kasja 01.08.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Mam pytanie ile płacicie murarzowi za wykonanie stanu surowego otwartego domu 112mkw? Mieszkam w woj. kuj-pom[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga Ziebka 02.08.2007 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 20 tys zl woj. dolnośląskie115m2 powierzchni użytkowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bezdomna 02.08.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Piszcie jeszcze, kiedy znaleźliście ekipę. Nas ekipa wykolegowała i szukaliśmy nowej od kwietnia do czerwca. 120 mkw użytkowej+garaż dwustanowiskowy - 55 tys. Ekipa załatwia materiały, bierze je "na krechę" i w ogóle nie trzeba jej pilnować. Murują rewelacyjnie. Bez pokrycia dachowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
howard_opole 02.08.2007 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 20 tys zl woj. dolnośląskie 115m2 powierzchni użytkowej Czy to jest cena netto czy brutto (na fakturze czy bez faktury)? Kurcze - chyba przepłaciłem 27 tys za 144 mkw - 350 mkw ścian + sciany fundametowe 22 mkw. Robią wykop pod fundamenty, zbrojenie... Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasja 03.08.2007 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 27tyś za 144mkw to nie jest dużo koleżanka umawiała się wiosną więc przed bumem cenowym na 21 tyś za 140mkw mówi, że teraz jej murarz ma inne stwaki. My prawdopodobnie dziś będziemy ustalać ceny napiszę co wynegocjowaliśmy. Dzieki za odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 08.08.2007 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 No ja płacę najmniej z Was! U mnie domek 120 m.kw. -parterowy z użytkowym poddaszem za 9500zł! Ekipa 5 chłopa -wykopy, fundamenty, ściany parter, strop teriva nowa, ściany poddasze, kominy (klinkier + filar klinkierowy). Ekipa rezerwowana w marcu -początek prac w połowie maja a w sobotę skończą. W przyszłym tyg. wchodzi dekarz -dach prosty dwuspadowy, dachówka cementowa -160m.kw. 3 okna dachowe- no i najpierw więźba -robocizna ugadana na 6tys zł! TANIOCHA -w porównaniu z waszymi domkami. Mieszkam w Sandomierzu -woj. śwętokrzyskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga Ziebka 08.08.2007 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 27tyś za 144mkw to nie jest dużo koleżanka umawiała się wiosną więc przed bumem cenowym na 21 tyś za 140mkw mówi, że teraz jej murarz ma inne stwaki. My prawdopodobnie dziś będziemy ustalać ceny napiszę co wynegocjowaliśmy. Dzieki za odpowiedzi 20 tys to cena.....bez faktury:))) Z tym, że zapomnialam napisac ze wykop robimy sami nasza kopareczką. Z wykopem cena wyniosłaby okolo 23 tys zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
howard_opole 08.08.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 No ja płacę najmniej z Was! U mnie domek 120 m.kw. -parterowy z użytkowym poddaszem za 9500zł! Ekipa 5 chłopa -wykopy, fundamenty, ściany parter, strop teriva nowa, ściany poddasze, kominy (klinkier + filar klinkierowy). Ekipa rezerwowana w marcu -początek prac w połowie maja a w sobotę skończą. W przyszłym tyg. wchodzi dekarz -dach prosty dwuspadowy, dachówka cementowa -160m.kw. 3 okna dachowe- no i najpierw więźba -robocizna ugadana na 6tys zł! TANIOCHA -w porównaniu z waszymi domkami. Mieszkam w Sandomierzu -woj. śwętokrzyskie. A ja mieszkam pod Opolem i tu (opolskie) wszystko jest jakoś tak drożej niż gdzie indziej => jakoś tak tu wszyscy wykonawcy myślą, że wszyscy pracują w niemcowni czy Holandii )) 27 tys to netto a za dach (robiocizna więżba i ułożenie dachówki + wykończenie będę musiał zapłacić jakieś 15 tys też netto (242 m2 dachu). U was na wschodzie wydaje mi się, że trochę taniej bo większe bezrobocie z drugiej strony czy w budownictwie jest teraz bezrobocie ) Za chwilę podpisuję umowę z wykonawcą na mury a potem z wykonawcą dachu. Ostatnie dni to wyjazdy za materiałami => będę budował z niemeickiego UNIPORu, na dach dachówka ceramiczna bo mieszkam w miejscowości gdzie pylą zakłady wapiennicze a obock jeszcze pola i niedaleko las więc wg. mnie cementowa dachówka odpada. Mętlik mam od tych wszystkich pochwał dla każdego producenta a wybrać by coś wypadało Z materiałami jazda => wiadomo każdy by chciał jak najlepszą jakoś za minimalną cenę a to niestety nie idzie w parze... a dom buduję dla siebie więc nie chciałbym za chwilę poprawiać np. dachu bo taka poprawka to praktycznie druga robocizna a i wychodzi, że lepiej kupić droższą sensowną dachówkę ... ale jaką ??? Za UINIPORA BERGMANN "30" płacę 6,89 (brutto z 22 % VATem) nie wiem czy da się jeszcze taniej w chwili obecnej? Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 09.08.2007 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Howard u nas też niektórzy ceny windują korzystając z "boomu" -np znajoma zapłaciła 12tys za same fundamenty (robocizna), za stan surowy otwarty -dom 135m -fachowiec zawołał od niej 25tys. Więc nam się po prostu udało znaleźć tanią (ale na szczęście solidną) ekipę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
howard_opole 09.08.2007 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Howard u nas też niektórzy ceny windują korzystając z "boomu" -np znajoma zapłaciła 12tys za same fundamenty (robocizna), za stan surowy otwarty -dom 135m -fachowiec zawołał od niej 25tys. Więc nam się po prostu udało znaleźć tanią (ale na szczęście solidną) ekipę. Mojego wykopnawcę też sprawdziłem na kilku budowach. Sprawdzałem u Inwestorów i Kierowników Budów wiem, że ludzie znają się na tym co robią dlatego zdecydowałem się zapłacić trochę więcj - wierzę, że się opłaci... by the way zapraszam do obejrzenia mojego domku http://www.budujemydom.pl/forum/index.php?showtopic=3242 - narazie na papierze ale we wrześniu ruszamy z koksem ... pozdrawiam.[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz123 09.08.2007 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 dom parter 185m2 poddasze 70 robocizna z przykryciem dachowka z deskowaniem - 30 000 bez faktury - tarnów malopolskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek Sza. 09.08.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Też oklice Sandomierz (ale za Wisła) - 12 000 PLN za dom 115 m z poddaszem użytkowym, tarasy, kominy ocieplane klinkier , schody wylewane na zewn i w środku, drugi strop wylewany)Z tym że w cenie nie ma nic związanego z dachem.Cena z ub. roku od miesiąca mieszkamy bez zastrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
galil 24.08.2007 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 Ekipa budowlana zamówiona w grudniu 2006 - 16 tyś. bez faktury,domek- 120 m kw.rozpoczęcie prac w czerwcu 2007.Jak powiedział majster powinen wziąc w tym roku więcej,ale słowo się rzekło.Porządny gość.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateo 24.08.2007 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 No ja płacę najmniej z Was! U mnie domek 120 m.kw. -parterowy z użytkowym poddaszem za 9500zł! Ekipa 5 chłopa -wykopy, fundamenty, ściany parter, strop teriva nowa, ściany poddasze, kominy (klinkier + filar klinkierowy). Ekipa rezerwowana w marcu -początek prac w połowie maja a w sobotę skończą. W przyszłym tyg. wchodzi dekarz -dach prosty dwuspadowy, dachówka cementowa -160m.kw. 3 okna dachowe- no i najpierw więźba -robocizna ugadana na 6tys zł! TANIOCHA -w porównaniu z waszymi domkami. Mieszkam w Sandomierzu -woj. śwętokrzyskie. Tak się składa że pracuję w Sandomierzu a mieszkam 10 km poza. Może mogła byś mi wysłać namiary na tych 5 chłopa do murarki. Potrzebuję murarzy na wiosnę. Pozdrawiam serdecznie Mateo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
howard_opole 24.08.2007 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2007 - narazie na papierze ale we wrześniu ruszamy z koksem ... pozdrawiam.[/url] no i sprawa się rypie ... wszelkie znaki w przyrodzie wskazują, że zima w tym roku będzie szybsza i bardziej sroga od zeszłorocznej. Bociany juz od połowy sierpnia odpatują tego kraju ... zresztą się nie dziwię przy tym co wyrabiają Kaczory mój pies przybiera na wadze, sierść staje się coraz bujniejsza a sucha karma już mu nie smakuje >> szuka tłustego żarcia ... i nawet Kaczory nic nie pomogą .... Tak czy siak startuję we wrześniu mam nadzieję na stan surowy otwarty na koniec listopada ... By the way >> wczoraj kupiłem UNIPORA 30 za 5,90 brutto (22% - więc jeszcze coś odzyskam) i UNIPORA 24 za 7,20 brutto (22% jak powyżej) zdaje się, że to ceny z końcówki zeszłego roku... Ciekawe co będzie z ceną i generalnie z materiałami na koniec roku - masowe wykupywanie aby odjąć sobie VAT ??? >>> Kaczory obiecały jeśzcze kilka kolejnych lat ze zwrotem VATu w budownictwie ale jest jak jest i .... chyba mnie to już nie dziwi. Miało być inaczej a jest jak było Jaro mnie rozbawił kolejnym dzisiejszym powiedzeniem tłumacząc się ze swoich nie spełnionych (wiadomo w krótkim czasie nic się nie da zrobić ale te debile nawet nie udawały, że się czymś na poważnie zajmują ) obietnic Cytując Jara "na szczęscie materiały budowalne zdrożały ... ale i ludzie więcej zarabiają dlatego nie będzie taniego budownictwa" No fakt trudno udowodnić, że białe jest biała a czarne jest czarne ale z tym szczęsciem to już przesadził Sorrki za odrobinę polityki >> wszystko przez te Bociany i mojego psa ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WASYL Opole 25.08.2007 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 Witaj howard.Gdzie budujesz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bzynio 26.08.2007 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 ekipa rezerwowana w pazdzierniku 2006, postawienie budynku 9 tys + cieśla i krycie (blachodachówka) 4,5 tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolinka 29 26.08.2007 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 My mieliśmy zapłacić za całość tj. do dachu pokrytego papą 27 tys. zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bilczur 02.09.2007 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 20500 bez faktury. Surowy otwarty + schody, tarasy, chudy beton w środkuWarszawa pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
enickman 02.09.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 co wnoszą Wasze wypowiedzi skoro nie wiadomo, czy budujecie lepiankę w Bieszczadach, czy też drugi Pałać Kultury w Warszawie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts