emcezet 01.08.2007 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Witam, Szukam osób zainteresowanych realizacją projektu M 32 "ZIELONA RÓWNINA" z kolekcji Muratora.Osobiście uważam, że jest to bardzo trafiony projekt dla czteroosobowej rodziny i jestem o krok od jego zamówienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emcezet 06.08.2007 15:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Witam ponownie, Jak powiedziałem, tak zrobiłem. Dzisiaj zamówiełem projekt M 32, powinien być u mnie w ciągu 3 dni. Wierzę, że dokonałem dobrego wyboru. Jestem otwarty na wszelkie komentarze dotyczące w/w projektu, oczekuję też na kontekt osób również nim zainteresowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pierwszy 30.09.2007 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 Witam,Zastanawiam się nad wyborem projektu m 32 Zieloną Równinę, ale nie jestem pewien czy podany kosztorys jest realny przy obecnym poziome cen. http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=456&IdKolekcji=36 Chciałbym również zmienić strop z drewnianego na żelbetonony, usunąć kilka okien i drzwi z pomieszczenia gospodarczego a za to wstawić duże drzewi balkonowe w pokoju dziennym.Czy ma ktoś jakieś własne doświadzczenia z tym projektem, będę wdzięczny za wszelkie uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pierwszy 22.11.2007 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Ja już się prawie zdecydowałem na ten projekt. Chcę zmienić strop na Teriva. Jedno tylko mi nie daje spokoju. Ile może kosztować postawienie domu w stanie surowym zamkniętym?Czy ktoś jeszcze buduje M32 Zielona Równina z Muratora?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
busia120 11.01.2008 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Czy budował ktoś bądz buduje M32 Zielona równina z Muratora.Prosze o wszelkie informacje na temat funkcjonalności tego projektu oraz jego wady i zalety!!?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiaa29 11.01.2008 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 A może link, więcej osob zobaczy a tak to sie szukac nie chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiaa29 11.01.2008 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=456&IdKolekcji= To co pierwsze mi przychodzi do głowy gdy widze projekty tego typu - 269 m dachu - majątek wydasz na taki duży i skomplikowany dach. Ale może to nie problem dla was Z ktorej strony masz wjazd na działkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
busia120 11.01.2008 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Może podsuniesz jakis ekstra projekcik "Kasiaa"?!Cos podobnego do tego!A przy okazji co powiesz o http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=539&IdKolekcji= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emcezet 11.02.2008 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Witam, Za miesiąc rozpoczynam wylewanie fundamentów pod M32. Chętnie wymienię się wrażeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pierwszy 09.03.2008 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 WitamJa również rozpoczynam budowę M32 Zielona Równina jednak dopiero w maju.Troszeczkę wprowadziłem zmiany. A mianowicie przedłużyłem pomieszczenie gospodarcze na równi z tylną ścianą, oraz strop na teriva.A czy ktoś wprowadzał jakieś zmiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakolekraci 27.03.2008 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Witam! My z mężem też mamy zamiar budować zieloną równinę, mamy trochę wątpliwości czy wystarczy nam miejsca, myślimy o powiększeniu garażu a co za tym idzie pomieszczenia gospodarczego. Jednak ostatnio pojawił się projekt zielonej równiny z poddaszem użytkowym - bardzo mi się podoba, ale jest droższy i dłużej go trzeba budować, bo nie ma już drewnianego stropu - mamy jeszcze chwilę na podjęcie ostatecznej decyzji. Myślę, że ruszymy około czerwca i jesteśmy otwarci na konsultacje z innymi budującymi ten domek, pozdrawiam serdecznie Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mietkins 27.03.2008 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2008 Witam wszystkich serdecznie !!! Zamierzam rozpocząć budowę domu Zielona równina - projekt murator M32 .Może ktoś z forumowiczów budował lub jest w trakcie budowy tego domu i miałby ochotę podzielić się ze mną spostrzeżeniami i informacjami na różne tematy dotyczące inwestycji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pierwszy 05.05.2008 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Witam Jak tam postępy w budowie zielonej równiny? Ja dopiero zaczynam jednak w czerwcu, troszę mi się przeciągnęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 05.05.2008 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Osobiście bardzo lubię parterówki. Dom od frontu jest szeroki i niesety z własnego doświadczenia muszę stwierdzić, że wizualnie na działce o standardowej szrokości 25 metrów nie będzie się dobrze prezentował. Planowana grubość ocieplenia podłogi na gruncie 8 cm - mało. U mnie jest 10 cm - też uważam że za mało. Tym bardziej, że pomieszczenie gospodarcze jest oddalone od łazienek i kuchni - długa trasa instalacji cwu i co. Takie zmiany należy robić na etapie projektu, bo jak stoją mury, mamy otwory na okna, drzwi i zaczniemy kombinować, to okazuje się potem że drzwi za krótkie a okna za nisko. Strop drewniany - potem dobrze go zaizolować, żeby ciepło za szybko nie uciekało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakolekraci 07.05.2008 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Witam Jak tam postępy w budowie zielonej równiny? Ja dopiero zaczynam jednak w czerwcu, troszę mi się przeciągnęło. No wreszcie się ktoś odezwał, cieszę się. My jeszcze czekamy na pozwolenie, więc budowa może także rozpocząć się w okolicach czerwca. Zdecydowaliśmy się na wersję z poddaszem użytkowym, mam nadzieję, że to dobry wybór. Zdecydował o nim także fakt, że mieszkamy daleko od rodzinki i pewnie będziemy ich często gościć (noclegi) a do tego potrzebny dodatkowy pokój (nie wspomnę, że jesteśmy rodziną rozwojową i może pojawić się jeszcze jeden członek naszej czteroosobowej rodzinki). Mam nadzieję, że będziemy dzielić się doświadczeniami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakolekraci 07.05.2008 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Osobiście bardzo lubię parterówki. Dom od frontu jest szeroki i niesety z własnego doświadczenia muszę stwierdzić, że wizualnie na działce o standardowej szrokości 25 metrów nie będzie się dobrze prezentował. Planowana grubość ocieplenia podłogi na gruncie 8 cm - mało. U mnie jest 10 cm - też uważam że za mało. Tym bardziej, że pomieszczenie gospodarcze jest oddalone od łazienek i kuchni - długa trasa instalacji cwu i co. Takie zmiany należy robić na etapie projektu, bo jak stoją mury, mamy otwory na okna, drzwi i zaczniemy kombinować, to okazuje się potem że drzwi za krótkie a okna za nisko. Strop drewniany - potem dobrze go zaizolować, żeby ciepło za szybko nie uciekało. Dziękujemy za cenne wskazówki, właśnie jesteśmy na etapie rozmów z wykonawcą stanu zero, więc jest czas żeby to przemyśleć. Jeśli chodzi o strop to u nas już nie drewniany, bo mamy poddasze użytkowe. Pozdrawiam i jako,że brak nam doświadczenia jesteśmy otwarci na sugestie doświadczonych budujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emcezet 10.05.2008 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2008 Witam, Mam miesiąc opóźnienia, ponieważ okazało się że na działce jest wysoki poziom wód gruntowych i był problem ze zdjęciem humusu i wykopaniem fundamentów. Jednak udało się i wczoraj wylaliśmy ławy! Od środy ekipa rozpocznie murowanie fundamentów z bloczków. Postaram się informować o postępach.Co do zmian, to nie mamy ich wiele. Zmieniliśmy materiały na ścianiy na silikaty i na docieplenie na wełnę. Usunęliśmy komin ( ten w łazience), ponieważ zastosujemy wentylację z rekuperatorem.Acha! I dołożyliśmy kibelek z pomieszczeniu gospodarczym ( w trakcie imprezy na powietrzu nie trzeba będzie biegać przez całe mieszkanie za potrzebą). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakolekraci 12.05.2008 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Witam, pomimo Waszego opóźnienia i tak zazdroszczę etapu. My ciągle czekamy na wycenę. Jeśli chodzi o zmiany, to u nas niewiele (tak mi się przynajminiej wydaje na etapie, na którym jesteśmy) planujemy też wełnę na ocieplenie. Pozdrawiam i życzę postępów w budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakolekraci 02.06.2008 05:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Nic tu jakoś nie słychać, może wszyscy pochłonięci budowaniem? Jeśli tak to czekamy z niecierpliwością na kolejne doświadczenia. My aktualnie dopiero wytyczyliśmy budynek pod zdjęcie humusu. Wspomniana wycena nie spełniła naszych oczekiwań i zdecydowaliśmy się na system gospodarczy, więc jeździmy po hurtowniach i tartakach, bo sami kupujemy materiał. Cały czas zastanawiamy sie z czego ściany - może z ceramiki jednowarstwowa. Wszystko w toku. Pozdrawiam i zapraszam do wymiany doświadczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emcezet 02.06.2008 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 A u nas fundamenty wylane, wymurowane, zaizolowane i docieplone. Piasek wsypany i zagęszczony ( weszły 22 wywrotki ), dzisiaj wylewki i od jutra NIECH SIĘ MURY PNĄ DO GÓRY Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts