IZA30 22.01.2011 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2011 Moim zdaniem, jeżeli myślisz jeszcze o szafie w przedsionku, to takie podwójne drzwi nie będą dobrym rozwiązaniem. Ja u siebie pozostawiam jednoskrzydłowe. Pozdrawiam a ty na jakim etapie jesteś mstasiek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mstasiek 24.01.2011 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 a ty na jakim etapie jesteś mstasiek? Tzw. stan surowy otwarty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 24.01.2011 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2011 Zazdroszczę pozostałym wariantom spiżarki. Zawsze chciałam ją mieć,ale cóż...w mojej M32 nie ma Żałuję,ale tak mi się podobała reszta domu,że przełknęłam to jakoś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 25.01.2011 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Halo, jestem tutaj nowy i każda informacja, zdjęcia będą bardzo przydatne. Zdecydowałem się na zakup projektu M32a. Dzięki za wcześniejsze porady gdzie budujesz felipo?i kiedy zaczynasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
megjawa 27.01.2011 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2011 Witam wszystkich miłośników Zielonej równiny- wariant M32a. Za 2 miesiące z mężem ruszamy z budowa tego domku w okolicach Tarczyna, woj. mazowieckie. Czy ktoś z WAS buduje ZR w tej okolicy? Może macie zdjęcia lub cenne uwagi spostrzeżenia, które mogą być przydatne przed rozpoczęciem budowy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tadeusz72 24.02.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2011 można prosić o materiały związane z budową domu{rzuty}Pytanko czy w tym domu są podciągi czy coś takiego,ile to wszystko mogło cię kosztować...jak możesz będę wdzięczny mój mail [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garek80 07.03.2011 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 czy jest możliwość obejrzenia budowy projektu Zielona Równina? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Todd 07.03.2011 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Jakieś 196 km od Ciebie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garek80 08.03.2011 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 no to nie tak żle.z racji tego że czasem podróżuje po polsce służbowo tak pomyślałem że kiedyś gdzieś po drodze mógłbym zobaczyć to CUDO,nawet z odległości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garek80 08.03.2011 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 hej meg83budujecie swoje gniazko standardowo czy wprowadzacie zmiany?jakie koszta stanu surowego przewidujecie?myśliisz o poprawieniu energooszczędności ZR-a?jak tylko odejdą mrozy i da sie wykonać prace ziemne również zaczynamy.mam nadzieje ze w kwietniu już ruszymy pełną parą,bo na razie czekamy na PNB.ech te papiery...pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garek80 08.03.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 nasz projekt to podstawowa wersja bez poddasza.nasze zmiany:-likwidacja okna w kuchni na wejsciu-zamiast 2 okien w pokoju do fronty jedno takie jak w innych pokojach z tyłu-myślimy o zmianie okna w salonie na witryne z dodatkowym wyjściem na ogród -zmieniamy strop na monolityczny to chyba jedyne poważniejsze zmianyco do energooszczedności myślałem o reku i dołożeniu grubości izolacji np.20 styro na ścianie,cieplejsze okna itp..budujemy w woj,świetokrzyskimmam nadzieje że wątek powoli sie rozwinie i powymieniamy doświadczeniapozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 09.03.2011 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Zdjęć mam kilkaset, ale nie bardzo wiem jak je umieścić... Zdjęcia,zdjęcia !Czekamy na zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 11.03.2011 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Ja zostałem przy wszystkich oknach za wyjątkiem bocznego w kuchni, po prostu lubię dużo naturalnego światła. Co do łazienki to mam wyliczone na styk, przy założeniu że będzie zarówno kabina jak i wanna, niestety salon kąpielowy to to na pewno nie będzie:) Buduję na południu. Dla mnie sam dom jest duży, salon oceniam jako duży natomiast co do wszystkich pozostałych pomieszczeń to uważam je za co najmniej "nie za wielkie" No ale dom ma taki metraż jaki ma i gdyby miał być większy to by więcej kosztował, więc kwestia wyboru. Co do garażu to jest przestronny i dobrze, bo znajomy ma trochę mniejszy i docenia te parę centymetrów więcej szerokości. Kuchnia bym powiedział taka w sam raz dla mnie. Wejście do spiżarki mam od kuchni, a żeby zwiększyć ustawność kuchni przeniosłem komin do ubikacji. Ubikacja niestety wyszła mała no ale powinna spełniać swoja rolę. No i powiem jeszcze, że każdy kto u mnie był mówił, że dom jest bardzo rozłożysty. Todd,jak dysponujesz jakimś projektem/rysunkami łazienki ze wszystkimi sprzętami (kabiną,wanną,wc,pralką:)to chętnie obejrzę jak to rozplanowałeś i ciekawa jestem też aranżacji kuchni i spiżarki,bo jednak chyba się też zdecyduję na takie rozwiązanie.Aha i jeszcze jedno czy zmieniałeś wielkość okna w dużej łazience? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Todd 13.03.2011 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Okna w łazience nie powiększałem, a co do pozostałych rozwiązań przyjętych w kwestii łazienki to niestety nie mam rysunków ale w wolnej chwili pomyślę o tym:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 14.03.2011 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 Okna w łazience nie powiększałem, a co do pozostałych rozwiązań przyjętych w kwestii łazienki to niestety nie mam rysunków ale w wolnej chwili pomyślę o tym:) Będę wdzięczna !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garek80 16.03.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 strasznie tutaj spokojnie.wszyscy zajęci budową równiny?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 17.03.2011 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Będę wdzięczna !!!! Todd,czy mógłbyś orientacyjnie choć podać wymiary spiżarki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Todd 19.03.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Jeszcze nie mam ścianek działowych ale wstępne wymiary spiżarki to 160 cm na 130 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Todd 20.03.2011 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Acha, co do okna w spiżarni to i owszem zastanawiałem się nad nim ale pod kątem nagrzewania się pomieszczenia przez szybę. W związku z tym, że mam front domu od północy uznałem, że okno może być w spiżarce, natomiast co do jego wielkości to nie chciałem nic zmieniać bo mi się bardzo podoba taka elewacja jak jest w oryginale i poza tym lubię okna. Myślę, że ustawność takiej spiżarki i jej funkcjonalność będzie wystarczająca. U kolegi widziałem fajnie zrobione wejście do spiżarki, właśnie z kuchni, drzwi do niej wyglądają jak szafka kuchenna. Te wyżej podane 160 cm to oczywiście na ścianie z oknem co zresztą jak sprawdzałem z rysunkiem z projektu nawet by się zgadzało:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 20.03.2011 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Acha, co do okna w spiżarni to i owszem zastanawiałem się nad nim ale pod kątem nagrzewania się pomieszczenia przez szybę. W związku z tym, że mam front domu od północy uznałem, że okno może być w spiżarce, natomiast co do jego wielkości to nie chciałem nic zmieniać bo mi się bardzo podoba taka elewacja jak jest w oryginale i poza tym lubię okna. Myślę, że ustawność takiej spiżarki i jej funkcjonalność będzie wystarczająca. U kolegi widziałem fajnie zrobione wejście do spiżarki, właśnie z kuchni, drzwi do niej wyglądają jak szafka kuchenna. Te wyżej podane 160 cm to oczywiście na ścianie z oknem co zresztą jak sprawdzałem z rysunkiem z projektu nawet by się zgadzało:D Thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts