lukasz123 28.09.2007 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 dom parterowt 185 m2 -30 000zł (2007r) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LubMar 28.09.2007 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 domek 143 mkw łącznie z garażem - stan surowy otwarty - 11 tyś (wiosna 2007) - dekarze - 7 tyś (ułożenie więźby i blachy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teresab 28.09.2007 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 Do Howarda!!! Witam, ja też chcę zacząć budowę pod Opolem, i szukam wykonawcę, a Ty Howard widzę, że masz taniego, czy możesz mi dać na niego namiary?Ja mam trzy wyceny i za samą robociznę za stan surowy bez dachu chcą od 31.000 zł do 40 000 zł. Dodam, że buduję domek o pow. użytkowej 115 m2.U nas w opolskim niestety, ale ceny od pół roku są kosmiczne. Jak czytam ile płacą w podkarpackiem, to serce się kraje tyle kasy wydać na stan surowy.Czekam na odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arpad 29.09.2007 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 a mnie za 160m2 w Łodzi krzyknęli za stana surowy otwarty 50 tys. ...skąd wy takie niskie ceny bierzecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
howard_opole 29.09.2007 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Witaj howard. Gdzie budujesz?? @ Wasyl dawno tu nie byłem => Tarnów Opolski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 29.09.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 dalas tylko 10 tys? Zapewnme juz budowalas bardzo dawno, a lbo ja tylko trafiam na takich drogich - 40 -50 tys dawno? Zaczęłam 12 czerwca 2007r skończłam murarkę 25 sierpnia 2007r Dachówkę skończyli kłaść 1.09.2007r Murarze 10000zł, dekarze 5500zł, Trzeba dobrze szukać -albo mieć fuksa jak ja Masz bardzo dobra cenę za robociznę. Jak widać, większośc takich nie ma. Trzymaj tak dalej Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 30.09.2007 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 dalas tylko 10 tys? Zapewnme juz budowalas bardzo dawno, a lbo ja tylko trafiam na takich drogich - 40 -50 tys dawno? Zaczęłam 12 czerwca 2007r skończłam murarkę 25 sierpnia 2007r Dachówkę skończyli kłaść 1.09.2007r Murarze 10000zł, dekarze 5500zł, Trzeba dobrze szukać -albo mieć fuksa jak ja Masz bardzo dobra cenę za robociznę. Jak widać, większośc takich nie ma. Trzymaj tak dalej Pzdr. Tak zamierzam czandra Ta sama ekipa będzie mi robić wylewki, tynki wew. i elewację -cena także b. konkurencyjna PS. Uprzedzam pytania na Priv -o numer ekipy (miałam już 5 takich próśb) -numeru nie daję bo moja ekipa robi tylko w promieniu 20km od Sandomierza -Warszawa, czy Kraków odpada ze względów rodzinnych i organizacyjnych. Poza tym terminy mają zajęte do lata 2008r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 30.09.2007 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2007 A jak to będzie u ciebie wyglądać z tynkami wewnętrznymi i wylewkami, bo u nas lada moment będą tynki wewnętrzne i głowimy się ile nas to wyniesie. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 01.10.2007 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 A jak to będzie u ciebie wyglądać z tynkami wewnętrznymi i wylewkami, bo u nas lada moment będą tynki wewnętrzne i głowimy się ile nas to wyniesie. Pzdr. Za pierwszą wylewkę -tzn chudziak -400zł (druga nie wiem bo to dopiero po tynkach -wiosną). Tynki wew. cementowo-wapienne potem zacierane gładzią "na gotowo" -ok 8tys zł (robocizna+materiał) -ścian jest ok 400m.kw. Elewacja 60zł metr -materiał + robocizna -styropian "10", siatka, kleje itd, tynk akryl. Za położenie rusztu+płyty k-g i na to gładź -20zł/m.kw. Porównywałam kilka ekip -takie ceny są w okolicy. Wolę rezerwować już teraz -mam zapewnienie, że utrzymają się w tych kwotach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 01.10.2007 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2007 Teraz masz już bardziej normalne ceny. Ja mam nasze ceny na kładzenie tynku (maszynowo) - 24 za m2 z materiałem lub 12 zł za m2 sama robocizna. Materiał wychodzi podobno ok. 7 zł na m2 - grubość tynku ok. 1,5 cm. Za położenie wylewki betonowej - też maszynowo, 13 zł za m2 sama robocizna. Materiał wychodzi jednak dużo taniej niż przy tynkach, bo powierzchnia jest znacznie mniejsza. Podobno jakość takiej posadzki jest zdecydowanie lepsza niż tradycyjnej, no i jest wykonana bardzo szybko. W naszym wypadku 2-3 dni - powierzchnia 240 m2 razem z garażem. Jutro jedziemy obejrzeć jak wygląda gipsowy tynk maszynowy. Kachna, dzięki za twoje informacje. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 02.10.2007 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2007 Teraz masz już bardziej normalne ceny. Ja mam nasze ceny na kładzenie tynku (maszynowo) - 24 za m2 z materiałem lub 12 zł za m2 sama robocizna. Materiał wychodzi podobno ok. 7 zł na m2 - grubość tynku ok. 1,5 cm. Za położenie wylewki betonowej - też maszynowo, 13 zł za m2 sama robocizna. Materiał wychodzi jednak dużo taniej niż przy tynkach, bo powierzchnia jest znacznie mniejsza. Podobno jakość takiej posadzki jest zdecydowanie lepsza niż tradycyjnej, no i jest wykonana bardzo szybko. W naszym wypadku 2-3 dni - powierzchnia 240 m2 razem z garażem. Jutro jedziemy obejrzeć jak wygląda gipsowy tynk maszynowy. Kachna, dzięki za twoje informacje. Pzdr. My też chcieliśmy gipsowy maszynowy (u nas to koszt 25zł/metr -już z materiałem), ale nam odradzono . Jest piękny ale łatwo go uszkodzić -szczególnie przez dzieci. A my dopiero dzieci planujemy -więc przed nami te malarskie eksperymenty na ścianach i inne dziecięce pomysły (znajomemu dzieciak nałogowo wbija kredki w ten tynk -gładź idzie co miesiąc!). Ale też w przyszłym tyg jedziemy oglądnąć -może zrobimy w następnym domu za 20lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aladin07 17.12.2007 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 u nas na dolnym slasku 33 tys z pokryciem dachowym i chudziakiem bez zasypywania fundamentow do srodka - leniuchom sie nie chcialo ale wczesniej o tym powiedzieli byly tez wyceny za 24, 32 i 42tys. zalatwiani byli wszyscy w listopadzie 2006 a w tej chwili stan surowy stoi i czekamy na okienka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts