Poni 23.05.2013 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Raźny weź najpierw łatę i obleć cały dom, ja też myślałem że mam proste ściany...Według mnie przy krzywych ścianach łatwiej wyprowadzić poziom używając kleju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 23.05.2013 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Wypsikałem zeszłego lata około 30 pistoletowych Tytan EOS - długo wiąże, zaleta i wada? Trzyma ok. Kilka jakiegoś Tiger ? W sumie żadnych różnic jakościowych w stosunku do tytana, ale cenowych też nie. Kolejne kilka puszek to Dan Bravn W sumie to samo. Kierowałbym się ceną... Wszystkie kleją ok. Dan Bravn na słońcu "wypala" się w kilka dni, Tytan potrzebuje przeszło pół roku. Mam parę płyt od listopada zeszłego roku nie zaciągniętych klejem. EOS szedł na łączenie płyt, wypłynął. Wygląda znacznie lepiej niz Dan B. po tygodniu w słońcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbiq 09.06.2013 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2013 Panowie proszę o poradę, Okleiłem ścianę fundamentową xps-sem na pianę TYTAN, po 3, 4 dniach xps zaczął odpadać od ściany. Na co kleiliście XPS-a ? i w jaki sposób ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 10.06.2013 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Tytan do XPS i EPS...kleiles zapewne tym:http://www.astrobud.pl/kleje-do-systemow-elewacyjnych/153-tytan-eos-klej-do-styropianu-w-piance-750ml-.htmla powinienes tym:http://www.astrobud.pl/uslugi/164-tytan-eos-klej-do-plyt-xps-i-styropianu.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Spain 17.06.2013 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 dobry, najlepiej klej tego samego producenta co i styropian:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 17.06.2013 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 dobry, najlepiej klej tego samego producenta co i styropian:) Czyli.... Termoorganika.... nic wiecej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malybialy 23.06.2013 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Co sądzicie o klejach atlas do zatapiania siatki? Kładę 15cm grafitu, czasu coraz mniej muszę się na coś zdecydować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 23.06.2013 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2013 Co sądzicie o klejach atlas do zatapiania siatki? Kładę 15cm grafitu, czasu coraz mniej muszę się na coś zdecydować. Zdecyduj sie na taki klej jaki pozniej bedziesz mial tynk. Generalnie powinno byc tak, ze od jednego producenta powinien pochodzic: klej do eps, klej do siatki, siatka, grunt, tynk, ewentualnie farba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sadysta 15.08.2013 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 Zapraszam na test klejów do styropianu, może się komuś przyda http://forum.muratordom.pl/showthread.php?218170-Test-klej%C3%B3w-do-styropianu-%28subiektywny%29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Deysi 15.05.2014 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Podepne się pod temat. Mam do wyboru różne kleje do styropianu i siatki i zastanawiam się nad wyborem pomiędzy Caparolem 190 szary do siatki i 190 do styropianu a Mapei Mapetherm. Styropian zakupiony 15 cm Swisspor grafitowy. Jaki możecie polecić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 16.05.2014 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Podepne się pod temat. Mam do wyboru różne kleje do styropianu i siatki i zastanawiam się nad wyborem pomiędzy Caparolem 190 szary do siatki i 190 do styropianu a Mapei Mapetherm. Styropian zakupiony 15 cm Swisspor grafitowy. Jaki możecie polecić Ja ze wzgl. na to, że z reguły robię na Caparolu to z oczywistych względów: polecam Caparol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiupl 16.05.2014 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Jeśli chodzi o klej do grafitowego styropianu to właśnie zużyłem 60 worków szarego Solbetu Gabit Termo do klejenia styropianu i trzyma jak cholera. Rozrywa płytę styropianu grafitowego Arbet i nawet zrywa 1mm wierzchniej warstwy porothermu. Cenowo nie zabija (12,85 netto), choć nie porównywałem specjalnie z innymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janpolak 16.05.2014 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Cena 25 zl za klej do styro i 30zl za klej do siatki z caparola to dobra cena czy lekko wygorowana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 16.05.2014 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Cena 25 zl za klej do styro i 30zl za klej do siatki z caparola to dobra cena czy lekko wygorowana? Trochę dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janpolak 16.05.2014 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 nie dość ze ciezko go dostac to jeszcze przeginaja z cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 16.05.2014 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 bardzo ciezko.... normalnie masakra. Jednego maila trzeba napisac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janpolak 16.05.2014 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 hehe..w moich biednych okolicach to na topie jest firma Fast bo najtansza, jak pytalem o caparola albo mapei to dziwnie na mnie popatrzal gosc w hurtowni,bo po co jak fast dobry i tani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 16.05.2014 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 a to akurat standardzik jest takze i w bogatszych rejonach. Poza tym mentalnosc naszego inwestora czesto sklania do takiego zalozenia: - najtanszy klej - najtansza siatka (bo przeciez tego i tak nie widac) A pozniej jak najlepszy tynk. I caly taki uklad nazywam klasyczna "polska lepianka" a pozniej peka, rysuje sie no i co jest złe? tynk, bo to tynk popekal LOL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janpolak 16.05.2014 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Nie chce polskie lepianki i dlatego nie wzielem z moich hurtowni co mialem pod reka styropianu.bo mieli jakies neo.i cos tam jeszcze czego nawet nie spamietalem.tylko zadzwonilem fo swissporta o podanie namiarow na hurtownie w innym miescie gdzie dostane ich produkt,.no i lecac za ciosem.siarke kupilem caparola bo akurat zajechalem do sklepu i trafilem ze mieli.i dalej lece za ciosem i chce klej i tynk caparola.dlatego zapytalem czy cena jaka mi podali jest ok czy wygorowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 16.05.2014 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 ale ja napisalem jak jest "srednio na rynku" a nie o Twoim konkretnym przypadku. Dobrze dobrze. A 25 i 30 to faktycznie sporawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts