hdi206 16.03.2004 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Jak w temacie. Projekt z Jeleniogórskiego Biura Planowania i Projektowania. Interesują mnie wszelkie przemyślenia na temat tego projektu i doświadczenia w budowie: jakość projektu, koszty, itp. Z góry dziękuję.PozdrawiamHDI206 Ps. Poniżej zamieszam adres do strony z ww. projektem. http://www.postawdom.pl/produkt.php?dz=01_budynki%20jednorodzinne&nazwa_projektu=W-21.12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 16.03.2004 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 http://www.postawdom.pl/projekty/01_budynki%20jednorodzinne/W-21.12/perspektywa.jpg http://www.postawdom.pl/projekty/01_budynki%20jednorodzinne/W-21.12/rzuty.gif Tak naprawdę to za bardzo nie ma do czego się przyczepić. Mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 16.03.2004 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Ciemnawo może być w dwóch większych pokojach na poddaszu doświetlanych jedynie drzwiami balkonowymi. A nad ewentualnym garażem zrobiłabym strych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hdi206 16.03.2004 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2004 Garaż zamierzam dobudować w późniejszym terminie, na nim zrobić taras. Co prawda jego funkcjonalność może być ograniczona, bo będzie od wschodnio-północnej strony. Jeszcze nad tym pomyślę. PozdrawiamHdi206 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 18.03.2004 23:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 Garaż zamierzam dobudować w późniejszym terminie, na nim zrobić taras. Co prawda jego funkcjonalność może być ograniczona, bo będzie od wschodnio-północnej stronyTaki duży taras nad garażem mnie osobiście nie byłby potrzebny. Za to strych - nawet bardzo, bo mieszkając obecnie w bloku, mam już dość suszenia prania w dziwnych miejscach. Kiedyś, to miałam dobrze: suszarnia, podwórko Jak się całe życie mieszkało w domach, to teraz trudno odzwyczaić się od różnych takich udogodnień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hdi206 19.03.2004 20:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2004 Może być z tym problem bo na ścianie, do której miałby być dobudowany garaż, na wysokości ewentualnego strychu są okna 2 pokojów i łazienki na poddaszu... PozdrawiamHDI206 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 20.03.2004 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2004 Może być z tym problem bo na ścianie, do której miałby być dobudowany garaż, na wysokości ewentualnego strychu są okna 2 pokojów i łazienki na poddaszu... Spokojnie możesz zamienić na połaciowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
postawdom 21.07.2004 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 http://www.postawdom.pl/produkt.php?dz=01_budynki%20jednorodzinne&nazwa_projektu=W-21.12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 21.07.2004 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 postawdom: 1) taras przed drzwiami wejściowymi nie ma sensu, chyba że zamiast na poduszkach w oknie, któreś z Was będzie siedziało na tarasie i patrzyło co sie na ulicy dzieje. Tak to tylko koszty (dachu i tarasu) bo w przypadku dobudowy garażu i tak nie prowadzi zadaszeniem aż do garażu, 2) szafę wnękowoł zrobiłbym w przedsionku, jeżeli da radę, 3) jeżeli punkt 2 Ok to zlikwidowałbym szafę z łazienki na parterze powiększając ją o te "metry" przez co będzie bardziej ustawna, 4) wnękę pod schodami zabudowałbym w całości, a nie dawał tylko szafę od frontu, będzie gdzie trzymać szpargały, bombki choinkowe i inne takie, 5) co do spiżarki to każdy ma własne upodobania, 6) ten dwuosobowy stolik w kuchni do trącania się łokciami małofajny jest, 7) za łazienką na górze jest pare m kw., gdyby tak udało się jakiś przełaz zrobić z 13,40 to można by tam uciekinierów ukrywać. no te fajne łaczone balkony, o które wojna u pociech będzie, bo bedą sobie intymność wzajemną naruszać (ewentualnie mogą służyć za nieautoryzowane WE/WY podczas szlabanu), to już chyba lepiej taras na garażu machnąć, przynajmniej coś od życia dla Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 21.07.2004 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 kroyena http://emots.gpbb.net/Spoko.gif ten dwuosobowy stolik w kuchni do trącania się łokciami małofajny jest Chyba, że w celach dekoracyjnych Szafka-słupek tam sie prosi, z piekarnikiem, lub bez. Bo kuchnia nie za wielka i spiżarka także Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkob 12.11.2004 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2004 prosze o opinie na temat tego projektu: http://www.postawdom.pl/produkt.php?dz=01_budynki%20jednorodzinne&nazwa_projektu=W-21.12 moze, ktos buduje albo zbudowal dom wg tego projektu i chcialby sie podzielic swoimi uwagami. pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 12.11.2004 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2004 Biore go pod uwagę Szukam równiez wstępnego kosztorysu teog projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkob 17.11.2004 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2004 nikt nie buduje wg tego projektu ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakow 18.11.2004 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2004 Witam Będziemy budować bardzo podobny W-20.12 w odbiciu lustrzanym. W tym roku kupujemy projekt. Na wiosnę chcemy rozpocząć budowę Zmiany, które będziemy chcieli wprowadzić do projektu: - schody ze spocznikiem - drzwi pomiędzy garażem a pom. gospodarczym - balkon na całej szerokości ściany - dach przedłużony nad balkon - wyjście na taras pod balkonem (wymusił to kształt i usytuowanie działki) Schody u nas będą od strony garażu. To będzie strona północna, więc pod schodami będzie spiżarka (podłoga będzie obniżona o ok. 30-40 cm) Przeglądnęliśmy setki projektów. Ten spodobał nam się najbardziej ze względu na najlepsze dopasowanie do naszych potrzeb i marzeń. Ponadto wygląda na prosty w budowie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tkob 18.11.2004 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2004 witam faktycznie projekty sa bardzo podobne (W-20.12 a W-21.12),ja rowniez myslalem o drzwiach pomiedzy garazem a pomieszczeniem gospodarczy, tylko czy jest to mozliwe w tym miejscu ??? wyglada ze konieczna jest przebudowa garazu (co na to biuro, ktore sprzedaje ten projekt, czy taka zmiana jest mozliwa bez dodatkowych kosztow ???) pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakow 18.11.2004 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2004 W samym projekcie jest umieszczona zgoda na wprowadzanie dowolnych modyfikacji. Wyjątkiem są zmiany dotyczące konstrukcji dachu. Z mojej rozmowy z biurem wynikało, że taką zgodę wydają bezproblemowo na indywidualne życzenie klienta, nawet już po zakupie projektu. Najlepiej zadzwoń do biura i pogadaj z nimi. Są chętni do udzielania informacji. Jak zapytałem o możliwość obejrzenia niektórych przekrojów, to nie było problemów, mogłem je otrzymać faksem. No a same koszty zmian... to już zależy od architekta, który będzie je robił. Co do wstawienia drzwi... zrobiłem sobie wizualizację tego projektu w Arconie. Wygląda, że się da Jednakże dopiero rozmowa z architektem, który będzie nam robił zmiany, rozstrzygnie tę kwestię. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EP 02.02.2005 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 witam wszystkich obecnych na forum mam pytanie czy ktoś buduje domek w-21.12 lub w-21.12a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janewa 02.02.2005 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 Dobry byłby link do tego projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pm2000 02.02.2005 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 bardzo poważnie mysle o budowie w 18 12 z tego biura, zastanawia mnie tylko ze do tego projektu nie sa w stanie podac "zbudowanych referencji" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
migota 06.02.2005 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2005 Oto te projekty:http://www.postawdom.pl/produkt.php?dz=01_budynki%20jednorodzinne&nazwa_projektu=W-21.12 http://www.postawdom.pl/produkt.php?dz=01_budynki%20jednorodzinne&nazwa_projektu=W-21.12a Ja podobnie jak pm2000 myślę o budowie domuhttp://www.postawdom.pl/produkt.php?dz=01_budynki%20jednorodzinne&nazwa_projektu=W-18.12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts