IZA30 13.06.2011 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2011 (edytowane) Cóż, mówię o całkowitych kosztach łącznie z robocizną Cieśla wraz z kosztami pomocy przy wyciągnięciu konstrukcji i blacharz przy udzieleniu pomocy własnej to 3500 zł. Blacha jest belgijska, w kolorze szary mat, profil Bona. Całkowita ilość zakupionej blachy to 365 metrów. Pozostałe koszty to drewno, folia, blacha płaska, gąsiory, wkręty, taśma wentylacyjna, rynny, haki, rury spustowe, kolanka i elementy łączące. Acha i co ważne mój dach jest większy bo musiałem zrobić z kątem nachylenia 30 stopni. Noo od razu widać,że kąt nachylenia większy Ale fajnie wygląda. Nie szkoda Ci teraz nie wykorzystanego poddasza?? Edytowane 13 Czerwca 2011 przez IZA30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 29.06.2011 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 No to lecimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 29.06.2011 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 (edytowane) Edytowane 21 Grudnia 2011 przez IZA30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 30.06.2011 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 My za okna też mamy taką samą ceną,ok. 8000 w obustronnym złotym dębie,z tą różnicą,że my w salonie mamy witrynę,ale na profilach to ja już się nie znam:) Mam tylko zagwozdkę co do okna w kuchni,na razie mamy tak jak w projekcie,ale jakoś mi się to niezbyt podoba wizualnie,zastanawiam się czy nie zrobić takiego na wys.jak w pokoju obok. Mam jeszcze czas,bo okna dopiero późną jesienią,więc mam trochę czasu jeszcze. Widzę,że Meg83 tak zrobiła,że okno w kuchni zrobili na równi,ciekawi mnie czym się kierowała? Meg odezwij się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolina07070707 30.06.2011 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Proszę proszę- jakie postępy- gratuluję. Ja dorzucam obiecane fotki okien i rolet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 30.06.2011 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 (edytowane) Super!Ciekawa byłam jak wyjdą te białe okienka:D I ten dach...piękny :) Jeszcze raz DZIĘKUJEMY ZA MOŻLIWOŚĆ OBEJRZENIA WASZEJ RÓWNINKI !! Edytowane 30 Czerwca 2011 przez IZA30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolina07070707 01.07.2011 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Dzięki:-)a decyzja w sprawie łazienki przy sypialni i kotłowni podjęta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 01.07.2011 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Tak wstępnie coś ustaliliśmy :)Córka "bierze"pokój obok kuchni i mniejszą łazienkę,ale drzwi będą normalnie z holu,w przyszłości pewnie okaże się to zbawienne,że będzie miała swoją łazienkę,jak to z babami:) W tej mniejszej łazience będzie wanna,wc i umywalka.My bierzemy największy pokój,łazienka większa też ogólnie dostępna w niej prysznic,wc,pralka,umywalka.Kotłownia bez zmian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 06.07.2011 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 (edytowane) Właśnie ciągle się waham co z tym oknem,ale prawie jestem pewna,że zrobię tak jak u Ciebie Meg:)Ile razy bym nie była na budowie to zawsze wyglądam to okno na wszystkie strony i zawsze mi się coś nie widzi ( I wizualnie to jednak lepiej wygląda.A będziesz miała zlew przy oknie? Bo ja np.nie :)Tak widzę swoja kuchnię ,tylko meble oczywiście po drugiej stronie. Zapytam jeszcze ,co kładziecie na dach: dachówka ,blacha? Jaki kolor ? Edytowane 6 Lipca 2011 przez IZA30 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg83 07.07.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Musze sie przyznać, że nasze okno tylko przez poł dnia było na 120 cm. Musiałam sie z tym przespać zeby byc pewną, że lepiej bedzie w obecnej wersji, wiec z samego rana tel. na budowe, że zmiana decyzji i chce na 150 Ale teraz jestem zadowolona Zlew bedzie pod oknem ale nie na samym środku. Na dach kładziemy blachę ruukki monterrey kolor czekoladowy brąz RR887. Tylko teraz ten okropny deszcz od kilku dni opóźnia prace wrrrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 08.07.2011 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Musze sie przyznać, że nasze okno tylko przez poł dnia było na 120 cm. Musiałam sie z tym przespać zeby byc pewną, że lepiej bedzie w obecnej wersji, wiec z samego rana tel. na budowe, że zmiana decyzji i chce na 150 Ale teraz jestem zadowolona Zlew bedzie pod oknem ale nie na samym środku. Na dach kładziemy blachę ruukki monterrey kolor czekoladowy brąz RR887. Tylko teraz ten okropny deszcz od kilku dni opóźnia prace wrrrr No u nas ścianki działowe są,zamówiony strop i właśnie ta pogoda ... A jaki kolor okien planujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
meg83 08.07.2011 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Złoty dąb z aluplasta. Przedstawiciel ze świętokrzyskiego Wy o ile dobrze pamiętam Wy tez ten kolorek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bocian_86 08.07.2011 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2011 Witam, zastanawiamy się nad kupnem tego projektu. Boję się trochę tego połączenia mieszkania z garażem. Czy spaliny nie będą przedostawały się do domu? A jak z hałasem? Czy nie będzie słychać w salonie, jak ktoś będzie nocą parkował auto? Ma ktoś jakieś doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 09.07.2011 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2011 Złoty dąb z aluplasta. Przedstawiciel ze świętokrzyskiego Wy o ile dobrze pamiętam Wy tez ten kolorek ? Tak obustronny złoty dąb A my właśnie ze świętokrzyskiego Co to za firma ? Witam, zastanawiamy się nad kupnem tego projektu. Boję się trochę tego połączenia mieszkania z garażem. Czy spaliny nie będą przedostawały się do domu? A jak z hałasem? Czy nie będzie słychać w salonie, jak ktoś będzie nocą parkował auto? Ma ktoś jakieś doświadczenia? My wręcz szukaliśmy projektu z takim przejściem,właśnie przez wiatrołap,ponieważ absolutnie nie chcieliśmy przejścia np.z kuchni.TU właśnie bałabym się zapachu spalin,bo w wiatrołapie masz drugie drzwi zamykające wiatrołap i po sprawie.Z tego co wiem to można kupić jakieś też specjalne drzwi.I jak dla nas było to najwygodniejsze rozwiązanie,z garażu do wiatrołapu,zmieniasz obuwie z zakupami jeden krok dosłownie do kuchni. Zachęcam do kupna projektu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bocian_86 11.07.2011 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Z tego co wiem to można kupić jakieś też specjalne drzwi. Hmm... A jakie najlepiej izolują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sledziu1 11.07.2011 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2011 Witam, rowniez zdecydowalismy sie na zielona rownine z poddaszem uzytkowym jutro kupujemy projekt. Napiszcie prosze ile sie czeka na uzyskanie pozwolenia na budowe.Bedziemy budowac w wielkopolsce. Z gory serdecznie dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 12.07.2011 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Witam, rowniez zdecydowalismy sie na zielona rownine z poddaszem uzytkowym jutro kupujemy projekt. Napiszcie prosze ile sie czeka na uzyskanie pozwolenia na budowe.Bedziemy budowac w wielkopolsce. Z gory serdecznie dziekuje Witamy Urząd powinien wydać pozwolenie w ciągu miesiąca od złożenia wniosku, a w sytuacjach bardziej skomplikowanych termin może wydłużyć się do 65 dni od dnia złożenia wniosku o wydanie takiej decyzji. Dodatkowo sprawa może się przedłużyć, jeżeli wystąpią braki w dokumentacji i trzeba będzie dokonać uzupełnień,ale to pewnie już wiesz A tak naprawdę to zależy od tego jak sprawny jest urząd w który się składa papiery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sledziu1 12.07.2011 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Witamy Urząd powinien wydać pozwolenie w ciągu miesiąca od złożenia wniosku, a w sytuacjach bardziej skomplikowanych termin może wydłużyć się do 65 dni od dnia złożenia wniosku o wydanie takiej decyzji. Dodatkowo sprawa może się przedłużyć, jeżeli wystąpią braki w dokumentacji i trzeba będzie dokonać uzupełnień,ale to pewnie już wiesz A tak naprawdę to zależy od tego jak sprawny jest urząd w który się składa papiery dzieki bardzo, czyli jak juz uzyskam pozwolnie to mozna startowac... ile u Was trwalo postawienie stanu surowego zamknietego ?? zastanawiam sie czy startujac przy dobrych wiatrach we wrzesniu wyrobimy sie do mrozow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 13.07.2011 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2011 My zaczęliśmy pod koniec maja,jesteśmy na etapie stropu ,myślę,że do końca wakacji będzie zadaszony,czyli pi razy oko zejdzie 3 miesiące.Myślę,że od ekipy budującej też dużo zależy .Także powinieneś się wyrobić,jak Ci pogoda dopisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 14.07.2011 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 Firma IWBUD p. Grzegorz 669999436 mają dobre ceny okien, drzwi zewnętrznych oraz bram garażowych. woj. swietokrzyskie Dlatego pytam,bo mój brat działa w tej branży i tak z ciekawości :)Aha czy robisz drzwi wejściowe ze świetlikiem na górze,jak jest w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts