Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

My zostawiliśmy- pokój jest dosyć długi- jest lepiej doświetlony.

Zależy oczywiście jakie będzie jego przeznaczenie- u nas będzie pokojem dziecka- wolimy żeby miało widno..

Znajomi którzy oglądali ten dom twierdza jednak, że jedno okno by starczyło- bo duże jest od południa.

Raczej nasza sypialnia.Jeżelitak będzie to planuje tam wstawić szafę i nie wiem czy nie zasłoni wtedy tego okienka?Choć kusi mnie coś ta opcja,żeby zrobić sobie sypialnię z własna łazienką(tą od kuchni;) )Ale pewnie zostanie tak jak jest.

• Odpowiedzi 275
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam, IZA30, pisałam Ci już kiedyś,że mi się to wejście z wiatrołapu do salonu nie podoba i ta ścianka o której piszesz to wg mnie dobry pomysł,natomiast jakiej ona będzie wysokości,grubości to zadecydujesz w trakcie budowy,wtedy najłatwiej będzie taką decyzję podjąć,co do tego małego okna to ono wydaje się zbędne,ale może zrobić tam duże okno,bo to chyba będzie u Ciebie zachodnia strona,o ile dobrze pamiętam,to Ty masz działkę z wjazdem od południa (ja też),nie wiem tylko jak to będzie wyglądało z zewnątrz, no i salon będzie ciemny,chyba,że to Ci nie przeszkadza, acha, dach to nie tylko dachówka i drewno,ale także wełna i różne drobniejsze rzeczy i na pewno w 30 tys. się nie zmieścisz,pozdr...

Mnie opcja salonu nie przeszkadzała od początku ale nie ukrywam, że rozważałem zrobienie ścianki. Uznałem jednak, że mam na to czas jeśli będzie taka konieczność, czyli do momentu kiedy z jakichś względów salon przestał by pełnić funkcję salonu. I nie chodziło mi o to, ze salon się zmniejszy tylko, że ten korytarz który by wyszedł z tego, byłby zbyt wąski. Co do wełny na dachu to się zastanawiam po co mi wełna w sytuacji gdy nie mam użytkowego poddasza, zwłaszcza że strop mam żelbetowy i będzie ocieplony.

Wczoraj o godz.18 został zakupiony przez naszą rodzinkę projekt ZIELONA RÓWNINA - Murator M32 :)

Ania Pepa ,dobrze Wiesz jaka to była męczarnia ten wybór projektu;) Ale rzeczywiście kamień z serca.I to ogrrrromny ;)

Mam nadzieję,ze będziemy się w dalszym ciągu wymieniać informacjami nt tego ślicznego projektu ;)

Zamyślane zmiany:

-połączenie pokoju z łazienką (tu tylko kabina prysznicowa)sypialnia nasza ,

- w większej łazience dla dzieci tylko fajna wanna( z parawanem na przyszłość) i wyodrębnienie z pokoju z tyłu pralnio-suszarni (strasznie chcę takie pomieszczenie.),

- pokoje z tyłu w miarę równe dla dzieci (na razie jedno;) .

Macie juz scianki co myslicie o tych zmianach?

ZIELONA RÓWNINA X.jpg

PUSTAK MAX 30-ka

3,280 szt

PUSTAK MAX 25-ka

965 szt

CEGŁA MODULARNA K-4 9 cm

648 szt

Tyle kupiłem na mury, bez ścianek działowych. Trochę zostało ale jeszcze do zrobienia są dwie warstwy nad stropem. Dodatkowo jeszcze miałem cegłę pełną a z tej z kolei zrobiłem dwie pierwsze warstwy (podwójne) na fundamencie.

Po przemyśleniu nie robimy właściwie żadnych zmian,łazienki zostają tak jak w oryginale,ściankę zrobimy po wymurowaniu wszystkiego jak mi bardzo bedzie przeszkadzać ta przestrzeń wtedy się postawi.

Od wczoraj cztery cieplutkie jeszcze egzemplarze M 32 leżą sobie już w naszym domu :)

Przeglądamy,kalkulujemy ...

Edytowane przez IZA30

No fajnie,że jeszcze się ujawnili jacyś zielonorówniacy ;)

Felipo,Mstasiek tu na forum piszą,że ten projekt jest kiepski ze względu na to ,że z wiatrołapu wchodzi się wprost do salonu.Przeszkadza Wam to?

Witam,

Według mnie to fajne rozwiązanie, ale wszelkie wady wyjdą pewnie podczas użytkowania.

Pozdrawiam