Fugas 15.07.2003 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 Czy ktos wie gdzie mozna kupic beton w pn-wsch warszawie? Podobnie stal konstrukcyjna. Bede wdzieczny za wszelkie namiary i/lub ceny po jakich kupowaliscie beton i stal. PzdrFugas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fugas 15.07.2003 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2003 Moze jednak ktos zbroi fundamenty i stropy oraz wykorzystuje beton. Bede wdzieczny za info o cenach.Fugas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dociak 16.07.2003 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 za beton płacimy 160 zł/m.sześć - pompa gratis stal fi 14 i fi 12 - 1510/tfi 6 w prętach - 1710/tfi 8 też w prętach - 1540/t Beton jest z Kobyłki a stal z Zielonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tgb 16.07.2003 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 Z doświadczenia wiem, że lodległość składu budowlnaego od budowy (w ramach W-wy) nie ma specjalnego wpływu na koszty. My budujemy w W-wie, a beton na budowę zamawialśmy w Mińsku Maz. - było najtaniej (PHU Hanna Możdżonek 607 604 720). Pamiętaj, że poważną pozycją kosztów jest transport (ale on nie rośnie liniowo z odległością), a zwłaszcza wynajęcie pompy.Stal dla odmiany kupowaliśmy w hurtowni po drugiej stronie W-wy niż budowa - oni zresztą byli (i są) główną hurtownią zaopatrującą naszą budowę. Propobuję wziąć książkę tel. i dzwonić - ja tak robiłem w sprawie betonu. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fugas 16.07.2003 15:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2003 Wielkie dzieki za odpowiedzi.Fugas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_ 17.07.2003 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2003 W Markach jest b. dobry beton, B-20 płaciliśmy po 160 zł/m3, pompa niestety to dodatkowy koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_ 17.07.2003 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2003 A pręty zamawialiśmy w hurtowni, w której robliliśmy większość zakupów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fugas 17.07.2003 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2003 Jola, Podeslesz jakis namiar na nich?PzdrFugas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_ 17.07.2003 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2003 Beton-Marki tel. 761.59.11 (rozmawiaj najlepiej z p. Henrykiem i powołaj się na p. Michalskiego z MIRBUD-u w Zielonce (chyba szef hurtowni materiałów budowlanych). Ja tak zrobiłam z przyzwolenia p.Michalskiego. Opłaciło się!Betoniarnia znajduje się w Markach na ul. Okólnej 43 abJeśli chodzi o hurtownie bud. to jest ich u nas bez liku. My zaopatrywaliśmy się w takiej dużej hurtowni - jadac od ul. Głębockiej w lewo w Berensona, dalej znowu w lewo jakimiś uliczkami, których nazwy nie znam. Tel. i adres mam w domu na pieczątkach, niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fugas 17.07.2003 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2003 Wielkie dzieki Jola, Moze nieco laickie pytanie ale jeszcze do tego nie doszedłem pręty tna na wymiar czy to sie tnie i zagina na budowie? PzdrFugas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_ 17.07.2003 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2003 Fugas, na budowie. Murarze sami robią zbrojenie. Mają b.proste, ale zmyślne urządzenie (stół) do wyginania strzemiączek (tak to się chyba nazywa).Pozdrawiam Jola_____Przy jakiej ul. budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fugas 17.07.2003 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2003 Jola,buduje przy ul, Książkowa od Mehoffera.Czy tego powinienem wymagac od ekipy? Co jeszcze powinni miec?Jakie gadzety powinienem zakupic sam? Jak masz chwile to podpowiedz cos.Dzieki Fugas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyss 17.07.2003 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2003 Dzięki Jola_ , ja też skorzystam z Twoich informacji, ponieważ będę zaczynał przy Ostródzkiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fugas 17.07.2003 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2003 To moze jakies piwko w Barze Dziki (przy torach Wa-wa Choszczowka) i wymiana doswiadczen?Fugas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_ 17.07.2003 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2003 Łał, Twoja budowa jest w tej cywilizowanej cz. Białołęki! U nas tzn. na ul. Chudoby to tylko pola i lasy, a sosza to taka bardzie piaszczysta niż taka miastowa! A po polach to zające w berka się bawią, a sarny biegi przełajowe uprawiają. Ostatnio widziałam jak przez moją "ulicę" zaskroniec przepełzał. O fachowców się nie martw, oni sami sobie wszystko zrobią. Tylko im dostarczysz materiały, gwoździe, deski, stemple itp. Dobrze by było, gdyby udało się zawrzeć z nimi porozumienie odnośnie o d p o w i e d n i o wczesnego informowania Ciebie o konieczności dokonania niezbędnych zakupów. Może się tak zdarzyć, że wbiją ostatni gwóźdź, wmurują ostatnią ceglę.... a tu właśnie w hurtowni też zabrakło, czy nie mają samochodu bo właśnie pojechał do sąsiada obok z workiem cementu. Szkoda aby z tak błahego powodu były przestoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fugas 17.07.2003 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2003 Pochodze z bloku wiec troche nie doroslem do mieszkania w spokojnych okolicach, stad na razie srodek osiedla ale za to blisko do wszystkich wytworow cywilizacji ale koszt tego byl ogromny. Nie mniej nie załuje mam działkę w miejscu o ktorym wczesniej mowiłem że tu bym chciał. Teraz tylko ) wybudować . Na szczescie mam wolne na pierwsze 2 miesiace, mieszkam 500metrów dalej wiec przedwojenny ekonom to nic w porównaniu z nadzorem ekipy która sie zdecyduje dla mnie pracowac ))) Fugas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_ 17.07.2003 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2003 Panowie, http://www.ifb.pl/~qba/ikonki/mordki2/093.gif względem tego pifka, to a i owszem... należałoby przemyśleć sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_ 17.07.2003 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2003 Już im współczuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyss 17.07.2003 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2003 I tak powstanie Grupa białołęcko-markowska Spotkanie popieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyss 17.07.2003 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2003 Jola_, Fugas : a dlaczego nie ma Was na mapie? http://www.szalega.com/Forum/mapa.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts