smiejus 02.07.2007 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 belin, u nas instalator powiedział że jak w salonie będzie 1 grzejnik to powietrze będzie raczej źle sie rozprowadzac i od okna może być zimno, tak więc dodał 1 grzejnik na tej ściance od drzwi tarasowych a ten grzejnik pod oknem w "jadalni" mamy normalny wąski. podłogówkę dodaliśmy powiedzmy bo taki byl nasz kaprys (nie cierpię zimnych kafli). Zrobiliśmy tez podłogówke w holu i wiatrołapie. Tak więc nie ma tam grzejników (będą szafki) a buty mam nadzieje zima będa szybciej schły i zamiast błota na podłodze będę miała najwyżej piasek do pozamiatania. u nas zalane już wylewki, od wtorku wchodzą robić elewację, ale tak jak u ciebie brak czasu na wklejenie fotek niestety, może w tym tygodniu coś się uda ... pozdr. Dorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belin 02.07.2007 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 No to rzeczywiście z tym dodatkowym grzejnikiem byłoby rozwiązanie, jeszcze zagadam o to gostka. A podłogówkę też kładziemy w wiatrołapie (grzejnik zabiera dodatkowo miejsce), korytarzu i w łazienkach. Ładnie, ładnie Wam idzie, jak już ocieplenie będzie robione. A my własnie dzisiaj wyczytaliśmy, że nasz potencjalny wykonawca na tynki wewnętrzne dostał się na czarną listę wykonawców pod względem terminowości i mamy zagwozdkę czy nie szukać innego, chociaz czasu coraz mniej. A tu parę dodatkowych zdjątek naszego domostwa http://belin7.fotosik.pl/albumy/140494.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 02.07.2007 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2007 no no, belin ja widzę że poszalałeś ... na górze balkonik został i przeniosłeś też drzwi tarasowe.. podoba mi się też to rozwiązanie z oknem w małym pokoju na górze, my zostawiliśmy jak było w projekcie ale faktycznie połączenie dwóch okien w jedno wydaje się dużo bardziej funkcjonalne. czy dobrze widzę że nie robiliście nabitki.. będzie tradycyjna podbitka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belin 03.07.2007 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 A dziękuję, jak miło. Balkony rzeczywiście zostały, tylko zobaczę jak sie będą spisywały drzwi tarasowe na dole, bo pozostały takie jak w projekcie i wyszły takie wysokawe. A jedno okno w pokoju na górze to pomysł żony i rzeczywiście jakoś tak bardzej ustawny pokój wychodzi, choc z zewnątrz ładniej prezentuja się trzy - no ale głowy do góry nie będę zadzierał, bo mnie jeszcze postrzyknie. Podbitkę będziemy robić później zwykłą, bo majster rzekł że krokwie lubią z czasem pękać, więc się je zakryje podbitką. Ile w tym prawdy to nie wiem - zresztą i tak bym głowy do góry nie zadzierał, bo może postrzyknąć . U Was - z tego co dojrzalem na zdjęciach - wyszły bardzo ładnie - i oby takie zostały. Może to wszystko zalezy od drewna - nasze pięknem nie grzeszyło, więc pozostaje je zasłonić i pewnie zapomnieć. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belin 19.07.2007 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Śmiejuski, wysłałem Wam takie małe pytanko (jak zwykle ) na prva i nie wiem czy doszło. Jesteście może na łączach czy wypoczywacie z dozorcą na żaglach? Tak jojcę bo jedziemy dzisiaj po wełnę i chciałbym się upewnić czy dobrze kalkuluję ilości bo naszym projektantom do w21-12 zbytnio nie ufam. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 19.07.2007 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 belin, na PW nic nie doszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belin 19.07.2007 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 A pytanko było z serii, ile m2 nabyliście wełny na poddasze po przylukałem na fotkach że juz do Was przybyła (tak na oko to mi się wydaje że Toproczek?), bo te podane w projekcie to mi jakoś nie pasują, (85 m2 ??), grubość na 15 cm - ??? w wykazie materiałów, a w opisie technicznym 2cm + 8 cm - totalny odlot, co chopaki popisały. ps. Pięknie Wam roboty idą, tylko tym tempem przyprawiacie mi żonkę o palpitację - mnie też - hehe. U nas dzisiaj mają wejść pany od światłości, a pany od tynków potwierdziły swe przybycie na umówiony termin - zobaczymy czy dotrzymają słowa. Tak przy okazji zazdroszczę Wam tej grupy wrocławskiej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 19.07.2007 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 wełny zamówiliśmy na 100m2. U nas 15 toprocka + 10 superrocka. Chcemy mieć ciepło zima i chłodniej latem. poczekaj jeszcze miesiąc to ci powiem czy 100m2 jest ok, właśnie układamy. a co do tempa.. oj spadnie sspadnie bo sie kredyt kończy i teraz będziemy musieli na sobie polegać. A prawdziwe tempo to ma kulka z grupy wrocławskiej. U niej zrobione już podjazdy, cała elewacja, drzwi zewn. gotowa odlna łazienka, górna prawie, zrobione ocieplenie poddasza i GK. .... daleko mi do niej z tempem no ale staramy się, staramy, trzeba się w końcu przeprowadzić. Pies się męczy w bloku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belin 19.07.2007 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 O dzięki za szybką odpowiedź. Wychodzi mi mniej więcej to samo tylko tak dodałem sobie zapasu po 10 m2 na wszelki wypadek - jak zostanie to dopcham na stryszku. A dozorca sobie rośnie i niewątpliwie potrzebuje coraz więcej przestrzeni życiowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 27.07.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 zamówiliśmy drzwi otwierane na zewnątrz. Skrzydło jest grube i wystaje za ramę... i nie da sie tego po ludzku obrobić jak jest ocieplenie od zewnątrz !! belin jak nie zamówiłeś jeszcze drzwi to weź to pod uwagę. Bo u nas będzie albo mostek termiczny albo styro docinane pod skosem tyle czytania na forum, i wyszperywania różnych szczegółów i taka wtopa.. no po prostu wpadliśmy jak pierwszaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belin 30.07.2007 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 No to możemy utworzyć grupę pierwszoklasistów - u nas też drzwi zamówione z otwieraniem na zewnatrz, kompletnie o tym nie pomyślałem, a grubość skrzydła 68 mm. I tak sobie teraz główkuje - jakby ściąć trochę pustaki po długości mniej więcej na grubość ocieplenia (na ile pozwoli długość nadproża) do miejsca w którym zaczyna się framuga od drzwi - tylko u Was już ocieplenie jest - hmmm - więc d.... zbita. Chociaż jak nie ma jeszcze koloru to może specjalisty od ocieplenia wycięliby styropian, później pustaczka i w to miejsce wsadzili styropian i obrobili ładnie z powrotem winkla. Tylko nie wiem jak będą mocowane drzwi, ale pewnikiem jeśli są kotwy, to będą one od wewnątrz jak przy oknach, więc nacięcie do framugi by nie przeszkadzało, bo i tak jest jeszcze pianka. Pozostaje mi tylko teraz czekać, aż drzwi zamontują i spróbować takiego rozwiązania lub tak jak piszesz cięcie styropianu po skosie. ps. Rewelacyjna prezencja z piłą motorową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 30.07.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 ech.. ta piła no wiesz.. mąż na poddaszu robi ocieplenia a ja przeciez musze się czymś zająć. to tak w ramach sprzątania, a że narzędzie trochę inne niż miotła z drzwiami sprawę rozwiązałaby grubsza framuga do drzwi. bo wtedy i drzwi się mieszczą i styro nachodzi na ramę. Zdecydowaliśmy ze dotniemy styropian, aż tak szpetnie wyglądać chyba nie będzie a boimy się trochę przemarzania bo montażyści porządnie drzwi wstawiali i cała framuga jest zabetonowana a nie zapiankowana. Niby fajnie bo stabilnie i mocno i niefajnie bo coś czuje że przemarzać będzie. Ale zrobione.. zapłacone.. czekamy do zimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belin 30.07.2007 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Odwaga do piły godna podziwu. Moja żonka sprzętów huczących unika, ale ostatnio złapała się za kielnię i pomniejsze dziury po instalatorach łatała - w końcu córka murarza. Co do drzwi to ni chorerki nie pamietam jaka szeroka tam była framuga, ale pewnie szalenstwa nie będzie i pozostaje kombinowanie jak z tego wybrnąć. A z ociepleniem poddasza to pewnie pójdę w ślady Twojego męża, bo jak nam spec krzyknął 130 zł/m z materiałem (isover unimata 20 cm grubości) to stwierdziłem, że za te pieniądze kupię tak jak Wy lepszą wełnę rockwoola i sam się pobawię w układanie. Nie omieszkam dodać, że juz podglądnąłem Wasze zdjątka i zapewne będzie ich więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 30.07.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 ..... bo jak nam spec krzyknął 130 zł/m z materiałem yyyyy.... szczęka mi opadła i lata gdzieś po podłodze... ile....??? szok!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belin 31.07.2007 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Ano 130 zeta za m2, takie mieliśmy oczęta i chop jeszcze brebrał że to netto. Co prawda nie dodałem że to z płytami gk ale i tak wychodziło "ciut" za drogo, więc panockowi podziękowaliśmy. A - z brakiem koloru na ociepleniu to pojechałem jak łysy grzywką o parapet. Baranka pięknego juz macie no i drzwi wstawione. Wybaczcie niedopatrzenie ale człowiek juz chyba ślepawy lekko jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara_Andrzej 31.07.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Gdzie jesteście??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belin 01.08.2007 06:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Smiejusy i ja piszemy w temacie "projekt w-21.12". Darials na razie gdzieś zaginął - zapewne na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hela32 02.08.2007 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Gdzie jesteście??? Halo tu hela32 powracam na forum. moje w21-12a juz stoi, teraz czekam na okna i położenie blachy. Domek jest super.Bardzo zgrabny i funkcjonalny. Jak sie nauczę to wrzucę fotki. A dla bardzo zainteresowanych mogę na priw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belin 02.08.2007 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 O powroty są jak najbardziej wskazane, bo pusto było w tym wątku, oj pusto. A zdjątka z chęcią by człek pooglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teresab 02.08.2007 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2007 Czy ktoś buduje dom według projektu z firmy "dobre projekty" -W.21.12b. ?Jezeli ktoś się znajdzie to proszę o jakiekolwiek komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts