamieszalem wyobraz sobie ze przy wejsciu do piwniczki zrobisz pierwsza konstrukcje na 200cm roznica w poziomie wynosi jakies nastepne 200 czyli ten daszek przy samych dzwiach do piwnicy jak juz zejdziesz bedzie na wysokosci 300 cm a dlaczego zeby woda splywala na zewnatrz a nie do srodka a jak to zrobic jak masz ten murek to dokrec do niego jakis slupek po jakims metrze nastepny dodaj do tego kolejne i polacz ze soba polacz je z domem do sciany niezapomnij dac na wejsciu kawalka rynny zeby wode odprowadzc od fundamentow i poluz na to daszek np. tupleks falista plyte przezroczysta i klopot zglowy