KROPELKA2 05.09.2007 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Postaraj się nie martwić bo sie wykończysz i nie będzie miał kto mieszkać w waszym domku działka za 74 pln za metr ? coś im się pop.... poproś ich o dokumenty na podstawie których dokonują wycenę , a prawdopodobnie muszą być to dane o działkach które zostały w ostatnim czasie sprzedane w waszej okolicy.Może wycene robił jakiś niekompetentny dureń , trzeba to sprawdzić.Zdjęcia działki robili? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wombaty2 05.09.2007 21:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Dziś spokojnie policzyłam i wg rzeczoznawcy nasza działka warta jest 74pln za mkw a 1mkw domu po zakończeniu budowy będzie wart 1500 pln (a żeby zbudować i wykończyć ten 1mkw to trzeba włożyć co najmniej 2 razy tyle). Fajnie, co?? Ja też mogę być rzeczoznawcą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyryt 07.09.2007 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 tak to jest że wycena działki przez bankowego rzeczoznawce znacznie odbiega od cen realnych dużo już było na forum o tym, tyle tylko że gdy wyceniają nam to bardziej boli. Moja działka jest wyceniona (XI 2006) 90 zł. za metr gdy chcesz kupic musisz zapłacić minimum 250zł. Dużo sił i optymizmu nalezy mieć budując dom Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wombaty2 20.12.2007 22:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2007 Optymizmu uczymy się codziennie. Na razie jakoś dajemy sobie radę Choć dużo "problemików" do rozwiązania w związku z budowlanym przedsięwzięciem. Ale nie my pierwsi i nie ostatni budujemy dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 24.12.2007 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2007 http://www.kartki.lagata.pl/kartki/14/1192.JPG Składa Ola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wombaty2 25.12.2007 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2007 dziękujemy serdecznie za życzenia i odwzajemniamy się życzeniami radości, pokoju i Miłości oraz realizacji marzeń o własnym domku Pozdrawiamy wszystkich wombaty2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vip42 07.01.2008 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 Gratuluje wyboru projektu i postępów w budowie.Jako że bardzo mi się podoba ten projekt i na 90% jestem nastawiony na jego zakup i budowę proszę o zamieszczenie FOTO Z BUDOWY!!! Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mona30 21.03.2008 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Hej Widzę, że jestescie na etapie poszukiwania blachodachówki. My właśnie wczoraj zakończyliśmy pierwszy etap budowy- stan surowy otwarty . Materiał na dach kupowaliśmy w Wolicy -przy trasie katowickiej w DACHLUX. Cena ok.16000zł. obejmowała: blachę szwedzką "Zefir"-producent BUD MAT, folia Tyvek, rynny Bryza, 4 okna połaciowe Velux (78/140). Wkręty, gwoździe i silikony były kupowane oddzielnie m.in. w Asmet - wychodziło znacznie taniej. Mamy dach dwuspadowy 220m2. Ekipę dekarzy mieliśmy z Raszyna - skasowali 9000zł. Pozdrawiam Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wombaty2 25.03.2008 23:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 dzieki mona za namiary... odwiedzilismy ich dzis i faktycznie wydaja se byc konkurencyjni... Postanowilismy rozstrzygnac kasting na dachowcow do konca tego tygodnia z uwagi na podwyzki cen stali... Ci z Wolicy nie sa bez szans Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
apinka 26.03.2008 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Witam serdecznie. Cieszę się, że znalazłam kogoś kto buduje dom o którym marzę - po kilkutygodniowym studiowaniu tysięcy projektów Zgranbny IV (wewnątrz bardzo zbliżony do Waszego Zgrabnego z przedsionkiem) urzekł nas najbardziej. Jesteśmy narazie na etapie kupna działki, załatwiania kredytu. Czy mogłabym poprosić o kilka zdjęć na adres [email protected], szczególnie zdjęcia wewnątrz. Przy okazji mam pytanie, czy nie było problemu z projektem na etapie budowy domu, widziłam niezbyt dobre opinie o firmie Mg Projekt. Będę wdzieczna za odpowiedź. Zyczę powodzenia na dalszym etapie budowy i szybkiego zamieszkania w wymarzonym domku. Paulina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bo-war 07.04.2008 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Hej Wombaty Z ciekawością przejrzałam Wasz dzienniczek bo mamy zamiar budować dom - całkiem podobny do Waszego - z tej samej pracowni Jesli chodzi o finanse to jesteśmy w podobnej sytuacji, więc bardzo Wam kibicuję bo jeśli Wam się uda zbudować ten dom za 300.000,00 zł. to i nam może się uda ! Będę śledzić Wasze zmagania - pozdrawiam i trzymam kciuki !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wombaty2 08.04.2008 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 Jak się troszku pozbieramy z papierami to podamy kolejne informacje o kosztach. Choć te już nie będą aktualne bo ceny stale idą w górę. Wiemy, że od połowy kwietnia rosną ceny blachodachówki, okna, rynny. Tymi rzeczami ostatnio się interesowaliśmy, ale przypuszczamy, że inne też nieco drożeją. Jak opłaty za prąd rosą, to za nim reszta... Pozdrawiamy wombaty2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wombaty2 12.06.2008 21:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Cóż sami sobie ostatnio otuchy dodajemy. Jest dobrze, oby tak dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vip42 21.06.2008 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2008 otuchy z chęcią dodam + OTUCHA ale z chęcią obejrzałbym to cudo, więc się pytam: GDZIE SĄ ZDJĘCIA ?!?! Gratuluję postępów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wombaty2 20.07.2008 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 otuchy z chęcią dodam + OTUCHA ale z chęcią obejrzałbym to cudo, więc się pytam: GDZIE SĄ ZDJĘCIA ?!?! Gratuluję postępów Dzięki za otuchę. Teraz coraz bardziej jest nam potrzebna. Jak znajdziemy chwilę, by nauczyć się zamieszczać zdjęcia na forum, to się pochwalimy osiągnięciami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zonzi 21.07.2008 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2008 Wombaty Nie przejmujcie się otworem do garazu. U mnie byl mniejszy w projekcie tj 490 cm. Nie pamietam juz dlaczego jak nadproze bylo dobrze zaprojektowane to obciecie 5 cm bo bokach nie sprawi roznicy. Zadowoleni jestescie z z tynkarzy ? Bo zdjec brak. Jakby mieli wolny termin to szukam na gwalt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bo-war 23.07.2008 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Hej Wombatowie na budowie Wklejcie jakieś zdjęcia - bo chętnie byśmy pooglądali - ja zwłaszcza bo mamy podobne domki Albo wrzućcie na maila: [email protected] Pozdrawiam + OTUCHA ... oczywiście ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wombaty2 23.07.2008 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Dzięki za wsparcie. Tynkarze są godni polecenia. Pracują rzeczywiście bardzo solidnie, od świtu do zmierzchu, nie piją alkoholu na budowie, no i są sympatycznymi ludźmi. Jak to mówią, idzie sie dogadać Dziś wyskoczyli na inną budowę, ale wracają w poniedziałek ocieplać. Jakby co to możemy podać nr telefonu. Trudno nam powiedzieć jak bardzo mają napięty grafik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wombaty2 25.08.2008 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 otuchy, otuchy, otuchy nam brak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarus05 24.10.2008 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Jak tam postępy? Niniejszym dodajemy Wam otuchy My zaczynamy za 3-4 tygodnie; właśnie złożyliśmy o pozwolenie. Jak Wam się uda, to i nam też Pozdrawiamy serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts