Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Trochę na ludowo, trochę po góralsku :)

kraktom

Recommended Posts

• Odpowiedzi 423
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

o Madziusiu ,pierniczyska przesmakowicie cudne :)

a muchomorki pierwsza klasa , kolejny raz podziw dla ciebie za pomysły

a ja tak jeszcze z tematu włóczek Dorfi czy robiłaś coś dla dzieci z takiej włóczki "Piotruś Pan" (nie wiem czy dobrze zapamiętałam) ja jestem antyzdolna w sztrikowaniu ,ale jak już kiedyś pisałam moja mamcia w tym temacie to mistrz. Ogladałam tą włóczkę jakiś czas temu w necie i przecudne kolory i bardzo polecali dla dzieci właśnie.

A jeśli chodzi o Komino czapki to mamcia moja wytworzyła już takie cudo dla mnie i dla mojej córci i powiem ci Madziu że nosi sie to super, muszę podpytać mamę z czego robiła bo już zaponiałam nazwy.

hej WERI,

słyszałam o włóczce którą opisujesz, nawet wczoraj gdzieś na jakimś blogu ją znalazłam - kolorystyka cudna dla dzieci!!! Na pewno wezmę się za robótki tylko brak mi czasu! Teraz przed świętami 10000 spraw do załatwienia....Taki kominek jak wspominasz właśnie kilka dni temu dostałam od mojej koleżanki w prezencie i się zakochałam. Też chcę tak umieć szyć:rolleyes: To fajny pomysł na prezent dla osoby, która się lubuje w tego typu rzeczach.

Będę Ci wdzięczna jeśli zapytasz Mamy z czego Ci robiła ten kominek? Ja mam chyba akrylowy, nie gryzie jest mięciutki ale nie nosiłam go jeszcze więc nie wiem czy się mechaci czy nie.

Pozdrowienia!

Mam trzy latka.....trzy i pół, głową sięgam ponad stół, mam fartuszek w muchomorki.....

moje pierwsze skojarzenie:) , muchomorki po prostu muchomorkowe.... śliczne

Fajnie:)

W tym roku rzeczywiście wzięło mnie na muchomorki na całego! Zamówiłam też parę szytych muchomorów i czekam niecierpliwie na przesyłkę bo sa przeurocze. Rzecz jasna wszystko dla naszego Dziecięcia!

:bye:

Przyszłam na ciasteczko i kawusię albo adwentową herbatkę....

Z tym kominkiem to się pośmiałam....czytałam wszystkie posty i wiedziałam o kominku dzierganym na drutach itp..., ale jak napisałaś, że zdjęcia będą kominka to sobie pomyślałam jak fajnie że znowu pokażesz kominek taki fajny macie :) i dzisiaj są ZDJĘCIA :lol2: ale dzierganego oj gamoto ze mnie gamoto....ale jakby nie było ten kominek też GRZEJE :rotfl:

Jeszcze raz powracam do tematu patyków z brzozy, tym razem wiszą w naszym wiatrołapie i kto wyższy niestety się obija:( Ale cóż, czego się nie robi dla "sztuki"!

http://lh6.ggpht.com/_QpWnvGB4MdI/TQJLfWb-0JI/AAAAAAAAAOg/ZrVCkwtvAvI/s640/DSCF8854.jpg

http://lh6.ggpht.com/_QpWnvGB4MdI/TQJLlSwq_nI/AAAAAAAAAOo/GVOCqthuryc/s640/DSCF8853.jpg

http://lh6.ggpht.com/_QpWnvGB4MdI/TQJLr0s4T0I/AAAAAAAAAOs/oEhmv3pmOAk/s800/DSCF8851.jpg

Ty tyle na dziś, uciekam sprzątać:)