IZA30 04.01.2011 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 My zostawiliśmy- pokój jest dosyć długi- jest lepiej doświetlony. Zależy oczywiście jakie będzie jego przeznaczenie- u nas będzie pokojem dziecka- wolimy żeby miało widno.. Znajomi którzy oglądali ten dom twierdza jednak, że jedno okno by starczyło- bo duże jest od południa. Raczej nasza sypialnia.Jeżelitak będzie to planuje tam wstawić szafę i nie wiem czy nie zasłoni wtedy tego okienka?Choć kusi mnie coś ta opcja,żeby zrobić sobie sypialnię z własna łazienką(tą od kuchni;) )Ale pewnie zostanie tak jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alic 04.01.2011 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Witam, IZA30, pisałam Ci już kiedyś,że mi się to wejście z wiatrołapu do salonu nie podoba i ta ścianka o której piszesz to wg mnie dobry pomysł,natomiast jakiej ona będzie wysokości,grubości to zadecydujesz w trakcie budowy,wtedy najłatwiej będzie taką decyzję podjąć,co do tego małego okna to ono wydaje się zbędne,ale może zrobić tam duże okno,bo to chyba będzie u Ciebie zachodnia strona,o ile dobrze pamiętam,to Ty masz działkę z wjazdem od południa (ja też),nie wiem tylko jak to będzie wyglądało z zewnątrz, no i salon będzie ciemny,chyba,że to Ci nie przeszkadza, acha, dach to nie tylko dachówka i drewno,ale także wełna i różne drobniejsze rzeczy i na pewno w 30 tys. się nie zmieścisz,pozdr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 04.01.2011 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Wiesz orientacyjnie wiem ile wyjdzie,ale mogę już kalkulować coś niecoś.Niech wyjdzie 40-dla mnie to jak na taki dach i tak bardzo dobra cena! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Pepa 04.01.2011 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 O widzę że projekt wybrany - GRATULACJE!!!Tak na marginesie to jak już w końcu wybraliśmy projekt to spadł mi kamień z serca, łatwo nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Todd 04.01.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2011 Mnie opcja salonu nie przeszkadzała od początku ale nie ukrywam, że rozważałem zrobienie ścianki. Uznałem jednak, że mam na to czas jeśli będzie taka konieczność, czyli do momentu kiedy z jakichś względów salon przestał by pełnić funkcję salonu. I nie chodziło mi o to, ze salon się zmniejszy tylko, że ten korytarz który by wyszedł z tego, byłby zbyt wąski. Co do wełny na dachu to się zastanawiam po co mi wełna w sytuacji gdy nie mam użytkowego poddasza, zwłaszcza że strop mam żelbetowy i będzie ocieplony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 05.01.2011 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Wczoraj o godz.18 został zakupiony przez naszą rodzinkę projekt ZIELONA RÓWNINA - Murator M32 Ania Pepa ,dobrze Wiesz jaka to była męczarnia ten wybór projektu;) Ale rzeczywiście kamień z serca.I to ogrrrromny Mam nadzieję,ze będziemy się w dalszym ciągu wymieniać informacjami nt tego ślicznego projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 05.01.2011 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Todd z jakich pustaków budowałeś i może pamiętasz ile zamawiałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 05.01.2011 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2011 Zamyślane zmiany: -połączenie pokoju z łazienką (tu tylko kabina prysznicowa)sypialnia nasza , - w większej łazience dla dzieci tylko fajna wanna( z parawanem na przyszłość) i wyodrębnienie z pokoju z tyłu pralnio-suszarni (strasznie chcę takie pomieszczenie.), - pokoje z tyłu w miarę równe dla dzieci (na razie jedno;) . Macie juz scianki co myslicie o tych zmianach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Todd 06.01.2011 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 PUSTAK MAX 30-ka3,280 szt PUSTAK MAX 25-ka965 szt CEGŁA MODULARNA K-4 9 cm648 szt Tyle kupiłem na mury, bez ścianek działowych. Trochę zostało ale jeszcze do zrobienia są dwie warstwy nad stropem. Dodatkowo jeszcze miałem cegłę pełną a z tej z kolei zrobiłem dwie pierwsze warstwy (podwójne) na fundamencie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 08.01.2011 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2011 (edytowane) Po przemyśleniu nie robimy właściwie żadnych zmian,łazienki zostają tak jak w oryginale,ściankę zrobimy po wymurowaniu wszystkiego jak mi bardzo bedzie przeszkadzać ta przestrzeń wtedy się postawi. Od wczoraj cztery cieplutkie jeszcze egzemplarze M 32 leżą sobie już w naszym domu Przeglądamy,kalkulujemy ... Edytowane 10 Marca 2011 przez IZA30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 11.01.2011 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 Czy ktoś jeszcze buduje M32 Zielona Równina z Muratora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
felipo 11.01.2011 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 Zielona równina wariant I M32a - start wiosna/lato 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mstasiek 11.01.2011 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2011 (edytowane) Witam,Zielona równina 32b wariant II - stan surowy otwarty.Jeżeli mówimy o poddaszu użytkowym to kwota za dach jest dużo wyższa niż 30 tys. nawet bez wełny. PozdrawiamMS Edytowane 11 Stycznia 2011 przez mstasiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 12.01.2011 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2011 No fajnie,że jeszcze się ujawnili jacyś zielonorówniacy Felipo,Mstasiek tu na forum piszą,że ten projekt jest kiepski ze względu na to ,że z wiatrołapu wchodzi się wprost do salonu.Przeszkadza Wam to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mstasiek 13.01.2011 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 No fajnie,że jeszcze się ujawnili jacyś zielonorówniacy Felipo,Mstasiek tu na forum piszą,że ten projekt jest kiepski ze względu na to ,że z wiatrołapu wchodzi się wprost do salonu.Przeszkadza Wam to? Witam, Według mnie to fajne rozwiązanie, ale wszelkie wady wyjdą pewnie podczas użytkowania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Todd 13.01.2011 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2011 Witam, Zielona równina 32b wariant II - stan surowy otwarty. Jeżeli mówimy o poddaszu użytkowym to kwota za dach jest dużo wyższa niż 30 tys. nawet bez wełny. Cóż M32 to nie jest wariant z użytkowym poddaszem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 14.01.2011 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 Tood jak widzisz po swoim domu,czy da się zrobić drzwi wejściowe z jednostronna dostawką?Jest miejsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Todd 14.01.2011 23:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2011 hmm, znaczy się, żeby drzwi miały jeszcze jedno skrzydło, takie mniejsze? Jeśli już to chyba tylko po prawej stronie, ale mnie zaskoczyłaś Muszę najpierw obejrzeć jak to wygląda:) tyle, że jeśli nawet by się dało to zrobić to co z ewentualna szafą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 16.01.2011 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2011 tak chodzi o takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mstasiek 22.01.2011 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Moim zdaniem, jeżeli myślisz jeszcze o szafie w przedsionku, to takie podwójne drzwi nie będą dobrym rozwiązaniem.Ja u siebie pozostawiam jednoskrzydłowe. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts