Sp5es 02.08.2007 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Sp5es czemu kreistel nie jest dobry ??? cena faktycznie dobra 15zł do styropianu 22zł do siatki Poczekajcie , udowodnię. Ściana referencyjna Kreisla odpowie za siebie. Nie mam foto pod ręką. Cudownie zfotografowałem to w ubiegłym tygodniu. Poproszę chwilę cierpliwości. Warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 02.08.2007 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 http://img150.imagevenue.com/loc695/th_81069_DSC01179_-_Kreisel_-_Gorz46w_-_06_-_obiekt_referencyjny_-_p88kni58cia_122_695lo.JPGhttp://img155.imagevenue.com/loc718/th_81076_DSC01189_-_Kreisel_-_Gorz85w_-_15_-_obiekt_referencyjny_-p05kni14cie_pod_p25yt88_122_718lo.JPGhttp://img22.imagevenue.com/loc880/th_81083_DSC01179_-_Kreisel_-_Gorz37w_-_11_-_obiekt_referencyjny_-_p10kni70cia_122_880lo.JPGhttp://img176.imagevenue.com/loc76/th_81090_DSC01179_-_Kreisel_-_Gorz40w_-_09_-_obiekt_referencyjny_-_p23kni61cia_122_76lo.JPG Przykład z Pomorza.Wychodzę z założenia, że dobry materiał broni się sam. Ten nie broni się jak widać, ani przed glonami, ani przed samym sobą - liczne spękania skurczowe.Jedynie coś mi poobracało zdjęcia. Rozumiem, że to nie ma znaczenia, skoro spękania idą w każdym kierunku. Ale oczywiście tanio pęka! Dla wyjaśnienia dodam - o ile to dobrze rozumiem, jest to obiekt referencyjny- sądząc z napisu. Na życzenie znajdę kolejny - był piękny obiekt w Krośniewicach na skrzyżowaniu drogi krajowej nr 1 i nr 2. Już go nie ma, bo była taka katastrofa, że trzeba go było zrobić od nowa. Foto zostały na szczęście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 02.08.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 rozumie że próbujesz udowodnić że ten tynk był zrobiony kreistelem kurcze nie wiem może nie było tam siatki, może był robiony na złej pogodzie ??? cena mnie dość kusi sąsiad go używał i jest zadowolony czy to jest twój dom może czy po prostu zrobiłeś zdjęcie jakiegoś budynku przez przypadek ale faktycznie widok nieciekawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 02.08.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Nie posądzaj mnie o taki brak wyobraźni....Takie coś na własnym domu ! Po drugie, jak by juz było - trzeba by to natychmiast naprawiać.To cudo było już tak wspaniale widoczne, że zobaczyłem to jadąc samochodem 80km/h. Oczywiście zawróciłem. Obiekt wart uwagi - mam 23 zdjęcia. Najgorsze, że jest to dość miarodajne dla tego materiału. O reklamacjach się słyszy legendy. Jak widać nie bez przyczyny. Być może dobiły ten system błędy wykonawcze, ale siatka rys jest charakterystyczna dla rys skurczowych wynikających z dużego naprężenia materiału-> mizerna jakość.-> brak substancji uszlachetniających -> wynika z ceny. Jakościowy materiał musi mieć rezerwę technologiczną, również na głupotę i niechlujstwo wykonawcze. Myślę, że wyzbrojenie w zaprawie cement+ piach, ew. trochę wapna , dałoby podobne efekty. A byłoby jeszcze taniej! Ponadto widać, że tynk mający również pewne funkcje technologiczne - totalnie zawiódł. W grubszej warstwie 3, czy 4 mm, być może przeniósł to co się działo w podłożu (jakkolwiek nie obligatoryjnie) . Stąd też radzę nie brać najcieńszych tynków typu 1mm czy 1,5 mm, co jest ukochane przez wykonawców, bo tanio... Jak widać wzystko ma jakieś znaczenie - bezspoinowy system ociepleniowy wbrew pozorom, to bardziej złożony temat , niż się pozornie wydaje. Moim zdaniem ten materiał - również za darmo - nie jest wart stosowania.Naprawa z reguły będzie kosztowała więcej, niż ten system. Jak się policzy cenę tego materiału + koszty naprawy -> można kupić najdroższy materiał na rynku i wyjdzie oszczędniej. Może ja mam takie przegięcie... Sprawdzałem, siatka była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 02.08.2007 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 więc jaki klej radzisz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 02.08.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Ocieplałem ściany fundamentowe styropianem. Styropian przyklejałem Izolbetem ( bo to ściana fundamentowa ) Styropian oklejony siatką klejem tez Izolbetu wystawiłem kilkanaście cm ponad ściane fundamentową by stanowił szalunek dla chudziaka. Na to wszystko wywrotki sypały pospółke do zasypania fundamentu. Po pryźmie nad fundamentem przejechał kilkakrotnie JCB i nic sie nie odkleiło. Zastanawiam sie czy przepłacać za "lepszy" klej przy ocieplaniu ścian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 03.08.2007 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 No ale zdaje się Beti chodzi o klej do styropianu a nie tynk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 03.08.2007 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 No ale zdaje się Beti chodzi o klej do styropianu a nie tynk. ............... Styropian przyklejałem Izolbetem...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 03.08.2007 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 alpol też jest tani. nie słyszałem o reklamacjach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 03.08.2007 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 więc jaki klej radzisz?? Z średniej półki to używałem Quickmix i całkiem dobrze się spisywał. Z lepszych to STO http://www.sto.pl/home/home_dep.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 03.08.2007 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 kupiłam Greinplast dostałam 18% rabatu transport gratis, jednak w Rzeszowie w ich sklepie firmowym niu udało mi się za nic w swiecie wytargować więcej niż 5% a w zaprzyjaźnionym sklepie na wiosce dostałam 18% bez wielkiego proszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romwis 03.08.2007 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Trzeba nam koniecznie wynosić się na wieś - tam jest przyszłość !pzdr.-romwis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 03.08.2007 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 nie wiem czy to było z przekąsem, ale mówię szczera prawdę zdecydowana większość materiałów budowlanych ( tych samych firm) były o wiele atrakcyjniejszych cenach w małych składach budowlanych w mojej okolicy niż w mieście a np RCMB w Rzeszowie ( największy chyba skład budowlany) jest chyba najdroższy jednocześnie Wychodzi mi więc na to że kolosy chcą zarobić więcej niż małe składy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romwis 03.08.2007 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 _Beti_ to nie było z przekąsem - sam buduję dom na mazowieckiej wsi i najczęściej biorę towar z małych, wiejskich hurtowienek. Mam dobre zdanie o społeczności i biznesmenach tam działąjących pzdr. -romwis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 03.08.2007 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 03.08.2007 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 kupiłam Greinplast dostałam 18% rabatu transport gratis, jednak w Rzeszowie w ich sklepie firmowym niu udało mi się za nic w swiecie wytargować więcej niż 5% a w zaprzyjaźnionym sklepie na wiosce dostałam 18% bez wielkiego proszenia Co jest istotne, cena czy wielkość rabatu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 03.08.2007 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Kupowałem KTB (do styro i do siatki). Był tani i ekipa nie marudziła. Jest na domu od jesieni i niczego niepokojącego nie widać.Na to cerplast i farba zupełnie innego producenta. Dla mnie git. Nie chciałem baranka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 03.08.2007 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Greinplast ma jakiś tam katalog i od tych cen każdy z z sklepów nalicza rabat jedni mniejszy drudzy większy Ja znając ceny katalogowe od razu pytałam sie wprost ile mi dają rabatu od tych cen, więc operowałam % nie złotówkami, ostatecznie zapłaciłam 18zł za klej do styro 31 za klej do siatki Klej produkują pod Rzeszowem w Krasnym i wszyscy go bardzo chwalą, a ja lubię dać zarobić Polakowi a nie Niemcowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radomik 04.08.2007 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 a co powiecie o Weber'ze. Mam ciekawą propozycję cenową, ale nie potrafię ocenić/porównać. Czy ktoś z Was korzystał? Podpowiedzcie coś. Dziękuję podciągam, znacie go? Jest promo za ok.12zł/netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 05.08.2007 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 nic mi ta nazwa nie mówi choć w poszukiwaniach tego odpowiedniego kleju poznałam wiele marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts