Krzysztofik 06.01.2008 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2008 Krzysztofik dlaczego max o 3 st, gdzies znalazłam ze zaczynamy od 20 st zwiększając o 5 st.... wylewka lana 4 tygodnie temu. Im wolniej tym lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WM 08 07.01.2008 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 LUUDDZZIEEEE, nie martwcie się tymi ruszającymi się rogami po wylewce, nie ruszajcie tego, nie rozwalajcie betonu!!!!! To jest zupełnie normalne. My przeżylismy to samo. Wykonawca twierdził, że to minie tylko trzeba trochę czasu, natomiast my szukalismy porad, wielu "doradzców" polecało rozwalanie wylewki, robienie jakichś otworów i "mocowanie" do chudziaka. Tutaj na forum dostałam uspakajające komentarze, zastosowalismy się, poczekalismy i jest wszystko OK! Wykonawca miał rację.Rady typu: "rozwalić, zrobić na nowo" dają osoby, które tego nie doświadczyły.Pozdrawiam martwiacych się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona 213 07.01.2008 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 WM 08 dzieki za wiadomość. Napisz prosze po jakim czasie usokoiły się te rogi, ja mam wrażenie że u mnie dzieje sie wzdłuż ściany na całej długości, tak jak szły rury z wody i styropian nie leżał na nich dość stabilnie. Jutro wizyta instalatora (uruchamia podłogówkę), jeszcze nic nie mówiłam o podłogach żeby go nie stresować i tak już dużo przeżył z demolką w naszym domu (na swój koszt). Zobaczę co powie. W środe lub w czwartek kierownik budowy przyjeżdza, jednak zaniepokoił mnie trochę, ponieważ powiedział że jeszcze się nie spotkał z ruszającą posadzką a ma jakies 65 lat. Ja się tylko modlę żeby w pozostałej części domu tego nie było po wygrzaniu podłogówki, jeśli to tylko w tych pokojach to jakoś dam rade. WM 08 u mnie wylewka wylana 6 tygodni temu, w marcu musimy się przeprowadzić, więc jeśli tylko te pokoje to damy rade (parkiet i tak mieliśmy kłaśc ok maja), natomiast na reszcie domu będą płytki które kafelkarz przychodzi układać na początku lutego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WM 08 07.01.2008 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 U nas wylewki robione były w sierpniu, a pewnie koło grudnia uspokoiło się. Dom był tynkowany w środku na koniec października (tynki gipsowe też maszynowe), w listopadzie i grudniu mieszkali "ocieplacze", grzali się kozą w salonie i piecykiem elektrycznym w pokoju, w którym spali. Tak więc nie było jeszcze ogrzewania. Wzdłuż ścian był 2 cm styropian jako dylatacja. Nie wiem czy trochę nie za wcześnie na kładzenie jakiejkolwiek podłogi? Może Twój kierownik nie miał na "co dzień" do czynienia z wylewkami maszynowymi? Mój inspektor nadzoru też się wcześniej nie spotkał z taką sytuacją. To są podłogi pływające i takie sytuacje podobno mogą mieć miejsce. Poszukaj w archiwum, tam ktoś tłumaczył jak się zachowuje mokra kartka paieru i tak może się zachowywać wierzchnia część wylewki. Głowa do góry Iwonko, musi być dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona 213 07.01.2008 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2008 dziekuję Ci WM 08 za pozytywne wieści, oby u nas też wszystko było ok. A dlaczego myślisz że za wcześnie na płytki, 5 tygodni wylewki sobie przeschły, teraz 4 tygodnie będziemy wygrzewać podłogówką, tak więc myśle że nie powinno być za wcześnie. Pewnie kafelkarz spóźni sie i przyjdzie w połowie lutego tak więć po 3 miesiącach będzie kłasc kafle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andriu 08.01.2008 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 ja tez zaobserwowałem ruszanie się rogów wylewki jeszcze przed wygrzewaniem i dodam wam trochę otuchy że po 3 tygodniach grzania wylewki ruszanie się zmniejsza, kiedys też czytałem na forum jak ktoś tłumaczył że pod wpływem wilgoci wylewka się odkształca a potem jest już spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona 213 08.01.2008 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 mnie też dzisiaj uspokoił mój instalator (wykonawca także wylewki) powiedział że tak sie czasem zdaża, ale nie ma się czym martwić. Wszystko siądzie i nic się nie będzie ruszać. Jakiś jego znajomy kiedyś zeszfifował te 5 mm co mu się podniosło, a jak położył kafle, podłoga siadła.... każdy sobie może wyobrazić co się stało. U nas przy dylatacji podniosło się ok 3 mm ale juz mnie to nie martwi. Zobacze jeszcze co powie kierownik budowy, ma być w piątek. pozdrawiam i dziekuję za wszystkie opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 08.01.2008 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Mamy wniosek: Na rogach nie rusza sie tylko "strop" na styropianie o grubości powyżej 7 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawkar 25.09.2018 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2018 Część Iwona203.Pislas o problemie smierdxacego rozpiszczalnika IZOHAN.Mam ten sam problem co Ty miałaś.Proszę powiedz jak r ozwiazalas ten problem.Jestem bezradny i nie wiem co robić.Czy zrywać wylewki.Czy ten smród wywietrzal??Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts