konwalia5 30.07.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 jestem w trakcie robót wykończeniowych domu jednorodzinnego. brakuje mi pomysłu w jaki sposób mam wykonać pokrycie dachu nad schodami oraz pokrycie schodów prowadzących do piwnicy. co prawda nie potrafię tego opisać zbyt dokładnie ale postaram się jak najlepiej z góry przepraszam za niezbyt fachowy język schody idą dosyć stromo w kierunku drzwi frontowych po bokach znajdują się takie ''nadmurówki'' i tu tkwi problem co z tym zrobić?? zlikwidować to murować dalej w gore czy co?? proszę o pomoc najlepiej jakieś zdjęcia jak napisałemwyżej mam też problem z zadaszenie m schodów prowadzących do piwnicy. znajdują się one zaraz obok schodów wejściowych, które opisywalam wczesniej( z prawej strony jesli ma to znaczenie) schodzą one w dół niezbyt stromo. jak mam to zadaszyć nie chcę żeby mi je śnieg w zimie zasypywał POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Z GÓRY DZIĘKUJĘ konwalia5 [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 03.09.2007 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 no i masz babo placek schody jak rozumie sa na zewnatrz wiec jak zrobisz daszek w dol bo tak by bylo najlatwiej to woda zaleje ci piwniczke wiec daszek tak bynajmniej mi sie wydaje powinny byc w droga strone czyli odwrotnie nie do piwniczki schodza tylko w gore no ale zamieszalem wyobraz sobie ze przy wejsciu do piwniczki zrobisz pierwsza konstrukcje na 200cm roznica w poziomie wynosi jakies nastepne 200 czyli ten daszek przy samych dzwiach do piwnicy jak juz zejdziesz bedzie na wysokosci 300 cm a dlaczego zeby woda splywala na zewnatrz a nie do srodka a jak to zrobic jak masz ten murek to dokrec do niego jakis slupek po jakims metrze nastepny dodaj do tego kolejne i polacz ze soba polacz je z domem do sciany niezapomnij dac na wejsciu kawalka rynny zeby wode odprowadzc od fundamentow i poluz na to daszek np. tupleks falista plyte przezroczysta i klopot zglowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts