Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy ktoś zna się na ćmach?

Recommended Posts

Wpadło mi ostatnio do domu jakieś szare paskudztwo, tak na oko ze 6 - 8 cm długości. Złapałem ją w słoik dżemowy, to zajmowała całe dno, ale lekko podwinięta. Na razie wypuściłem wolno, ale zastanawiam się co to moglo być. Znacie jakieś linki na strony o takich stworzeniach?

przecież one są piękne :p . jedyny problem z nim, to że wchodzą mi na rolety i czasem udaje mi się je zrolować..... :roll: :evil: :wink:

Piękne są dopóki latają (nawet po pokoju). Natomiast gdy zasypiam odkryty (bo ciepło) a coś zaczyna po mnie łazić, to natychmiast brzydną (chociaż nie takie rzeczy chodzą mi po głowie :lol: ).

Kup sobie kota,nie będzie żadnej :lol:

Mam kota! Ale łachudra, zamiast polować na te stwory w domu, znosi mi do domu wszystko z okolicy. Wczoraj, o 3 rano obudził mnie hałas w kuchni. Wstałem, zapaliłem światło i okazało się, że moje kocisko usiłuje wejść pod szafkę (coś ok. 2 cm prześwitu). Przyniósł mysz, która mało "przemiędlona" uciekła mu pod szafkę. Musiałem w środku nocy odsuwać meble przez tego włóczykija.

Kup sobie kota,nie będzie żadnej :lol:

Mam kota! Ale łachudra, zamiast polować na te stwory w domu, znosi mi do domu wszystko z okolicy. Wczoraj, o 3 rano obudził mnie hałas w kuchni. Wstałem, zapaliłem światło i okazało się, że moje kocisko usiłuje wejść pod szafkę (coś ok. 2 cm prześwitu). Przyniósł mysz, która mało "przemiędlona" uciekła mu pod szafkę. Musiałem w środku nocy odsuwać meble przez tego włóczykija.

A może zacznij dawać mu jeść :):):):) żartowałam :)

A może zacznij dawać mu jeść :):):):) żartowałam :)

Żeby tylko chciał jeść ...

Jak on poniżej rybek w sosie własnym i wiejskiej kiełbasy (ale od baby, sklepowej nie ruszy) nic nie chce. I tylko czasem złakomi się na wątróbkę.