KROPELKA2 12.08.2007 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 nie moge się juz doczekać kiedy zaczniecie mamy zamiar budowac ten sam domek , jakie zmiany wprowadzacie ? u nas niestety problemy z kredytem więc pewnie budowa się przeciagnie o ....pare lat ale będę czytać wasz dziennik może jakieś fajne pomysły macie ? mam nadzieje że wasza budowa przebiegnie bez większych problemów i że zmieścicie sie w kwocie którą sobie ustaliliście. Znam wile osób które twierdzą że za 300tyś nieda się wybudować domu ale ja osobiście uważam że to jest bzdura , wszystko zależy jakie mamy wymagania jeśli nie musimy mieć w łazience marmuru a w salonie egzotycznego drewna na podłodze i innych kosztownych bibelotów to się da i może byc to piękny dom bo nasz ale się rozpisałam , sorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wombaty2 13.08.2007 15:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Dziękujemy za słowa otuchy. Jak sobie uporządkujemy zdjęcia chętnie się podzielimy relacjami fotograficznymi z placu boju No i przy okazji zmianami, jakie zrobiliśmy w projekcie już i jakie jeszcze planujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 13.08.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 To i ja dopisze dla otuchy , ze dobrze Wam poszlo z siatka. Uzywaliscie naciagarki? Tez chyba sie na siatke z 3 srton namysle ,zeby widokow nie zaslaniac jakims plotem. Dobrze bedzie Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wombaty2 15.08.2007 00:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Nie wiem czy to nazywa się naciągarką - wielokrążek z wajchą Takie cóś zostało użyte + zestaw linek. Jak to zwał tak zwał, ale urządzonko skuteczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 18.08.2007 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Opcja 300 tysiaków jest mojemu sercu bardzo bliska wieć od razu sie wpisuję Będę śledzić poczynania jednocześnie zapraszam do nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaśka maciej 18.08.2007 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 a co do ogrodzenia i bramy to zajrzyj do mnie i się pociesz większość ludzi tak ma na początku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 24.08.2007 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Wombaty w waszym kosztorysie dostrzegłam poważną lukę: szambo 4 tys, alarm 3 tys, gaz 5 tys wg mnie ciutkę za mało. chyba, ze alarm będzie Ci robił solid z jakością godną tej firmy a tak generalnie powodzenia ale powtórzę ża resztą : koniecznie opracujcie plan B a i c by sie przydał... widzę po sobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wombaty2 24.08.2007 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Dzięki za cenne uwagi. Myślę, że plany będą się mnożyły, że zabraknie alfabetu. No cóż, nie da się przewidzieć wszystkiego, gdy ma się w garści tylko stos dokumentów, a plac świeci pustkami O naiwni, którym się wydaje, że wszystko będzie szło punkt po punkcie, w precyzyjnie ustalonej kolejności i oczywiście po wyliczonych co do ułamków grosza kosztach. Zbyt wiele zmiennych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kd_s 26.08.2007 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Witam krajanów Wombaty2 W tym roku w maju rozpoczęliśmy budowę naszego domku również w Sadych Budach. Jesteśmy obecnie na etapie wykonywania wieńca drugiej kondygnacji, a później stawianie więźby dachowej no i układanie dachówki. Mamy nadzieję, że przed zimą skończymy. Domek powierzchniowo mamy taki sam jak Wy ok. 190 m2 z garażem. Wycenę dla banku zrobiłem bardzo podobną ok. 320 tys, ale już widzę, że trzeba będzie wydać trochę więcej, a to ze względu na dość spore podwyżki materiałów. GG9199725 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wombaty2 26.08.2007 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 czesc kd_s no to chyba jestescie szybcy skoro w maju zaczeliscie i tyle zrobione:-)gdzie budujecie? My na Krolowej Marysienki. Pozdrawiamy! I liczymy na wymiane doswiadczen. wombaty2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wombaty2 26.08.2007 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 ps: kd_s jestes pierwszym naszym doslownym krajanem z grupy (znaczy sie z tej samej wsi) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 26.08.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 . KOSZTORYS PRAC BUDOWLANYCH 7 INNE KOSZTY (JAKIE?) 0.00 Witam, gratuluje rozpoczecia budowy. To fajny etap i bardzo cieszy... Bardzo fajny projekt. Pozycja nr 7 rosnie bardzo szybko i nawet nie uwierzycie ile tu potrafi wejsc... Sami sie o tym przekonalismy, nawet i do nastu tys... Zycze powodzenia w dalszym budowaniu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wombaty2 31.08.2007 05:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 A może usunąć pozycję 7 i wtedy nie urośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 31.08.2007 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 A może usunąć pozycję 7 i wtedy nie urośnie haha no jest to jakies rozwiazanie. Gratuluje stanu zero! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wombaty2 31.08.2007 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2007 Dziękujemy. Też bardzo się cieszymy. Już spacerowaliśmy po naszym domku i jakoś nam się niespodziewanie skurczył. A zwłaszcza kuchnia. A tak nam się marzyła przestronna kuchnia, w której nie musielibyśmy się przepychać Cóż, będziemy mieli dom na miarę naszych możliwości Ale przynajmniej WŁASNY A może po wybudowaniu i urządzeniu znów się powiększy? Jak to jest u Was? Pozdrawiamy i dziękujemy za duchowe wsparcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 01.09.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 A może po wybudowaniu i urządzeniu znów się powiększy? Jak to jest u Was? Pozdrawiamy i dziękujemy za duchowe wsparcie Po wykopie nie mogłam uwierzyc, ze to taki domek z pierniczka. Malutki nigdzie nie ma na nic miejsca - jak tu mieszkac. Poczekaj jak postawia mury, a jak zdejma stemple to dopiero zobaczysz jakie to sa przestrzenie... kazdy budujacy to przezywa, ale jak "przyjdzie" sufit to perspektywy sie zmieniaja. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KROPELKA2 01.09.2007 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 Gratuluję stanu zero ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 01.09.2007 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2007 NIe martwice się domek raz maleje by zaraz urosnąć np przy tynkach znowu się kurczy by po pomalowaniu odzyskać przestrzeń... gratulacja stanu zero!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 04.09.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Z bankami tak to juz jest... Choc nie ukrywam, ze ceny za dzialke do pozazdroszczenia... Mysmy musieli dac w zeszlym roku dwa razy tyle... ale przez rok "zarobilismy" na niej przeszlo 120% i ziemia caly czas idzie do gory... Podobna wartośc dzialki z domem to w tej okolicy to 1.2 - 1.5 mln bank napewno sobie to niezle skalkulował, ale kredyt dali ledwie na polowe tej wartosci... a kasa uplynnia sie w zastraszajacym tempie... Zycze pomyslnych rokowan z bankowa finansiera... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wombaty2 04.09.2007 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 No ale jak przyjdzie nam zmniejszyć kwotę kredytu, to blady strach zajrzy nam w oczy Przy takiej kwocie to każda suma gra dużą rolę, a 40000 mniej to może być już bolesne Pozdrawiamy wombaty2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts