Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt W-21.12 (wersja a i b) pracownia DOBRE PROJEKTY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

W projekcie widze, ze chyba nad schodami jest okno i w lazience?

(to znaczy to co jest na str.http://www.dobreprojekty.pl/projekt_w2112.html)

Wlasnie tez sie zastanawiam czy to okno nad schodami jest bardzo potrzebne...

W jednym z pokoi bym zrobila jedno polaciowe, bo to bedzie pokoj dziecka.W lazience nie wiem jeszcze, a w reszcie pokoi nie, bo beda sluzyly do spania.I nie robimy balkonu tylko zwykle okna.

A podnosicie scianke kolankowa?Bo moj maz sie upiera, a ja nie wiem czy to konieczne?

My robimy drzwi balkonowe na gorze..akurat mamy wersje z wykuszem wiec samo okno byloby troszke bezsensu

co do scianki kolankowej to tak podnosimy o jednego pustaka do gory..ponoc w samej konstrukcji nie wiele to zmienia a jednak powierzchnia i ustawnosc pokoju na tym zyskuje ..przynajmniej tak nam sie wydaje:)

A podnosicie scianke kolankowa?Bo moj maz sie upiera, a ja nie wiem czy to konieczne?

Okno nad schodami nie jest może koniecznie niezbędne, ale pięknie rozświetla dolny przedpokój i schody. Ponadto przedpokój na górze w pierwotnym projekcie jest miniaturowy, więc na pewno się okienko przyda. Ja na pewno nigdy by z niego nie zrezygnowała, chyba, że chcecie mieć klatkę schodową jak w bloku, ze sztucznym oświetleniem...

Ściankę kolankową podnieśliśmy i jestem zachwycona realizacją tego pomysłu. Powiększyła się łazienka na górze, nie mówiąc już o pokojach, które nabrały kształtu pokoi. Jeśli tylko możecie, polecam serdecznie. Koszt żaden, ale może warto pomyśleć przy okazji nad przedłużeniem odrobinę krokwii dachowych, żeby utrzymać przytulny kształt domku. My to niestety zaniedbaliśmy.

Pozdrawiam

M.

W projekcie widze, ze chyba nad schodami jest okno i w lazience?

(to znaczy to co jest na str.http://www.dobreprojekty.pl/projekt_w2112.html)

W jednym z pokoi bym zrobila jedno polaciowe, bo to bedzie pokoj dziecka.W lazience nie wiem jeszcze, a w reszcie pokoi nie, bo beda sluzyly do spania.I nie robimy balkonu tylko zwykle okna.

U nas okna nad schodami nie ma, bo strasznie tam wysoko. Z własnego doświadczenia - drzwi przeszklone w pokojach na pięterku i jest dla nas wystarczająco jasno. Zapewne mają tu też wpływ drzwi balkonowe w sypialniach i inne okno niz w projekcie w małym pokoju 150x150.

Ściankę bym podniósł - więcej miejsca szczególnie w łazience - jak chcecie tam dać prysznic i wannę. I tak jak pisala Lhea musicie wtedy wziąc poprawkę przy zamawianiu krokwi.

A tak właściwe to miło powitać następnych miłośników W21.

pozdr. belin

Belin-witaj!Dzieki za odpowiedz. :D

Jak mozesz to wytlumacz jak to jest u Ciebie z kominkiem, bo patrzylam na zdjecia i nie bardzo moge zrozumiec gdzie masz kominek?Na ktorej dokladnie scianie?Po przemysleniu chcielibysmy zrobic narozny, na scianie kuchennej w salonie.Nie wiem jak to technicznie rozwiazac i jak komin od kominka bedzie lecial dalej na gorze?Chcielibysmy te sciane obok tarasu graniczaca ze schodami miec pusta, zeby mozna bylo powiesic telewizor plazmowy. :-?

Inko okien dachowych u nas nie ma, zrezygnowaliśmy bo jest wystarczająco jasno w pokojach - przy tym wariancie które wybraliśmy. Przy balkonowych jest większe przeszklenie, więc więcej światła. Nie wiem jak w przypadku gdy zamontuje się w sypialnaich okna, może wtedy rzeczywiście potrzebne jest dachowe. Co do balkonu, ja z rańca lubię wyjść na balkonik i poprzeciągać kości. Niektórzy balkonika nie robią i też pewnie im z tym dobrze.

Magos daj jakiś emilkowy namiar, to prześlę Ci wizualizację kominka. A samego kominka to się jeszcze nie dorobiliśmy i nie wiadomo kiedy to nastąpi. A z kominem od stropu do kominka to ciągnął chyba hdi206 (musisz przeglądnąć początek wątku w21-12 i ich galerię bo już dawno spasowali z zagladaniem na forum). Tylko nie wiem jak w przypadku takiego rozwiązania w wyczystką ale pewnikiem jest na to jakiś sposób. No i tez jak ten komin będzie sobie szedł na pięterku w Waszej wersji.

pozdr. belin

My chyba zrobimy okno na poddaszu nad schodami, polaciowe w lazience, i w 2 wiekszych pokojach.Nie bedzie normalnego okna w lazience na gorze, tylko duze okno w malym pokoiku.Nie bedzie balkonu.

Belin-moj maz ma nowa wizje, zeby kominek przesunac na tej scianie jak jest w projekcie, wtedy telewitzor swobodnie sie zmiesci.

Moj email:[email protected]

Jak mozesz to przyslij jak jest u Ciebie.A masz moze gdzies na dysku projekt parteru i poddasza, bardziej szczegolowy niz z internetu?Bylabym wdzieczna.

Narazie nie mamy innych faworytow wsrod projektow, wiec pewnie wybudujemy 21.12 w wersji lustrzanej.

Czy ktos ma schody przerobione na normalne ze spocznikiem?

My robimy kominek w miejscu w ktorym nikt chyba z budujacych w21-12 nie robil:)

na srodku pomiedzy kuchnia a salonem:P

ciekawe co z tego wyjdzie..narazie komin jest podciagniety ponad strop..bo i on zostal wylany..monolit (troszke inaczej zbroili mi niz belin masz na zdjeciach ale mam nadzieje ze wytrzyma, jakis projekt na niego w koncu mam zrobiony:)

zmienilismy rowniez sciany pomiedzy kuchnia/salonem a przedpokojem...w sumie teraz do kuchni wchodzimy jakby ciutke przez salon

wydluzylismy sciane (te ktora graniczy ze schodami)

zostawilismy otwor wyjsciowy 1,5m..

Witam .

Jestem na forum od dłuższego czasu , ale dzisiaj dopiero zarejestrowałam się .Buduję od marca domek 21.12b wersję z wykuszem .

Jestem na etapie zasypywania fundamentów .

Również przeniosłam kominek na ścianę między kuchnią a salonem.

Witam, my z kobitka zrezygnowalismy z balkonu...mamy projekt LUSTRO i w najmniejszym pokoju robimy sobie sypialnie z ktorej bedzie wychodzilo sie na taras, ktory bedzie miescil sie nad garazem:)...takie oto dziwne rozwiazanie:) a okna polaciowe dalismy w kazdym pokoju jak i w lazience, zrezygnowalismy ze scianek regipsowych dalismy murowane...to narazie wszystko na papierze, myslimy ze juz w maju pierwsza lopata zostanie wbita:)

Pozdrawiam

Witam serdecznie na forum.

To moje początki w tej dziedzinie :) Jestem szczęśliwą właścicielką projekty 21.12b i mam zamiar w tym roku rozpocząć budowę.

Póki co od prawie 15 miesięcy( !! ) załatwiam sprawy papierkowe, bo niestety urzędnicy, z którymi muszę współpracować robią wszystko, aby mnie zniechęcić .

Ale zdjęcia, które mam okazję tu zobaczyć przytrzymują mnie na duchu, że warto czekać. Zazdroszę tym szczęśliwcom :D

Witam!

Pojawianie sie tylu "nowych" na forum omieliło mnie zebym i ja sie ujawinila :wink: Budowe zaczynamy w czerwcu. Projekt W21.12b bez garazu. Co do zmian to zrezygnowalismy z balkonu i przenosimy kominek na sciane salon-kuchnia reszta zmian to tylko drobna kosmetyka. Mamy juz zebrana prawie cała papierologie czekamy tylko za mapka przyłącza wody.

Powoli magazynujemy tez materialy zeby nie zostawiac wszystkiego na ostatnia chwile.

Pozdrawiam !

Marta.