kopernik 01.08.2007 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Witam Wszystkich chcialem sie dowiedziec od Was czy na takiej scianie gipsowej (Promonta) moge zawiesic bez problemow Tv o wadze 40kg ?Czy ona wytrzyma jego wage ,jakich kolkow mam do tego uzyc .Lub podajcie mi jakis sposob jak to najlepiej zrobic .Za odpowiedzi z gory serdecznie dziekuje . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 01.08.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 raczej sie nie da chyba ze z drugiej strony sciany zmontuje sie konstrukcje ktora wzmocni sciane w miejscu gdzie ma byc telewizor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dominik i Gosia 01.08.2007 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Też tak sądzę. 40 kg to za dużo, chyba żeby dać dużo kołków Każdy niech utrzyma po 4 kg, dajemy 10 i trzyma nam 40 kg. Ale raczej zamontowałbym stelaż pod płytami (jeśli jeszcze się da). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 01.08.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 przecież tv nie wiesza się tak jak obrazu- na kołku, są do tego odpowiednie uchwyty montażowe, a te da radę zamontować do promonty i 40 kg to nie jest coś przerastającego "udźwig" takiej ściany a producent promonty chyba określa możliwości - co można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kopernik 02.08.2007 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Witam wlasnie mam taki stelaz i tam podane jest ze najlepiej montowac jest go do sciany z betonu cegly lub kostrukcji drewnanej .Moja sciana ma tylko 80mm grubosci czy dobrze bedzie jak z tylu tej scianki dzialowej dam deske o grubosci 30mm(od podlogi do sufitu)i prymocuje srubami na wylot . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 02.08.2007 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 aż nadto, tyle, że pod śrubę/nakrętkę na desce daj dużą podkładkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts