Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt W-21.12 (wersja a i b) pracownia DOBRE PROJEKTY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jakow - rozumiem, że ponowiliście prace budowlane, także z niecierpliwością czekam na kolejne fotki ! :)

No jeszcze nie.... Na razie projekty, konsultacje, rozmowy, wizyty u producentów....

Zakład Energet. będzie nas podłączał dopiero w maju a nie chcemy porobić zbyt dużo instalacji bez uruchomionego alarmu (np. w zimie ktoś mi zwinął trochę stempli :evil: ). Niestety taką mamy okolicę. Na pewno jak najszybciej będziemy chcieli zrobić inst. elektr. oraz alarmową i uruchomić je.

Poza tym nie bardzo jest jak dojechać do działki. W ostatnią sobotę próbowałem i.... prawie utopiłem nasze autko w błotnistej mazi :o Wjechałem w ciągu 30 sekund a potem wyciągałem je przez 3 godziny :) Wyglądaliśmy (ja i samochód) jak po rajdzie Camel Trophy :wink:

A Wy kiedy?

• 2 weeks później...

witam Wszystkich!!!

wygląda na to, że zaczynamy dopiero w sierpniu a dokładniej 16!! niestety!!!

ale co zrobić!!! takie były terminy.

w tym tygodniu mam zamiar podpisać umowę z wykonawcą i dogadać się z przyszłym kierownikiem!

materiał na ściany już czeka! w najbliższych tygodniach komniy, strop i dach!!! (a co tam niech sobie leży!!) a w ciąku kilku - kilkunastu dni musze nabyc i postawić szfkę przyłączeniowo-pomiarową i zrobić nawiertkę a wcześniej (używając własych mieśni) trochę pokopać!!!

życzcie powodzenia i trzymajcie kciuki

witam Wszystkich!!!

wygląda na to, że zaczynamy dopiero w sierpniu a dokładniej 16!! niestety!!!

ale co zrobić!!! takie były terminy.

w tym tygodniu mam zamiar podpisać umowę z wykonawcą i dogadać się z przyszłym kierownikiem!

materiał na ściany już czeka! w najbliższych tygodniach komniy, strop i dach!!! (a co tam niech sobie leży!!) a w ciąku kilku - kilkunastu dni musze nabyc i postawić szfkę przyłączeniowo-pomiarową i zrobić nawiertkę a wcześniej (używając własych mieśni) trochę pokopać!!!

życzcie powodzenia i trzymajcie kciuki

Życzymy powodzenia! Zima była dłuuuga (u nas miejscami leży jeszcze dużo śniegu) więc może lato i jesień oddadzą to, co ona zabrała wiośnie

:roll: My też mamy zamiar startnąć koło września - ach te papiery...

Nie dajcie się okraść!!!

• 2 weeks później...
Kto buduje dom W-21.12 i ma ochotę i czas podzielic się swoimi doświadczeniami...?????????????

Budujemy bardzo podobny W-20.12 w odbiciu lustrzanym.

W tej chwili stoi stan surowy otwarty. Jak na razie nie znaleźliśmy wad tego domku. Każdy kto go zobaczy stwierdza: "taki mały z zewnątrz a w środku tyle miejsca i wszystko ma co trzeba!". Też tak uważamy i jeżeli byłaby taka potrzeba to wybralibyśmy ten projekt ponownie. Domek bardo prosty i tani w budowie - polecamy!

Oczywiście wprowadziliśmy pewne modyfikacje: garaż w projekcie jest zdecydowanie zbyt mały - trzeba go powiększyć!, likwidacja spiżarni w kuchni i przeniesienie jej pod schody (pod schodami posadzka obniżona o ok. 40cm), schody zabiegowe zmieniliśmy na takie z niby spocznikiem - sprawdzone, działa wyśmienicie.

Teraz właśnie zaczynamy drugi etap. Planujemy przeprowadzkę w tym roku.

Jeżeli masz jakieś pytania chętnie odpowiem.

Jeśli ktoś ma ochotę obejrzeć domek - zapraszamy. :)

Dołączam do szeregów zwolenników jeleniogórskiego biura. Może ma ktoś aktualny kosztorys 21.12a lub 20.12, bo między tymi krążę. Jakoś ten ze strony biura mnie nie przekonuje . Szukam kogoś kto powie zbudowałem (buduję ) i kosztowało mnie to tyle....

Pozdrawiam budujących! Ja za jakiś czas....

Gość M@riusz_Radom

A czy byłoby nietaktem gdybym poprosił o zdjęcia pomieszczeń na poddaszu ? Szczególnie zależy mi na zdjęciu tej malutkiej sypialni (niecale 9mkw) na górsze i małego pokoiku "komputerowo-gościnnego" na dole

Pozdrawiam

Witam!

Jeżeli macie jakieś wiadomości na temat 21.12a to proszę , podzielcie się ze mną , bo też krąże koło tego projektu, a raczej projektów 21.12a; 20.12;26.12 i chyba któryś wybiorę. Chciałbym jednak przedtem znaleźć kogoś, kto już mieszka w takim lub buduje.

Pozdrawiam wszystkich!