aniaps 21.11.2008 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 Witam wszystkich, którzy zdecydowali się na Ariela. Ja jestem własnie w trakcie wyboru projektu i czytając Wasze opinie coraz bardziej skłaniam się ku temu projektowi. Jakoś nie byłam przekonana co do dachu czterospadowego ze względu na skosy. Cały czas brałam pod uwagę domy z dachem dwuspadowym choćby dlatego że taki dach byłby tańszy no i tylko jeden skos w każdym pokoju. No ale ariel pod wszyskimi innymi względami jest idealny, czyli duży salon, w miarę duża kuchnia no i ten taras zadaszony. Dlatego zwracam się do wszystkich którzy są już na etapie wybudowanego domku, aby przesłąli na moją skrzynkę zdjęcia wnętrza tego uroczego domku. BARDZO będę wdzięczna. Zamierzamy budować na wiosną w świętokrzyskim.Jesli jest ktoś z forumowiczów kto też buduje w tym regionie również proszę o jakiś sygnał. Moj adres e-mai: [email protected]czekam z niecierpliwością poniewaz jak najszybciej chcielibysmy z mężem zdecydowac się a tak na marginesie interesuje mnie także projekt domu MOMENT. Być może jest ktoś kto wie coś o tym domu.????Pozdrawiam wszytkich Arielowiczów i być moze niedługo dołącze do Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamacio 01.03.2009 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2009 Z nieba mi te Wasze forum spadło. W kwietni zaczynamy budowę Ariela w województwie warm.-mazurskim. Bedę bardzo wdzięczna za zdjęcia na mój adres e mail [email protected] Ania My kupujemy Ariela od dewelopera, ale wprowadzac bedziemy się dopiero na poczatku 2009. narazie widzielismy pole na ktorym stanie. Nasz deweloper juz buduje dwa Ariele. Jeden juz prawie stoi. Bardzo spodobal nam sie projekt. Szukalismy domu, ktory bedzie mial salon ok 30m2, jadalnie ok 10, kuchnie ok 10 i pokoj na dole. Ariel spelnia wszystkie te wymagania. Poza tym taras jest czesciowo zadaszony. Układ u góry jest równiez bardzo praktyczny (zastanawialismy sie takze nad ATLASEM, który ma 172 m2 ale jedyne co ma wiecej niz ariel to 4m wiekszy hol na górze i dodatkową garderobe u góry - a to tylko nieotrzebna dodatkowa powierzchnia do ogrzania) Poza tym co mnie trochę zdziwilo to fakt, ze Atlas mimo ze ma wieksza powierzchnie, ma mniejszy salon! Chcialabym tylko wiedziec jakie schody planujecie w Arielu. U nas deweloper planowal betonowe schody obudowane ściana, ale my stwierdzilismy ze chcemy drewniane, da to nam wiekszą przestrzeń w holu na dole. Z chcecia zobaczylibysmy gotowego Ariela, jesli ktos z was wybudowal juz taki dom w okolicach Poznania i nie ma nic przeciwko temu zeby ktos go ogladal:) Pozdrawiam Monika A czy to nie jest przypadkiem większa inwestycja (chyba jakieś rejony Swarzędza) kilkunastu domów? Jakis czas temu natknąłem się na ofertę w internecie i nie wiem, czy to nie to samo... My wybralismy projekt juz jakis czas temu, ale do tej pory nie żałujemy wyboru:) Żeby to potwierdzić, zamieszczam link do zdjęć z realizacji. http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1917406#1917406 Właśnie o taką bryłę nam chodziło, więc tym bardziej cieszymy się, że w realu wygląda to dobrze:) Co do samych schodów, to tak się składa, że też je planujemy. Oczywiście, sama forma to rzecz gustu; z naszej orientacji wynika, że dobre drewniane schody są znacznie droższe. Zdecydowaliśmy ostatecznie, że u nas bedą betonowe z drewnianymi nakładkami (coś pośrodku). Jeszcze jeden dylemta to podniesienie ścianki kolankowej na poddaszu. Praktycznie wszyscy się na to decydują, a nie każdy jednocześnie pamieta o zmianach długości dachu. W efekcie można bardzo łatwo zapsuć całą estetykę na zewnątrz. Zacząłem ten wątek m.in. dlatego, by spróbować zdobyć zdjęcia juz zrealizowanego poddasza. Zobaczymy - może się uda:) Oczywiście, jak tylko postępy budowy będą spore nie mamy nic przeciwko pokazaniu efektów:) Pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamacio 02.03.2009 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Witam ponownie Arielowiczów!!! A co możecie powiedzieć na temat miejsca nad garażem. Czy jestem w stanie coś wygospodarować np. na dwie suszarki? CZEKAM NA ODPOWIEDŹ i możliwe zdjęcia na e mail [email protected] Wielkie dzięki. Witam wszystkich zainteresowanych:) Mam nadzieję, że będzie nas sporo i może z tego ciekawe koncepcje powstaną Zapraszam. Dla tych, co nie bardzo kojarzą projekt - link poniżej: http://www.dobredomy.pl/?id_project=85&infopage=4&lustro=1 Pozdrawiam TomChttp:// Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Małgo i Sławek 15.03.2009 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Witam Serdecznie !Jesteśm nowy na tym forum. W czerwcu rozpoczynamy budowę naszego Ariela (lustro). Bardzo mi się podobają uwagi i pomysły zawarte w Waszych opiniach, niektóre z nich z pewnością będę chciał wykorzystać w naszym domu. Będę wdzięczny za dalsze pomysły, zdjecia z realizacji oraz zdjęcia gotowych domków. Proszę o informacje jakie macie mury dwu czy trzywarstwowe, jakie pokrycie dachu oraz wszystkie inne. Dodatkowo proszę o kontakt Pana Pawła z okolic Lublina, ponieważ jest to budowa najbliższa naszej i chętnie byśmy kiedyś obejżeli taki domek (jeśli oczywiście to nie kłopot). Czekamy na wszelkiego rodzaju porady oraz zdjęcia. Adres e-mail: [email protected] Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona_1981 23.03.2009 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Witam, Już myślałam, ze Ariel nikomu się nie podoba bo wśród tylu domów na forum nie ma żadnych zdjęć z Arielem w budowie. My tez wybraliśmy ten projekt, na jesieni stanęły fundamenty, niedługo dalsze prace. Nasz projekt jest trochę zmodyfikowany, by uzwzględniał wszystkie (lub prawie wszystkie ) nasze potrzeby. Jesli ktoś ma zdjęcia z realizacji tego domku to bardzo proszę o takowe na maila. Bardzo chcielibysmy zobaczyć jak wygląda to w rzeczywistości a nie tylko na projekcie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brecha 22.08.2009 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 Witam wszystkich jestem nowy na forum Mam pytanko ?, na jaką wysokość należy podnieść ściankę kolankową, aby "nie zepsuć" konstrukcji. Chęnie obejrzałbym Ariela na pokarpaciu - jeśli ktoś go wybudwał to proszę o kontakt: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alusiaa 08.11.2009 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2009 Czy jeszcze ktoś odwiedza ten post/ jest w trakcie budowy domu Ariel?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
optykus 15.04.2010 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2010 My wlasnie ruszymy z budowa Ariela. Chetnie uslysze jakies wiadomosci i podpowiedzic od osob, ktore juz postawily i go uzytkuja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cisek 31.05.2010 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2010 Witajcie, Odświeżę odrobinę temat i na wstępie muszę powiedzieć, że jestem bardzo zadowolony, iż trafiłem na to forum i na ten wątek. Również przymierzamy się do budowy Ariela, jednak będzie to wersja w lustrzanym odbiciu i z dwustanowiskowym garażem. Projekt wydaje się być po prostu idealny w stosunku do naszych potrzeb. Póki co mamy wymarzoną działkę. Czy ktoś z szanownych forumowiczów buduje ten dom we Wrocławiu lub jego bliższych, czy dalszych okolicach? Chętnie posłucham cennych rad i podejrzę jak idzie budowa lub gotowa inwestycja. Pozdrawiam! Cisek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts