Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gdzie beton i stal pn-wsch Warszawa prosze o pomoc.

Recommended Posts

Z doświadczenia wiem, że lodległość składu budowlnaego od budowy (w ramach W-wy) nie ma specjalnego wpływu na koszty. My budujemy w W-wie, a beton na budowę zamawialśmy w Mińsku Maz. - było najtaniej (PHU Hanna Możdżonek 607 604 720). Pamiętaj, że poważną pozycją kosztów jest transport (ale on nie rośnie liniowo z odległością), a zwłaszcza wynajęcie pompy.

Stal dla odmiany kupowaliśmy w hurtowni po drugiej stronie W-wy niż budowa - oni zresztą byli (i są) główną hurtownią zaopatrującą naszą budowę.

Propobuję wziąć książkę tel. i dzwonić - ja tak robiłem w sprawie betonu.

Tomek

Beton-Marki tel. 761.59.11 (rozmawiaj najlepiej z p. Henrykiem i powołaj się na p. Michalskiego z MIRBUD-u w Zielonce (chyba szef hurtowni materiałów budowlanych). Ja tak zrobiłam z przyzwolenia p.Michalskiego. Opłaciło się!

Betoniarnia znajduje się w Markach na ul. Okólnej 43 ab

Jeśli chodzi o hurtownie bud. to jest ich u nas bez liku. My zaopatrywaliśmy się w takiej dużej hurtowni - jadac od ul. Głębockiej w lewo w Berensona, dalej znowu w lewo jakimiś uliczkami, których nazwy nie znam. Tel. i adres mam w domu na pieczątkach, niestety.

Łał, Twoja budowa jest w tej cywilizowanej cz. Białołęki! :o U nas tzn. na ul. Chudoby to tylko pola i lasy, a sosza to taka bardzie piaszczysta niż taka miastowa! A po polach to zające w berka się bawią, a sarny biegi przełajowe uprawiają. Ostatnio widziałam jak przez moją "ulicę" zaskroniec przepełzał.

O fachowców się nie martw, oni sami sobie wszystko zrobią. Tylko im dostarczysz materiały, gwoździe, deski, stemple itp.

Dobrze by było, gdyby udało się zawrzeć z nimi porozumienie odnośnie o d p o w i e d n i o wczesnego informowania Ciebie o konieczności dokonania niezbędnych zakupów. Może się tak zdarzyć, że wbiją ostatni gwóźdź, wmurują ostatnią ceglę.... a tu właśnie w hurtowni też zabrakło, czy nie mają samochodu bo właśnie pojechał do sąsiada obok z workiem cementu. Szkoda aby z tak błahego powodu były przestoje.

Pochodze z bloku wiec troche nie doroslem do mieszkania w spokojnych okolicach, stad na razie srodek osiedla ale za to blisko do wszystkich wytworow cywilizacji ale koszt tego byl ogromny. Nie mniej nie załuje mam działkę w miejscu o ktorym wczesniej mowiłem że tu bym chciał.

Teraz tylko ;)) wybudować .

Na szczescie mam wolne na pierwsze 2 miesiace, mieszkam 500metrów dalej wiec przedwojenny ekonom to nic w porównaniu z nadzorem ekipy która sie zdecyduje dla mnie pracowac :))))

Fugas