midnite 30.06.2012 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2012 Witam wszystkich,Jesteśmy na etapie pozwolenia na budowę. Przy omawianiu zmian w projekcie z panią architekt wypłynął temat kominka. Pierwotnie chcieliśmy przenieść kominek na ścianę koło wyjścia na taras (w róg) ale architekt mówi, że wtedy komin będzie bardzo wysoki. Zastanawiamy się też czy nie przenieść na ścianę koło kuchni, ale nie wiem czy to ładnie wygląda:( Generalnie chcieliśmy przenieść kominek bo wydaje nam się, że tak jak jest w projekcie to trochę strata miejsca. Wiem, że niektórzy z Was mają przeniesione kominki ale dużo osób już jest nieaktywnych. Proszę tych którzy tu jeszcze zaglądają podzielcie się Waszymi spostrzeżeniami. Czy tą wolną przestrzeń za kominkiem można jakoś sensownie zagospodarować? Czy Ci którzy przenosili kominki są zadowoleni? Może jakieś zdjęcia:)Dodatkowo, czy ktoś ma wersję z wykuszem i spiżarką? Zdecydowaliśmy się na taką wersję i zastanawiamy się czy to wygląda sensownie i chętnie byśmy zobaczyli.Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia28 01.07.2012 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Witam, my przenieśliśmy kominek na ściankę między kuchnią a salonem (mamy kominek rogowy), na razie jestem bardzo zadowolona, z tym, że mamy go dopiero od około tygodnia . Z wykuszem i spiżarką nie pomogę, bo nie mam wykusza (czy wykuszu ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lhea 01.07.2012 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2012 Witam wszystkich, Jesteśmy na etapie pozwolenia na budowę. Przy omawianiu zmian w projekcie z panią architekt wypłynął temat kominka. Pierwotnie chcieliśmy przenieść kominek na ścianę koło wyjścia na taras (w róg) ale architekt mówi, że wtedy komin będzie bardzo wysoki. Zastanawiamy się też czy nie przenieść na ścianę koło kuchni, ale nie wiem czy to ładnie wygląda:( Generalnie chcieliśmy przenieść kominek bo wydaje nam się, że tak jak jest w projekcie to trochę strata miejsca. Wiem, że niektórzy z Was mają przeniesione kominki ale dużo osób już jest nieaktywnych. Proszę tych którzy tu jeszcze zaglądają podzielcie się Waszymi spostrzeżeniami. Czy tą wolną przestrzeń za kominkiem można jakoś sensownie zagospodarować? Czy Ci którzy przenosili kominki są zadowoleni? Może jakieś zdjęcia:) Dodatkowo, czy ktoś ma wersję z wykuszem i spiżarką? Zdecydowaliśmy się na taką wersję i zastanawiamy się czy to wygląda sensownie i chętnie byśmy zobaczyli. Pozdrawiam serdecznie Witam mamy to i to. Czyli kominek przeniesiony na ścianę z kuchnią - tyle, że kominek grzeje nam w stronę kanapy postawionej koło drzwi balkonowych. Mam wykusz a koło niego spiżarkę. Dla mnie bomba, robi się rewelacyjna ścianka do postawienia witrynki. Wiem o czym mówię Mieszkam już 4 lata. Przyznam, że nie pamiętam jak był umiejscowiony kominek w projekcie pierwotnym, ale musiało być kiepsko, skoro go przenosiłam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merks 05.07.2012 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Przyznam, że nie pamiętam jak był umiejscowiony kominek w projekcie pierwotnym, ale musiało być kiepsko, skoro go przenosiłam M. W projekcie (na pewno w wersji w-21.12b) są 2 wersje zagospodarowania przestrzeni salonu i kuchni i kominek znajduje się na ścianie w salonie, albo w narożniku pomiędzy ścianką dzielącą kuchnię z salonem. Wg mnie takie rozwiązanie to dużo więcej miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lhea 05.07.2012 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 W projekcie (na pewno w wersji w-21.12b) są 2 wersje zagospodarowania przestrzeni salonu i kuchni i kominek znajduje się na ścianie w salonie, albo w narożniku pomiędzy ścianką dzielącą kuchnię z salonem. Wg mnie takie rozwiązanie to dużo więcej miejsca. Teraz owszem, są dwa projekty. Jeden to ten, który był robiony na moją prośbę Osobiście płaciłam za przeróbki. Projekt kupowałam parę ładnych lat temu, wtedy nie było jeszcze nawet projektu z wykuszem, który również robiłam chyba jako pierwsza Pozdrawiam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merks 05.07.2012 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 No to jak osobiście płaciłaś za coś za co biuro teraz jakby nie było pobiera profity sprzedając projekty w 2 wersjach to powinni ci jakieś tantiemy płacić za wkład autorski . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lhea 05.07.2012 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2012 Najważniejsze, że się dobrze mieszka i tego mam nawięcej profitów M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
midnite 06.07.2012 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 Mam pytanie do tych, którzy już mieszkają w swoich wymarzonych W:)Na jakie się zdecydowaliście ogrzewanie i jaki mieliście koszt za minioną zimę 2011/2012. Wątek przeglądnęłam już dwa razy i wiem, że była dyskusja za i przeciw gaz i ekogroszek. Podawane wtedy ceny gazu i ekogroszku różniły się od tych dzisiejszych więc chciałam poznać "urealnione" koszty opału obydwoma nośnikami ciepła. Ciekawa jestem jaka wychodzi teraz różnica cenowo, choć wiadomo że jeszcze wchodzi w grę dogrzewanie kominkiem, ale to już zależy ile kto używa kominka. Mam też pytanie do osób posiadających rekuperator. Czy to rozwiązanie się sprawdza, czy gdybyście mieli budować jeszcze raz rekuperator ponownie znalazłyby się w planach?Pozdrawiam wszystkich:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
midnite 16.07.2012 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2012 Mam rozumieć, że nikt z osób które mieszkają już w "W" nie zagląda już na forum? Albo już zapomnieli jak byli na etapie budowy i chłonęli wszystkie informacje na temat naszego domu:) No trudno.My czekamy na mapę do celów projektowych i ruszamy po zgody na przyłącza. Pozdrawiam wszystkich budujących i mieszkających. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
midnite 14.11.2012 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Witam ponownie wszystkich, Ciekawa jestem czy ktoś tu jeszcze czasem zagląda. Mam pytanie do tych, którzy posiadają nasze "W" w wersji z wykuszem. Niby już wszystko uzgodnione ale zaczęliśmy mieć z mężem dylemat czy warto? Wykusz sam w sobie nie jest wielki, jego koszt to zapewne kilka tyś. zł i właśnie pytanie czy warto? Proszę osoby które posiadają wykusz o podzielenie się wrażeniami. Czy jest to coś co faktycznie warto robić, czy ta mała "wnęka" jest w ogóle potrzebna czy to tylko dodaje uroku? Będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi i podpowiedzi:) Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekw127 14.11.2012 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Moim zdaniem warto! Wykusz nieco powiększa jadalnie (da się tam częściowo wstawić stół), ale przede wszystkim ładnie doświetla salon. Poza tym urozmaica bryłę budynku, przez co wydaje się on ładniejszy z zewnątrz (no ale to już kwestia gustu). Sąsiedzi, którzy mają dom o podobnym układzie salonu, jadalni i kuchni, żałują, że nie zrobili wykusza. Wadą jest oczywiście problem z odpowiednio trwałym i skutecznym wykończeniem wykusza, żeby nie przemarzał i nie przemakał. Podobno jedynym sposobem jest całkowite zadaszenie tarasu nad wykuszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lhea 14.11.2012 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2012 Popieram Darka. Jestem zachwycona wykuszem. Jest widniej, mieści się stół a i parapetów więcej na kwiatki )) Jeśli chodzi o przemakanie i przemarzanie - faktem jest, że jest ciężko. Niemniej jednak da się to ogarnąć. U nas jest styropian na balkonie i cholernie droga folia w płynie. I gra gitara, a mieszkamy od 5 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
midnite 19.11.2012 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2012 Bardzo dziękuję za Wasze odpowiedzi:) Musimy zatem przedyskutować z majstrem jak widzi kwestię ocieplenia. Pozdrawiam wszystkich i życzę miłego dnia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K.A.O.S. 23.01.2013 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2013 Witam, Przeglądając forum oraz zdjęcia zauważyłem że sciany fundamentowe niektórzy budują z bloczków fundamentowy czyli 25 cm szerokości.W projekcie w-21.12b mam sciany fundamentowe szerokości 30 cm. Czy Ci którzy budowali sciany szerokości 25 cm zmieniali to na etapie adaptacji? Ja chciałbym zrobić sciany fund. z pustaków szalunkowych 30x25x50, ponieważ wydaje mi się że w moim przypadku będzie szybciej.Macie może jakieś opinie na temat tych pustaków. Proszę o odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K.A.O.S. 16.09.2013 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2013 Widzę że temat się zakończył a My właśnie rozpoczęliśmy:) http://i44.tinypic.com/imjq4h.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika2506 11.04.2016 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 Witam mam ogromną prośbę czy ktoś mógłby mi wysłać kilka fotek z wnętrza domu W21.12b poniewaz bardzo mi sie podoba ten projekt i raczej zdecydujemy się na ten dom tylko bardzo zależy mi na jakiś zdjęciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
strix 19.05.2016 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2016 (edytowane) Widzę że temat się zakończył a My właśnie rozpoczęliśmy:) http://i44.tinypic.com/imjq4h.jpg I super bo to świetny projekt - mieszkamy od 4 lat, poprawione na etapie zmian w planach wszystko co było w tym wątku wymienione i kompletnie nic po tych 4 latach bym nie poprawił już - nic nie uwiera, nie irytuje - Mieszka się MEGA. Przy okazji powielę namiar na świetnego speca od kotłowni, podłogówek i ogólnie całej hydrauliki - p. Michała Jurczaka - kolejna robota na sporej inwestycji znajomego w Milanówku, który był zachwycony przebiegiem roboty i efektem - skomplikowana kotłownia z najnowszymi rozwiązaniami. powtórzę, bo warto - świetny spec - na bieżąco z całą nową technologią, wylicza, robi projekty - nic na pałę - naprawdę warto, szczególnie jak się chce nowoczesne rozwiązania. Ma własne zaopatrzenie - płaci się tylko z wykorzystany materiał, nic nie trzeba kupować itd. i są to ceny lepsze niż samemu można kupić. Cała robota była zrobiona rewelacyjnie. Działa w okolicach Jaktorów/ Grodzisk Maz / Warszawa i ogólnie okolice całe - kontakt też ze strony - nie mam już w komorce - http://www.ma-box.pl Robi na porządnych złączkach i osprzęcie, nie bawi się w chińszczyznę więc warto o to pytać innych wykonawców co dają projekty o kilkaset zł tańsze.... Domy, bliźniaki, segmenty znajdują się w Jaktorowie, 5km od Grodziska Mazowieckiego, blisko szybkich tras dojazdowych, prowadzących m.in. do Warszawy (35 km trasą A2), stacji PKP, ale także niedaleko terenów zielonych, umożliwiających aktywny wypoczynek na świeżym powietrzu. Bardzo blisko szkoła, przedszkola, sklepy, apteki, ośrodki zdrowia. Duże ogrody przy każdym domu. Pełen opis inwestycji na stronie https://bud.ma-box.pl/ Edytowane 27 Kwietnia przez strix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts