Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 275
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 weeks później...

Witam.

Podjęliśmy tę ważną decyzję i już wiemy że nasz projekt to zielona równina.

Czy ktoś z użytkowników buduje dom w okolicach Warszawy?

Chcielibyśmy jeśli to możliwe obejrzeć go- chociaż z zewnątrz i poradzić się co do adaptacji wnętrza.

Czy jest na forum ktoś, kto może mi przesłać rzut z wymiarami- wiem że wcześniej już takie krążyły- nie wiem tylko czy użytkownicy nadal są aktywni na forum.

Do zbrojenia ławy zostały użyte pręty żebrowane fi 12 B500SP klasy C ze znakiem jakości epstal. Charakteryzuje się większą wydłużalnością,użebrowanie składa się z dwóch rzędów przeciwległych żeber o różnym kącie nachylenia http://www.cpjs.pl/czym_jest_epstal.php Strzemiona 30x30 cm połączono drutem wiązałkowym co około 30 cm. Zwracając uwagę aby przecięcie strzemion było naprzemienne.

Dwa tygodnie przed betonowaniem ławy,pręty zostały wyczyszczone z korozji(mechanicznie).

Dla zapewnienia współpracy poszczególnych ław połączono je w narożach.

Dla zapewnienia odpowiedniej otuliny zbrojenia użyto dystanse zbrojeniowe 4/5 cm.

Przed nałożeniem izolacji przeciwwilgociowej wszystkie kanty(poziome i pionowe)zostały lekko zeszlifowane.

Całość zagruntowano(dyspebit+woda 1:1).

Boki zewnątrz i wewnątrz(górą tylko przy narożach ok 5 cm)pomalowano 2 razy dysperbitem.

Na górę na całą szerokość ławy 2 razy papa podkładowa na welonie z włókien szklanych P/64/1200 klejona lepikiem na zimno.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...