Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 275
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bocian kupiłeś projekt:D

-łaś :)

Jeszcze nie, jesteśmy na etapie poszukiwań idealnego gniazdka. Na razie musimy się jeszcze uporać z ostatnimi formalnościami związanymi z zakupem działki. Wybór projektu będzie nieco trudniejszy, bo mąż woli klasyczne domy, ja nieco bardziej nowoczesne. Ale może uda się to jakoś połączyć :)

-łaś :)

Jeszcze nie, jesteśmy na etapie poszukiwań idealnego gniazdka. Na razie musimy się jeszcze uporać z ostatnimi formalnościami związanymi z zakupem działki. Wybór projektu będzie nieco trudniejszy, bo mąż woli klasyczne domy, ja nieco bardziej nowoczesne. Ale może uda się to jakoś połączyć :)

Uppsss... Kupiłaś:)

No tak z wyborem projektu tak już jest,ja szukałam chyba ze dwa lata...Jedynie czego byłam pewna,to tego,że miał być parterowy:D

Ja już sama nie wiem, zawsze marzyłam o domku z poddaszem i pięknymi skosami w sypialniach. Wybierając projekt, przywołuję sobie wszystkie cechy, które zawiera mój dom marzeń, ale mąż jest realistą i sprowadza mnie na ziemię.

A jak u Was? Było wiele kompromisów?

Ja wręcz przeciwnie absolutnie od samego początku - żadnych poddaszy a TYM BARDZIEJ SKOSÓW brrrrr ...(.od kiedy skosy są piękne ;) )co za tym idzie żadnych schodów,po co sobie na stare lata utrudniać życie :) ;)

Tu miałam łatwiejszy wybór,bo szukaliśmy tylko w parterówkach no i mamy działkę idealną pod parterówkę.

Jeżeli już byłabym zmuszona ze względu np.na wąska działkę "isć w górę" byłaby to nowoczesna typowa kostka,żeby uniknąć właśnie skosów.A poza tym to te nowoczesne piętrowce są bardzo ładne.

• 5 weeks później...
  • 3 weeks później...
Wow :o idziecie jak burza !!! Świetnie się prezentuje domek, bardzo mi się podoba.

Teraz tylko drzwi i okna i domek zamknięty.

pozdrawiamy

Dzięki!Choć pod koniec to trochę się już wlecze,bo nasi "fachmani"zaczęli budowy następnych domów i u nas to tak już raczej z doskoku;)

Już bym chciała być na takim etapie ja Ty :D Co planujecie zrobić jeszcze w tym roku?

Chcemy zagruntować elewację a z kolorem poczekamy do wiosny. Z pracami w srodku nie bedziemy czekać.

Mamy zrobioną elektrykę i hydraulikę, w przyszłym tyg. wchodzą tynki, wiec przydałaby sie ładna pogoda zeby sciany mogły sobie schnąć.

Chcielibysmy się ogrodzic ale zobaczymy jak bedziemy stali z kasą:/

Wciąż mam wątpliwości jak ustawić meble w kuchni... ciągle cos zmieniam przestawiam:) ... to bedzie trudne :)

A Ty masz juz jakis projekt swojej kuchni?

Ja mam znów problem z salonem ,nie wiem jak tam ustawić za bardzo. U Ciebie jest trochę inny układ, ja nie wiem gdzie postawić duży stół,czy tak jak jest w projekcie -blisko kuchni,czy koło dużego okna tarasowego...

Cd kuchni-projektu jeszcze nie robiłam choć pi razy oko wiem co i jak...

Podobnie jak na 1 zdjęciu (ale z drugiej strony oczywiście) , zlewu nie chcę pod oknem a kolorystyka tak jak na 2 zdjęciu ;)

Jeszcze zastanawiam się nad zielonym lacobelem,ale bardziej przemawia do mnie chyba mozaika.

A Ty jaką planujesz kolorystykę :D

UKŁAD.jpg

biało-zielono.jpg

Moim zdaniem jeśli planujesz stół w kuchni to lepszym rozwiązaniem w Twoim przypadku bedzie ustawienie stołu w salonie przy oknie tarasowym.

Moje typy na kolorystykę w kuchni :)

Masz może jakis dobrych wykonawców mebli kuchennych?

Tak,tak będzie stół w kuchni:) A ten duży gościnny stół właśnie postawię koło okna, bo gości aż tak często się nie przyjmuje ;)

Cd twoich propozycji,baaardzo podoba mi się biała ceglana ściana :) Ja planuję cegłę w ostateczności łupek ,ale w salonie... szary :D

Ja z pewnością poproszę o wycenę tu : http://www.indeco.pl/ duża firma, ale w miarę nie droga i solidna. Właśnie robili kuchnię u koleżanki i cenowo wyszło to wielce zachęcająco :D Chciałabym jeszcze od nich szafę do wiatrołapu i półki/drążki do garderoby.

• 2 weeks później...

A my od 2 tygodni powinniśmy mieć swój prąd :(

Ale jak zwykle wszystko pod górkę... formalności w dystrybucji PGE wrrrr !!!!

Dlaczego w naszym kraju posiadanie prądu i gazu tak cieszy!!! ech szkoda słów

Przez to ekipa od tynków musi przełożyć prace w naszym domku na późniejszy termin :(

Edytowane przez meg83