luk__25 02.08.2007 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Witam! Mam gotowe wylewki i zauważyłem jeden niepokojący problem. W rogach szczególnie małych pomieszczeń gdy lekko podskakuje albo "huśtam" wylewką widze i słyszę jak ona pracuje. Są to ruchy przy dylatacjach ścian max 1mm pod moim ciężarem 75kg Tak ma byc? Dodam, że styropianu jest na chudziaku 7cm a wylewki 4-6cm. Wylewka była gęsto zazbrojona siatką fi3,5mm. Czy jeżeli tak ma nie być - co teraz mogę zrobić? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 02.08.2007 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 widżę, że Cię dręczynic nie powinno się stać niedobregobylebyś niw skakał, huśtał się, stawiał bufora ciepła o poj. 1m3 na jednej nodze akurat w samym rogu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk__25 02.08.2007 15:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Och Barbossa dręczy mnie to:) Słuchaj problem nie tyle w tym czy ta wylewka pęknie itd ale w tym, czy np cokolik z płytek nie będzie się odrywał od ściany ..czy od podłogi i czy np nie będe miał popękanej wiecznie fugi. Najlepszy numer jest w garażu. Było tam tylko 3cm styropianu, na niego 8cm wylewki zazbrojonej drutem fi6 co 50cm i na to wszystko siatka 3,5mm. I w garażu w rogach też skrzypi wylewka!!! Kur... mać tak ludzie mają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitt 02.08.2007 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Och Barbossa dręczy mnie to:) Słuchaj problem nie tyle w tym czy ta wylewka pęknie itd ale w tym, czy np cokolik z płytek nie będzie się odrywał od ściany ..czy od podłogi i czy np nie będe miał popękanej wiecznie fugi. Najlepszy numer jest w garażu. Było tam tylko 3cm styropianu, na niego 8cm wylewki zazbrojonej drutem fi6 co 50cm i na to wszystko siatka 3,5mm. I w garażu w rogach też skrzypi wylewka!!! Kur... mać tak ludzie mają? myślę, że wszyscy tak mają, ale nie każdy się tym przejmuje jaki jest powód ? skurcz spowodowany szybszym wysychaniem wylewki od góry w efekcie narożniki i krawędzie podwijają się do góry - nawet do 0,5cm problemy z tym związane są dwa: 1. wylewka sprężynuje = problem z kładzeniem kafli 2. narożniki są uniesione = brak poziomu sam zastanawiam się jak sobie z tym poradzić: Ad1 spotkałem się z na forum z pomysłem, żeby podwiercić otworki i wtrysnąć piankę lub wstrzyknąć zaprawę Ad2 można zeszlifować niestety prawidłowa pielęgnacja jastrychu (7 dni pod folią) i zbrojenie włóknami w moim przypadku nie pomogło - i tak się podwinął pzdr Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk__25 02.08.2007 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Dzięki za info. Mnie najbardziej nurtuje kwestia płytek na takiej wylewce typu "panel" - przecież to musi pękać... Czy potem podłoga trzeszczy i skrzypi przez ocierającą wylewkę o np przyścienną dylatacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WM 08 02.08.2007 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Nie przejmuj się Ja ten nproblem przeżywałam rok temu, wzywałam wykonawcę, inspektora nadzoru i różnych ludzi obeznanych w tym temacie. Huśtałam się na prawie wszystkich rogach, uspakajanie, że to przjedzie nie łagodziło mojego przerażenia. Niestety nie było innego wyjścia jak czekać. Sprawy z budową przeciągnęły się znacznie i teraz po roku kładłam parkiet, fachowcy podziwiali równość wylewek Nie martw się, sprężynowanie minie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk__25 03.08.2007 06:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Naprawdę? No to mnie pocieszyłaś bo już spać w nocy nie mogłem. Będe zatem czekał do zimy bo dopiero wtedy mam zamówioną ekipę do wykończenia wnętrza. dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FREDY 03.08.2007 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 U mnie też tak było - teraz mam w tym miejscu kafle i nic się nie dzieje. Myślę że po czasie po prostu styropian się poddaje i posadzka się po prostu uleży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 03.08.2007 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Och Barbossa dręczy mnie to:) Słuchaj problem nie tyle w tym czy ta wylewka pęknie itd ale w tym, czy np cokolik z płytek nie będzie się odrywał od ściany ..czy od podłogi i czy np nie będe miał popękanej wiecznie fugi. Najlepszy numer jest w garażu. Było tam tylko 3cm styropianu, na niego 8cm wylewki zazbrojonej drutem fi6 co 50cm i na to wszystko siatka 3,5mm. I w garażu w rogach też skrzypi wylewka!!! Kur... mać tak ludzie mają? Czy 10 cm eps100 i 7 cm wylewki z włoknami to dobry pomysła na podłogę w garażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAVAGE7 03.08.2007 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 a po co ci styropian w garażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DeeM 03.08.2007 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Do garażu 0cm styropianu i dobrze ocieplone fundamenty. Teoretycznie zimą ziemia powinna grzać a latem chłodzić garaż. Poczytaj wątki o ogrzewaniu garażu. Odnośnie wylewek to u mnie też się ruszały na rogach. Już chciałem obić chłopaków co kładli styropian ale przypomniałem sobie że w łazience kładłem osobiście (b. dokładnie - zboczenie zawodowe) a tam ruszało się tak samo jak wszędzie inndziej... Teraz po paru miesiącach ugina się już coraz mniej. Pozdrowienia Dariusz Mikołajczyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 03.08.2007 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 A co to znaczy, że to mija ? Czy przypadkiem ten styropian nie spłaszcza się jakoś i wtedy faktycznie już nic nie sprężynuje?? Wolałabym, żeby się nic nie spłaszczało.. Zaznaczam, ja nie wiem, tylko wydaje mi się dziwne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 03.08.2007 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 a po co ci styropian w garażu? Bo mam ogrzewany garaz w bryle budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk__25 03.08.2007 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Czyli wniosek taki, że z układaniem płytek najlepiej poczekać aż wylewka się ułoży... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 03.08.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 ile zamierzacie lub macie styropianu i wylewki na poddaszu uzytkowym?wiem ze nie potrzeba tam grubo dawac styropianu ale ile trzeba dac styropnu zeby przykryc wszelkie insatlacje ktore beda w podlodze?wylewki bede robil znacznie pozniej ale robie schody i nie wiem ile wystawic stopien zeby byly rowne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FREDY 03.08.2007 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 ile zamierzacie lub macie styropianu i wylewki na poddaszu uzytkowym? wiem ze nie potrzeba tam grubo dawac styropianu ale ile trzeba dac styropnu zeby przykryc wszelkie insatlacje ktore beda w podlodze? wylewki bede robil znacznie pozniej ale robie schody i nie wiem ile wystawic stopien zeby byly rowne Zobacz ile potrzebujesz grubości aby wszystko przykryć. Z reguły wystarczy 3-5 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 04.08.2007 04:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 ile zamierzacie lub macie styropianu i wylewki na poddaszu uzytkowym? wiem ze nie potrzeba tam grubo dawac styropianu ale ile trzeba dac styropnu zeby przykryc wszelkie insatlacje ktore beda w podlodze? wylewki bede robil znacznie pozniej ale robie schody i nie wiem ile wystawic stopien zeby byly rowne Zobacz ile potrzebujesz grubości aby wszystko przykryć. Z reguły wystarczy 3-5 cm. a na to ile wylewki zeby bylo dobrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radomik 04.08.2007 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2007 ja dałem 4styro i 4 wylewki i jest wszystko OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona 213 06.01.2008 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 witammnie też dotyczy ten problem, 6 tygodni po wylewkach, podłoga w narożnikach rusza się razem ze mną i słychać trzeszczenie styropianu. Tylko ja waże tylko 45 kg. a nie 75 jak założyciel wątku. Podłoga była zbrojona siatką i włóknami, gr. ok 6 cm styropian 11 cm. Czy mogę to zostawić czy coś z tym robic??? Proszę o pomoc, dodam jeszcze że jesteśmy po zrywaniu wylewek i za pierwszym razem takiego problemu nie było. POMOCY!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 06.01.2008 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 u mnie tez tak jest...choc z czasem beton ladnie wyschnal i nie wszedzie juz rogi lekko sie uginaja.Problem mam taki,ze dalem styro 2 cm, jako dylatacja...Za grubo ale coz...W salonie celowo-moze i 1 cm wystarczylby ,zamierzam kiedys pod listwami poukaldac kabelki...Na razie nie mam pojecia co bedzie i gdzie...ale lepiej wydlubac styro troszke niz kuc..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts