darekg 14.07.2003 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2003 Czy ktoś z Was spotkał się z takim problemem ? Brama Hormana, nie ma jeszcze roku a na jej prowadnicach (brzegi, nie powierzchnia płaska)pojawiła się rdza ! Najciekawsze jest to, ze rdza nie dotyka wszystkich elementów mocowania bramy ale niektóre jej elementy. Serwis twierdzi, że jest to możliwe a sama brama jest wykonana "zgodnie z najwyższymi standardami" i wszystko jest ok. Według mnie nie a tłumaczenie, że przyczyną rdzewienia jest to, że otynkowałem dom od wewnątrz (!?) po zamontowaniu bramy, spowodowało jej rdzewienie. W instrukcji montażu nie było nic napisane na temat tego, że bramy nie wolno montować przed otynkowaniem domu !!! Może mieliście kiedyś poobny przypadek ?Pozdrawiam. Darek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 14.07.2003 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2003 darek ja tez otynkowałam jak juz miałam zamontowana brame i fakt tynkarz mi powiedział ze jak sie zle zabezpieczy folią brame to moze tak sie zdarzyc..wiec u mnie brama była niemiłosiernie zafoliowana, wszystkie elementy i jak narazie nic nie ma.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANK 15.07.2003 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 Moja brama została wstawiona po otynkowaniu garażu, ale też zauważyłem rdzę na prowadnicach. Na razie tego nie reklamuję /mam na to czas/, ale myślę, że trzeba będzie spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts