Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt W-21.12 (wersja a i b) pracownia DOBRE PROJEKTY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

no pewnie blake że się raduje teraz ciężki rok przed tobą, ale do zrobinia :-) gratuluje inof na bieżąco i nie zapomnij o fotkach a propos już na dnia załącze fotki moich łazienek korytarza i kuchni płytki skończone zaieram się za podłogi na dole będzie parkiet dębowy u góry niestety panele :( :evil: pozdrawiam

Faktycznie budowa to ciężki okres. Jak się połączy z narodzinami drugiego dziecka to wychodzi z tego prawdziwy meksyk. :-) Jednak idzie się przyzwyczaić do nadmiaru zajęć. Tak sobie myślę, że jak skończymy budowę, a dzieci będą trochę starsze, to będziemy się chyba strasznie nudzić. :lol: :lol:

Od dwóch dni mamy okna. :-)

Teresa, Tobie też dziękuję. :-)

Okna w kolorze dąb, ale nie złoty, tylko po prostu dąb. Profil coś w stylu soft-line, sosna, firma Karo. To taki nasz mały kaprys, przyznaję. Jak na razie jesteśmy bardzo zadowoleni, bo bardzo nam się podobają. :lol:

A bramy niestety jeszcze nie ma. Będzie gdzieś za tydzień. Za to między kotłownią a garażem mamy już docelowe drzwi. Póki co z garażu zrobiła się strefa zdemiltaryzowana, mówiąc językiem informatycznym. ;-)

Blake gratuluję rozpoczęcia prac. Fajnie się przegląda twój dziennik ;)

Darek, okna wyglądają naprawdę fajnie! Domyślam się, że drewniane.

Obejrzałam filmik z łazienki mrobara i stwierdziłam, że jednak dolna łazienka jest BARDZO mała. Ale w sumie - najważniejsze, że prysznic tam sie zmieści :D

My jestesmy na etapie szukania ekipy która dom postawi, na razie facet ma wyliczyc ile będzie chciał za naszą chałupkę. Strach sie bać jaką cenę i termin poda ;)

o widze Beskid Niski - Sercu bliski Beskid Niski.

igaigi Śliczne miejsce a jaka to mijescowośc jeslki można wiedzieć?? ja czasami jeżdże na Folusz tzn owiedzamy Magurę a mijesce naprawdę piękne i spokojne pozdawiam

co do dolnej łazienki jak wstawicie tam kabinę 90 to jest faktycznie niewielka za to górna jest całkiem przyzwoita ja mam górną łazienkę zmniejszona i tak jest wystarczająca

Nam przyszło żyć na płaskim, niestety.

Ale budować łatwiej ;) Jak widzicie działka jest pochyła, więc czeka nas jeszcze równanie... No i wiercenie studni też nie będzie łatwe i przyjemne, ciekawe na ilu metrach pojawi się woda :roll: a z każdym metrem cena rośnie :-?

A co do dolnej łazienki to też miałam taki pomysł jak darek - z drzwiami otwieranymi na zewnątrz (takie planujecie?) tylko mąż nie bardzo chce się zgodzić. Ale ja i tak na razie mogę sobie tylko planować na kartce :lol: i oglądać wasze zdjecia ;)

Właśnie drzwi otwieranych na zewnątrz by się za bardzo nie dało, bo zawadzałyby o sąsiadujący sedes i grzejnik - drabinkę. Dlatego będą drzwi przesuwne. Wszystko wskazuje, że takie jak te: klik

Patrząc od drzwi będą: umywalka z szafką, grzejnik z drabinką na przeciwko, sedes i prysznic z płytek. Jak na mój gust, to optymalnie, jak na tę małą powierzchnię. ;-)

Blake, ciesz się, że możesz obserwować swoją działkę o tej porze roku. Przynajmniej wiesz, że sprawę izolacji przeciwwilgociowych, zagęszczania zasypki i innych podobnych musisz potraktować śmiertelnie poważnie. ;-) Gorzej by było żyć w słodkiej nieświadomości przez pół roku i obudzić się z ręką w nocniku następną wiosną. :-) Głowa do góry, w końcu się przecież osuszy. :-)

mrobar, teraz powinno coś przyjść :)

Darku, zmartwiłeś mnie tym, że się nie zmieszczą otwierane drzwi, bo mam dosyć szorowania przesuwnych drzwi w prysznicu, eh... Ale jeszcze coś w tej kwestii wymyślę :lol:

Blake, no rzeczywiscie w sobotę pogoda nie rozpoeszczała w stolicy... ale teraz ma być już słonecznie!