rudi102 15.12.2011 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2011 o kurcze.. no to pełen szacunek. z tego co wyczytalam zaczynaliscie w tym roku i w tym samym konczycie i to systemem gospodarczym! chyle czoła! jednoczesnie pozytywnie mnie to nastraja bo nastawialam sie na 2-3 lata udreki ale moze uda sie szybciej przy pelnej mobilizacji i poswieceniu ;] czy zaglada tu jeszcze ktos z budujacych/mieszkancow "W" ? jestem ciekawa innych opinii, kosztorysow no i zdjec wnetrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pasanada 16.12.2011 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Gdyby nam się tak nie spieszyło (a nasza sytuacja sprawia że nam sie spieszy) to pewnie lepiej jest budowac 2 lata - wielu budowlańców twierdzi że mury lubia postać zimę itd itd ale my musieliśmy, spięliśmy się i mamy domek postawiony w niecały rok Powodzenia i Wam. I dobra rada - jesli tylko macie mozliwośc nie przeciągajcie budowy za długo - wszytsko drożeje na łeb na szyje!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
te_renia 31.12.2011 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 HejMy juz swieta spedzilismy w naszym w,wersja b,mieszka sie swietnie,projekt jak najbardziej udany,domek cieply,przytulny,ogolnie same plusyWklejam kilka fotek do galerii i zycze wszystkim jak najszybszych przeprowadzek do domkow w 21.12 Pasanada-gratulacje tempa,foteczki tez poprosze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
te_renia 31.12.2011 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 (edytowane) Fotki w galerii,milego ogladania Edytowane 31 Grudnia 2011 przez te_renia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia28 31.12.2011 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 te_renia gratuluję i życzę samych cudownych chwil na nowych włościach Pooglądałam sobie foteczki i się rozmażyłam... ŻYCZĘ WSZYSTKIM BUDUJĄCYM WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE W NOWYM ROKU!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
te_renia 18.01.2012 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Kasiu-dziekuje i tobie tez zycze szybkiej przeprowadzki Z innej beczki-mamy do sprzedania komplet parapetow zewnetrznych aluminiowych do w 21.12.b-grubosc ocieplenia 12cm.W ostatniej chwili zdecydowalismy sie na 15cm i parapety nowiutkie sie nie przydaly. gdyby ktos byl chetny to zapraszam do negocjacji na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katmac 26.01.2012 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Witam wszystkich serdecznie! Dokonaliśmy z mężem zakupu W2112 lustro z garażem także dołączamy do grona! Teraz czekamy za pozwoleniem na budowę. Mam pytanko bo otrzymaliśmy dzisiaj pierwszą wycenę od murarzy 27 tys. netto + 9,8 tys. netto wykonanie więźby deskowanie i pokrycie papą. Za schody za robociznę chcą osobno 250 zł stopień. I teraz możemy zapłacić im za robociznę i sami załatwiać materiały, albo zlecić to im i mieć problem z głowy. Wstępnie SSO miałby kosztować około 130tys. na podstawie przedstawionych nam rachunków z hurtowni z rabatami wykonawcy z tym, że do tego dolicza sobie 10% marży. Wiem, że to dopiero pierwsza wycena ale zastanawiamy się z mężem czy jak znajdziemy odpowiednią ekipę to umawiać się tylko na robociznę czy brać z materiałem. Bo jak nagle mi sie zrobi zamiast 130 tys. jakieś 180 tys.??Głowa nam pęka po pierwszej wycenie a czekamy za następnymi. Dodam, że budujemy pod Poznaniem. Jak wy załatwiliście ten problem?? Bardzo będziemy wdzięczni za wszelkie podpowiedzi. Pozdrawiam! Kaśka:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia28 27.01.2012 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Witam katmac, nam wyszło właśnie coś około130 za SSZ, ale materiały załatwialiśmy sami (tak radzili prawie wszyscy wokoło), bo masz wszystko pod kontrolą. Tylko dużo czasu to zajmuje, ponieważ często brakowało śrubek, cementu itp. u nas budowa bardzo blisko więc nie było problemu. A tymi cenami za materiały to bardzo często (żeby nie powiedzieć, że zawsze)to wychodzi zdecydowanie więcej niż pierwotnie się ustaliło). Cena za robociznę wydaje mi się przyzwoita Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isabellee 06.02.2012 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Witam wszystkich forumowiczów!buduje w 21.12b lustro bez garażu.budowę zaczęliśmy w 2009r. W tym roku przed nami hydraulika,ocieplanie dachu...itd zastanawiamy sie gdzie dac podogówke i tu pytanie , czy ktoś dawał podlogowke pod panele w salonie i czy jest zadowolony? pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lhea 06.02.2012 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2012 Witam wszystkich forumowiczów!buduje w 21.12b lustro bez garażu.budowę zaczęliśmy w 2009r. W tym roku przed nami hydraulika,ocieplanie dachu...itd zastanawiamy sie gdzie dac podogówke i tu pytanie , czy ktoś dawał podlogowke pod panele w salonie i czy jest zadowolony? pozdrawiam! Ja mam ogrzewanie w salonie pod panelami. Jestem zadowolona z tego rozwiązania - panele zwykłe, laminowane. Należy jednak pamiętać o jednej rzeczy - normalnie pod panele dajesz takie piankowe płyty (u mnie były pomarańczowe) - jako izolacje termiczną i akustyczną. Na podłogówkę należy położyć tekturę falistą - chodzi o to, że nie izoluje ona wychodzącego spod niej ciepła Ot taka ciekawostka... Pozdrawiam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
te_renia 28.03.2012 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2012 (edytowane) Hej wrzucilam 2 nowe fotki naszego w 21.12b,zapraszam do ogladania,wczoraj zrobili nam wreszcie podbitki isabellee-my tez mamy wersje lustro,jest super Edytowane 28 Marca 2012 przez te_renia skleroza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro4 07.04.2012 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Witam wszystkich budujących swoje W. Jestem o krok od podjęcia decyzji o wyborze tego projektu. Bedziemy budować w okolicy Częstochowy, mam prośbę do budujących w okolicy gdyby mogli zaprosić nas na wizję lokalną to bylibyśmy bardzo wdzięczni. Mam jeszcze pytanie o koszty SSZ tego domu, proszę na mejla albo priv.jaroslawkot6wp.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isabellee 05.05.2012 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Witam wszystkich forumowiczow!Zastanawiam sie nad rozplanowaniem salonu i kuchni, a głownie nad miejscem na telewizor...Byłabym bardzo wdzieczna gdyby ktos z Was zechciał przeslać mi jakies fotki. moj mail [email protected].Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katmac 09.05.2012 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2012 Witam serdecznie wszystkich! Miło mi poinformować , że całą papierologię mamy za sobą, I transzę kredytu na koncie a na naszej działeczce już wykopane fundamenty i wylany pierwszy beton Pozdrawiam Kaśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia28 18.05.2012 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Witaj Katmac, ten etap bardzo szybko idzie i niesamowicie cieszy. Isabelle ja jeszcze nic nie mam, ale telewizor planuję dać na ścianie z oknem tarasowym. Tylko, że ja mam troszkę pomieszane, bo okno tarasowe mam pod balkonem, a kominek w rogu na ściance między kuchnią a salonem. I właśnie mam pytanko do tych co już użytkują swoje kominki, jakie macie, czy jesteście zadowoleni z wyboru i może jakieś zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia28 18.05.2012 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Darekw127 znalazłam, że Ty masz zuzię, jak Ci się sprawuje, jak często musisz myć szybę? (bo czytałam, że w kratkach się brudzi szybo - prawda to?). Merks Ty masz Hajduk 2L 14kW, ten mi wycenili na 12000 tysi z ciepłą obudową (ale bez kamienia). Opłaca się, czy za drogo, a może dobra cena? Co myślicie o ciepłej obudowie? Boczna szyba nie brudzi się za szybo? Ktoś pisał, że ta boczna prawie od razu po rozpaleniu jest brudna, prawda to? I podobne pytanie jak do Darka jak szybko brudzi się ta przednia. Może ktoś użytkuje jakiś inny kominek i jest zadowolony? Mam już mętlik w głowie. Proszę o zdjęcia :) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia28 20.05.2012 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Witam, czy naprawdę nikt już tu nie zagląda? ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katmac 20.05.2012 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 Ja zaglądam!!! Ale mam wrażenie, że wszyscy już ukończyli swoje domki i wątek gaśnie:(Pozdrowionka dla wszystkich zaglądających:lol2: Kaśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merks 21.05.2012 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Darekw127 znalazłam, że Ty masz zuzię, jak Ci się sprawuje, jak często musisz myć szybę? (bo czytałam, że w kratkach się brudzi szybo - prawda to?). Merks Ty masz Hajduk 2L 14kW, ten mi wycenili na 12000 tysi z ciepłą obudową (ale bez kamienia). Opłaca się, czy za drogo, a może dobra cena? Co myślicie o ciepłej obudowie? Boczna szyba nie brudzi się za szybo? Ktoś pisał, że ta boczna prawie od razu po rozpaleniu jest brudna, prawda to? I podobne pytanie jak do Darka jak szybko brudzi się ta przednia. Może ktoś użytkuje jakiś inny kominek i jest zadowolony? Mam już mętlik w głowie. Proszę o zdjęcia :) Pozdrawiam. Ostatnio mało czasu bo wokoło domu trzeba zieleń wyprodukować Szyby się brudzą różnie, napewno jak jest suche drewno takie z 2 letnie to nawet się szyba nie okopci. Ja paliłem drewnem takim z wiosny tego samego roku i tragedii nie było, ogólnie to szyba się lekko okapca. Ja mam półkę koło kominka i starałem się żeby przed paleniem to drzewo sobie poleżało z tydzień, dwa i dopiero paliłem i wtedy szyba była prawie czysta. Ale podsumowując kominek z boczną szybą bez szprosa robi niesamowite wrażenie ( potwierdzone na kilku parapetówkach ) i na pewno jakbym ponownie miał wybór to wybrałbym to samo rozwiązanie. Co do ceny to ja płaciłem 10000 z kamieniem. Obudowa z płyt krzemianowo-wapniowych. Nie jest to ciepła obudowa, ale i tak fajnie grzeje ( wewnątrz musi być niezła temp). Ja jestem zadowolony. Najgorzym rozwiązaniem na pewno jest zabudowa z wełną w środku i tego trzeba unikac jak ognia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia28 21.05.2012 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 Dzięki śliczne, a powiedz mi jeszcze szybę masz giętą czy łączoną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts