Piotr Zawilski 06.08.2007 09:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Będę miał wyrys to wyślę Ci skan uwierzę jak zobaczę i legendę do tego planu Mam już skan Wyrysu tylko nie wiem jak Ci go przesłać. Podziałem gdzieś adres Twojej skrzynki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Zawilski 07.08.2007 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Skan (link) jest na Twojej skrzynce. Mam nadzieję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 07.08.2007 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 jakoś nic w poczcie sprawdź czy wysłałeś na moje PW a nie na swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Zawilski 07.08.2007 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 A Teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 07.08.2007 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 07.08.2007 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 poczta nie doszła ale znalazłam Piotr tłumaczyć to ty potrafisz :lol: czytam uważnie co piszesz i mi wychodzi że nie masz problemu. W planie zp jest najistotniejszy obszar wydzielony grubą kreską oznaczony np 02MN (wewnątrz tego obszaru jest twoja działka, sąsiada i inne) i linie zabudowy. Dla tego obszaru są ustalenia. Jeżeli na tym obszarze jest tylko 1 linia zabudowy wzdłuż głównej drogi to nie masz problemu linia zabudowy jest od drogi jakieś pewnie 6m i obejmuje teren drugą linią pomiędzy nimi - szer. 35 m ta czerwona kratka to twoja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 07.08.2007 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 może zmiana planu obejmuję ten twój plan z 98? ale jeśli jest wyłączony z opracowania - przeczytaj tą uchwałę dokładnie - to może jeszcze jest możliwość włączenia do tego nowego planu który jest w opracowaniu generalnie byłaby to trudna sprawa, bo musiałaby być zmiana uchwały itd, ale... popytaj, może jest szansa jeszcze na tym etapie spróbuj, bo teraz kiepsko to wygląda no chyba że to nie ten rys wysłałam na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Zawilski 08.08.2007 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 W Urzędzie rozmawiałem w kwietniu, już po podjęciu tej uchwały. Mówi ona o sporządzeniu planu dla gminy ale z wyłączeniami, no i mojej wsi w związku z tym, ze jest dla niej PZP, nie obejmuje . Skan dobrze namierzyłaś. Coś widać mało kumaty jestem skoro do Ciebie nie dotarł. Ale chcę przypomnieć moje główne pytanie - co mogę zrobić w przypadku gdy PZP zawiera BŁĘDY. Problemy, które zgłaszają inni forumowicze polegają głównie na tym, że ich działki są w PZP określane jako rolne lub leśne i dlatego mają kłopot. U mnie problem polega na tym, że nie mogę stawiać domku tylko dlatego, że ludzie sporządzający PZP "nie zauwazyli" mojej działki i linię zabudowy poprowadzili z jej pominięciem. Linki do gminy może wykasuj bo jeszcze bardziej będę miał nagrabione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Zawilski 08.08.2007 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 poczta nie doszła ale znalazłam Piotr tłumaczyć to ty potrafisz :lol: czytam uważnie co piszesz i mi wychodzi że nie masz problemu. W planie zp jest najistotniejszy obszar wydzielony grubą kreską oznaczony np 02MN (wewnątrz tego obszaru jest twoja działka, sąsiada i inne) i linie zabudowy. Dla tego obszaru są ustalenia. Jeżeli na tym obszarze jest tylko 1 linia zabudowy wzdłuż głównej drogi to nie masz problemu linia zabudowy jest od drogi jakieś pewnie 6m i obejmuje teren drugą linią pomiędzy nimi - szer. 35 m ta czerwona kratka to twoja? TAK MOJA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 08.08.2007 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 U mnie problem polega na tym, że nie mogę stawiać domku tylko dlatego, że ludzie sporządzający PZP "nie zauwazyli" mojej działki i linię zabudowy poprowadzili z jej pominięciem. po tej miłej wymianie zdań niestety wg mnie błędu nie było bo wyraźnie w planie jest wyznaczony obszar o szer 35m pod zabudowę dlaczego? nie mam pojęcia, z obu stron drogi pas terenu od linijki, u ciebie to kompletnie bez sensu to ograniczenie, zwłaszcza że ludzie postawili poza gr planu domy na podstawie decyzji wz nie wiem dlaczego ta druga linia zabudowy w stronę Ls jest tak poprowadzona, teraz pewnie nikt by tego tak nie ograniczył I nawet gdyby w tym planie z 98 twoja działka byłaby zaznaczona to niekoniecznie linia zabudowy zostałaby przesunięta dla Twojej działki, bo tak wyznaczono (czytaj nawiedzony urbanista ) obszar który ma być zabudowany niestety taką działkę kupiłeś, jak od tego właściciela powyżej ciebie to mu obij bo wiedział - a może ci kawałek sprzeda tylko na dom? i jeśli obecny plan tego nie załatwi ty nic z tym nie zrobisz z odszkodowania też chyba nici bo nie zmienił się sposób użytkowania/i jest jakiś termin do roszczeń, nie pamiętam/ namawiam cię na złożenie formalnego/na piśmie/ wniosku do zmienianego teraz planu Widziałam że nie całe stare plany są wyłączane z opracowania, czyli ludzie przypilnowali sorry za szczerość Taki plan nawet z 98 r to prawo obowiązujące Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Zawilski 08.08.2007 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Będę jednak uparty. Jeżeli PZP uwzględnia podział na wszystkie działki z wyjątkiem mojej to błąd jest. Oczywiście, że PZP robił nawiedzony urbanista, któremu zapewne marzył się ład architektoniczny wzorem z jakieś bawarskiej lub szwedzkiej wioski. Nie było by kłopotu gdyby istaniał zapis, że poza linią zabudowy można stawiać tylko budynki gospodarcze ale Pan Urbanista dopisał magiczne słowo zblokowane . Powiedz mi po co?! Nawiasem mówiąc domki stojące za mną to też oficjalnie "budynki gospodarcze" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 08.08.2007 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 no to standardowo1. wezwanie gminy do usunięcia naruszenia twojego interesu prawnego przez ustalenia uchwały (uchwała nr.. )uchwalającej plan…… polegające na...wylewasz żółć i możesz wnioskować w wezwaniu żeby włączyli obszar z twoją działką w nowy plan który robiąkierujesz do Rady Gminy, mają 30 dni (na sesji Rady roztrzygnięcie), jeśli będzie na NIE kierujesz skargę - za pośrednictwem gminy - do WSApodstawa USTAWA z dnia 8 marca 1990 r. o samorządzie gminnym.(tekst jednolity Dz.U. z 2001 r. Nr 142 poz. 1591 ze zm.) Art. 101. 1. Każdy, czyj interes prawny lub uprawnienie zostały naruszone uchwałą podjętą przez organ gminy w sprawie z zakresu administracji publicznej, może - po bezskutecznym wezwaniu do usunięcia naruszenia - zaskarżyć uchwałę do sądu administracyjnego.2. Przepisu ust. 1 nie stosuje się, jeżeli w sprawie orzekał już sąd administracyjny i skargę oddalił. nie potrafię ci odpowiedzieć dlaczego i po co tak zrobiono, dla mnie bezsens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr Zawilski 09.08.2007 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 O widzisz to już jest coś !!! No to zostaje nam jeszcze 1 sprawa. Kiedy idziemy na kawę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 09.08.2007 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 życie znam.....najpierw NAPISZ SAM to wezwanie POTEM KAWA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts