Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile za robociznę stanu surowego otwartego?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Do Howarda!!!

Witam, ja też chcę zacząć budowę pod Opolem, i szukam wykonawcę, a Ty Howard widzę, że masz taniego, czy możesz mi dać na niego namiary?

Ja mam trzy wyceny i za samą robociznę za stan surowy bez dachu chcą od 31.000 zł do 40 000 zł. Dodam, że buduję domek o pow. użytkowej 115 m2.

U nas w opolskim niestety, ale ceny od pół roku są kosmiczne. Jak czytam ile płacą w podkarpackiem, to serce się kraje tyle kasy wydać na stan surowy.

Czekam na odpowiedź

dalas tylko 10 tys? Zapewnme juz budowalas bardzo dawno, a lbo ja tylko trafiam na takich drogich - 40 -50 tys

dawno? Zaczęłam 12 czerwca 2007r skończłam murarkę 25 sierpnia 2007r :) Dachówkę skończyli kłaść 1.09.2007r Murarze 10000zł, dekarze 5500zł, Trzeba dobrze szukać -albo mieć fuksa jak ja 8)

Masz bardzo dobra cenę za robociznę. Jak widać, większośc takich nie ma. Trzymaj tak dalej :wink:

Pzdr.

dalas tylko 10 tys? Zapewnme juz budowalas bardzo dawno, a lbo ja tylko trafiam na takich drogich - 40 -50 tys

dawno? Zaczęłam 12 czerwca 2007r skończłam murarkę 25 sierpnia 2007r :) Dachówkę skończyli kłaść 1.09.2007r Murarze 10000zł, dekarze 5500zł, Trzeba dobrze szukać -albo mieć fuksa jak ja 8)

Masz bardzo dobra cenę za robociznę. Jak widać, większośc takich nie ma. Trzymaj tak dalej :wink:

Pzdr.

Tak zamierzam czandra :wink: Ta sama ekipa będzie mi robić wylewki, tynki wew. i elewację -cena także b. konkurencyjna :)

PS. Uprzedzam pytania na Priv -o numer ekipy (miałam już 5 takich próśb) -numeru nie daję bo moja ekipa robi tylko w promieniu 20km od Sandomierza -Warszawa, czy Kraków odpada ze względów rodzinnych i organizacyjnych. Poza tym terminy mają zajęte do lata 2008r.

A jak to będzie u ciebie wyglądać z tynkami wewnętrznymi i wylewkami, bo u nas lada moment będą tynki wewnętrzne i głowimy się ile nas to wyniesie.

Pzdr.

Za pierwszą wylewkę -tzn chudziak -400zł (druga nie wiem bo to dopiero po tynkach -wiosną). Tynki wew. cementowo-wapienne potem zacierane gładzią "na gotowo" -ok 8tys zł (robocizna+materiał) -ścian jest ok 400m.kw. Elewacja 60zł metr -materiał + robocizna -styropian "10", siatka, kleje itd, tynk akryl. Za położenie rusztu+płyty k-g i na to gładź -20zł/m.kw. Porównywałam kilka ekip -takie ceny są w okolicy. Wolę rezerwować już teraz -mam zapewnienie, że utrzymają się w tych kwotach.

Teraz masz już bardziej normalne ceny. Ja mam nasze ceny na kładzenie tynku (maszynowo) - 24 za m2 z materiałem lub 12 zł za m2 sama robocizna. Materiał wychodzi podobno ok. 7 zł na m2 - grubość tynku ok. 1,5 cm. Za położenie wylewki betonowej - też maszynowo, 13 zł za m2 sama robocizna. Materiał wychodzi jednak dużo taniej niż przy tynkach, bo powierzchnia jest znacznie mniejsza. Podobno jakość takiej posadzki jest zdecydowanie lepsza niż tradycyjnej, no i jest wykonana bardzo szybko. W naszym wypadku 2-3 dni - powierzchnia 240 m2 razem z garażem. Jutro jedziemy obejrzeć jak wygląda gipsowy tynk maszynowy. Kachna, dzięki za twoje informacje.

Pzdr.

Teraz masz już bardziej normalne ceny. Ja mam nasze ceny na kładzenie tynku (maszynowo) - 24 za m2 z materiałem lub 12 zł za m2 sama robocizna. Materiał wychodzi podobno ok. 7 zł na m2 - grubość tynku ok. 1,5 cm. Za położenie wylewki betonowej - też maszynowo, 13 zł za m2 sama robocizna. Materiał wychodzi jednak dużo taniej niż przy tynkach, bo powierzchnia jest znacznie mniejsza. Podobno jakość takiej posadzki jest zdecydowanie lepsza niż tradycyjnej, no i jest wykonana bardzo szybko. W naszym wypadku 2-3 dni - powierzchnia 240 m2 razem z garażem. Jutro jedziemy obejrzeć jak wygląda gipsowy tynk maszynowy. Kachna, dzięki za twoje informacje.

Pzdr.

My też chcieliśmy gipsowy maszynowy (u nas to koszt 25zł/metr -już z materiałem), ale nam odradzono :( . Jest piękny ale łatwo go uszkodzić -szczególnie przez dzieci. A my dopiero dzieci planujemy -więc przed nami te malarskie eksperymenty na ścianach i inne dziecięce pomysły :D (znajomemu dzieciak nałogowo wbija kredki w ten tynk -gładź idzie co miesiąc!). Ale też w przyszłym tyg jedziemy oglądnąć -może zrobimy w następnym domu za 20lat :lol:

• 2 months później...