Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

sauna

Recommended Posts

• 5 weeks później...

Mam w domu saunę - na 2 osoby, wymiary mniej-więcej 2x2 metry. Zrobił ją pan specjalizujący się w saunach (http://www.adamsauna.pl) - na wymiar, na zamówienie, fachowo i w terminie. Piec elektryczny firmy harvia, z termostatem i minutnikiem.

Do sauny trzeba było doprowadzić zasilanie trójfazowe bo piec ma 7,5 kW.

Kosztowało to wszystko ok 8 tys PLN, jesteśmy zadowoleni, zwłaszcza w zimie fajnie jest się wygrzać.

Aha, wbrew niektórym opiniom, w pomieszczeniu z sauną wcale nie jest wilgotno. Jest zapach rozgrzanego drewna (bardzo przyjemny), po otwarciu rozgrzanej sauny parują w pomieszczeniu szyby i elementy metalowe, ale ta wilgoć zaraz znika. Mamy normalną kratkę wentylacyjną i to ostatnej zimy była zamknięta - nie widać śladów zawilgocenia, nie ma żadnego zapachu wskazującego na zawilgocenie. Pokój w którym jest sauna pełni też funkcję garderoby więc gdyby coś było nie tak to dawno byśmy zauważyli.

Podsumowując, mogę śmiało polecić ten pomysł - no i naszego wykonawcę też.

Pozdrawiam

RG

czy w tym pomieszczeniu gdzie macie saunę macie natrysk. Dlaczego nie zdecydowaliście się na umieszczenie sauny w łazience.

Aha bardzo dziękuję za kontakt ale czy ta osoba montuje na terenie całej Polski bo my budujemy się w Wielkopolsce dokładnie w Pobiedziskach między Poznaniem a Gnieznem.

w zeszłym tygodniu stanęła w mojej osobistej łazience sauna

firma Igan z Bartyckiej w wawie

gorąco ich polecam, bardzo sprawna ekipa znająca się na temacie

w pomieszczeniu gdzie ma być sauna powinna być mechaniczna wentylacja

chyba, że będziesz korzystał z niej tylko na sucho bez polewania kamieni

jednorazowo wprowadzasz około 4 litrów wody więc gdzieś to musi wyparować

moja sauna jest w skosie, ma około 8 m3, kosztowała 8 tys z piecem i akcesoriami

mam pytanko jakich wymiarów masz łazienkę.

Bo ja próbuję zmieścić saunę w łazience która ma 13m2.

Czy uda mi się wszystko rozplanować tak małej powierzchni.

Planuję saunę, obok natrysk, pod oknem wannę oraz 2 umywalki i kibelek.

Masz już doświadczenie czy jest to realne?

czy w tym pomieszczeniu gdzie macie saunę macie natrysk. Dlaczego nie zdecydowaliście się na umieszczenie sauny w łazience.

Tak, to po prostu pokój przyległy do sypialni gdzie jest sauna, prysznic i duża szafa na ubrania. Sauna mieści się tam w naturalny sposób, w łazience by chyba dziwnie wyglądała.

Aha bardzo dziękuję za kontakt ale czy ta osoba montuje na terenie całej Polski bo my budujemy się w Wielkopolsce dokładnie w Pobiedziskach między Poznaniem a Gnieznem.

Nie mam pojęcia, akurat u nas to było po sąsiedzku. Ale wiem że podobnych małych firm jest więcej, sprawdź też w swojej okolicy.

RG

• 2 months później...
w zeszłym tygodniu stanęła w mojej osobistej łazience sauna

firma Igan z Bartyckiej w wawie

gorąco ich polecam, bardzo sprawna ekipa znająca się na temacie

w pomieszczeniu gdzie ma być sauna powinna być mechaniczna wentylacja

chyba, że będziesz korzystał z niej tylko na sucho bez polewania kamieni

jednorazowo wprowadzasz około 4 litrów wody więc gdzieś to musi wyparować

moja sauna jest w skosie, ma około 8 m3, kosztowała 8 tys z piecem i akcesoriami

Czy moglbys dac jakies foto tej sauny, chcialem zobaczyc jak ona z zew. wyglada w lazience. Jakie ma wymiary ?