Pytlos Tomasz 02.08.2007 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 studnie wiercone w rurach osłonowych a grunt wydobywany szlamówką .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtiW 04.08.2007 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 Ja podepnę się pod temat. Być może będę potrzebował, ale nie w tej chwili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytlos Tomasz 05.08.2007 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Ja podepnę się pod temat. Być może będę potrzebował, ale nie w tej chwili Proszę bardzo.. Namiary na mnie podałem .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytlos Tomasz 14.08.2007 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 MASZ DZIAŁKE I CHCESZ ZROBIĆ NA NIEJ STUDNIE DO CELÓW UŻYTKOWYCH..podlewania ogrodu czy zasilania w wode pitną domu czy domku...WYKONYJE TAKIE STUDNIE DO 20 m czas zrobienia takiej studni 1 dzień .. wykopanie . zamontowanie filtru i podłączenie wszystkiego do hydrofora z pompą.. szczegóły pod munerami tel 695-727-182 lub 695-336-933 pracownik sggw] e-mail [email protected] ORIĘTACYJNY KOSZT WYKOPANIA 1 M W DÓŁ TO 70-100 złD jeśli chcesz zapytac to chetnie odpowiem.. pozdrawiam oraz mam 580 sztuk sadzonki MODRZEWIA w doniczkach. WYS 50-70 cm. Każda sadzonka ukorzeniona. sadzonki są pod Opocznem cena za szt 2 zł. polecam gorąco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 15.08.2007 04:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Czy wykonujesz studnie kregowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cleodor12 15.08.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 tez podpinam sie pod temat, prawdopodobnie bede musial wywiercic studnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
speek 15.08.2007 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Dzisiaj nie dzialasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 15.08.2007 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Mam kilka pytań. Co proponujesz jeżeli po 20 metrach wiercenia nie będzie wody ? Jakie stosujesz rury filtracyjne i osłonowe ( z otuliną czy bez)? Czy uszczelniasz dno żwirem ( jakim?) , czy też obsypujesz całą rurę osłonową do granicy z powierzchnią gruntu? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytlos Tomasz 15.08.2007 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Czy wykonujesz studnie kregowe? EEE NIE TYLKO STUDNIE WIERCONE. Do potrzeb domowych z miąższości 9m warstwy wodonośnej zestudni małośrednicowej można miec wydatek ok 7 l/s 420 l/min :0 a jeśli chcesz godzinowy wydatek to 420L* 60 = pozdrawiam. Byłem w domku gdzie internetu nie mam i w terenie na odwiertach wałów przeciwpowodziowych koło staszowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytlos Tomasz 15.08.2007 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2007 Mam kilka pytań. Co proponujesz jeżeli po 20 metrach wiercenia nie będzie wody ? Jakie stosujesz rury filtracyjne i osłonowe ( z otuliną czy bez)? Czy uszczelniasz dno żwirem ( jakim?) , czy też obsypujesz całą rurę osłonową do granicy z powierzchnią gruntu? Pozdrawiam Pozdrawiam . Więc jeżeli wykonywał bym wiercenie zawsze robie rozpoznanie terenu. Zależy od wysokości wody . poziomu wody gruntowej . a najlepiej sprawdzić pobliskich sąsiadów na jakiej głębokości mają wodę. Jeżeli pow. 20 metrów nie mam sprzętu . rury osłonowe są żeliwne które wprowadzam w grunt w celu zabezpieczenia przed osuwaniem gruntu. gdy wykonam odwiert na żądana głębokość. to wprowadzam filtr i rurę filtracyjna. Potem wyciągam z gruntu rury osłonowe czyli żeliwne i obsypuje zwirem który wydobyłem .Lub jakimś który sie znajdzie w pobliżu ale to musi być piasek lub żwir Ja również pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 17.08.2007 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Dzięki za szybką odpowiedź. Jeszcze jedno pytanie. Jeżeli do 20 metrów wody będzie tyle co z nacieków bocznych czy żwirek nie zapcha cieku i tym samym nie zmniejszy ilości wody w odwiercie? Czy żwirek ma za zadanie czyścić wodę czy też wypełnić wywiercony lej. Doświadczalnie przepłukuję od tygodnia żwirek w małym pojemniku - woda jest czysta pod waunkiem ,że jej nie zmącę Jaki żwirek stosujesz - drobnoziarnisty czy grubszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pytlos Tomasz 17.08.2007 16:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Dzięki za szybką odpowiedź. Jeszcze jedno pytanie. Jeżeli do 20 metrów wody będzie tyle co z nacieków bocznych czy żwirek nie zapcha cieku i tym samym nie zmniejszy ilości wody w odwiercie? Czy żwirek ma za zadanie czyścić wodę czy też wypełnić wywiercony lej. Doświadczalnie przepłukuję od tygodnia żwirek w małym pojemniku - woda jest czysta pod waunkiem ,że jej nie zmącę Jaki żwirek stosujesz - drobnoziarnisty czy grubszy? Droga Ciaszko- jeśli jest zwir lub piasek zapewniam że woda bedzie . chyba że to glina ale po spodem musi być jakieś przewarstwienie piasku. :0 wiec woda bedzie rura którą podciaga sie wode to przewód szczelny n całej powieszchni filtr na koncu zazwyczaj ma 2 m. jest obleczony siatką rygipsowa lub specjalna gotowa szpica filtracyjna.. to zależy od inwestora co chce zwyr wokół powoduje dojscie wody do filtru. tzn zawsze musi byc obsypany piaskiem .. zazwyczj tym samym co wykopie sie podczas pracy . nigdy nie stosowałem innego i dalej studnie funkcjonują .. podczas próbnego pompowania i tak na początku leci brudna woda . ale po 20 min pompowania sie oczyszcza. na dole żwir sam sie filtruje z pyłów które wypływaja na powierzchnie... ale to inna historia Pozdrawiam Pania ;* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 18.08.2007 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts