Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt W-21.12 (wersja a i b) pracownia DOBRE PROJEKTY

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witajcie Darialsi :D

Ja co prawda jeszcze nie zaczęłam budowy ,ale myślę że za rok wystartujemy :-?

Cieszę się że ktoś się odezwał ,bo zaglądam tu często coby się trochę dowiedzieć na temat tego projektu a tu cisza...

Darialsi! Macie śliczną działkę :D Rozumiem że domek jest już po poszerzeniu? Dach wiosną?

Nadal planujecie dachówkę cementową?

Boszsz...ile pytań mam!

Czy wyniknęły jakieś nieprzewidywane trudności lub błędy w projekcie, czy wszystko OK?

Jaki przewidujecie koszt stanu surowego, zamkniętego( dach, okna ,drzwi) :oops: I czy zmieścicie się w planowanym kosztorysie...

Proszę jeszcze o zdjęcia :oops: :)

Pozdrawiam Was i wielbicieli W21,12

Anita

Basiu

tak ta kwota jest z robocizną - 3000 zł.

A odnośnie rynku to przede wszystkim drożejące materiały, brak fachowców albo trzeba ich zamawiać na długie terminy sama jestem tego przykładem, mój budowlaciec ma tyle domów do postawienia w przyszłym sezonie a kilka nawet odmówił bo się nie wyrobi.

W moich okolicach, a mieszkam tylko 100 km od Warszawy domy rosną jak grzyby po deszczu.

Basiu

tak ta kwota jest z robocizną - 3000 zł.

A odnośnie rynku to przede wszystkim drożejące materiały, brak fachowców albo trzeba ich zamawiać na długie terminy sama jestem tego przykładem, mój budowlaciec ma tyle domów do postawienia w przyszłym sezonie a kilka nawet odmówił bo się nie wyrobi.

W moich okolicach, a mieszkam tylko 100 km od Warszawy domy rosną jak grzyby po deszczu.

My mieszkamy kilkaset km od Warszawy, więc może będzie taniej 8)

Jeśli chodzi o fachowców - będziemy chyba robić sami, bo oni wolą budować w Skandynawii...

hi,

dach ocziwiście listopad/grudzień (pogoda narazie sprzyja) - przecież nie można tego tak zostawić!

dachówka (cementowa) właśnie dziś przyjechała.

czy były jakieś problemy??

hm,

raczej nie (poza brakiem kulku belek stropowych i kilku dech na jętki, nadwyżki bloczków podstawowych... w odniesieniu do wykazu zamieszczonego projekcie)! :)

trzeba pamiętać jeżeli się planuje ogrzewanie podłogowe lub rolety z kasetami w murze o ewentualnym podwyszeniu pierwszej kondygnacji lub/i podwyższeniu nadproży możliwie najwyżej (właśnie nadproża też trzeba przeliczyć 2 razy) (ale to dotyczy wszystkich domów)

co do kosztów to nie przywiązywaliśmy się do kosztorysu (po co się stresować) wszystko tak szybko się zmienia! (niestety :( )

pa

ps

szkoda, że pionierzy tego projektu w tym wątku nie oddzywają się od miesięcy, pewnie już mieszkają

Witam!

Ja będę budował W-20.12 i mam z biura projektowego koncepcję przeniesienia kominka na tę właśnie ściankę (narożnie). W projekcie W- 21.12 chyba na tym samym by to polegało. Jak kogoś interesuje to mogę przesłać. Po za tym nie jestem pewien jak będzie ustawiać kominek kama 94 ale może coś podpowie.

3000 za robociznę stanu "0" ? Ode mnie chcą 5700. :evil:

Jak tak dalej pójdzie to chyba też zrobię tak jak Barbara_Andrzej :cry:

Pozdrawiam

• 3 weeks później...

Witam !

Korzystając z okazji składam serdeczne życzenia Świąteczno-Noworoczne sympatykom i członkom klubu "W"

Sympatykom życzę słusznego wyboru, a członkom - szybkiej realizacji tegoż słusznego (w końcu to i mój typ) wyboru.

Niech się wszystkim dobrze dzieje w Nowym Roku!

Tak na marginesie, to coś faktycznie ucichło na tym forum. Przecież nie wszyscy budują a tu wciąż tyle wątpliwości...

Piszcie ludziska!!!!! Co u Was ???

Jakow - mieszkasz już? Jeśli tak to wszystkiego dobrego w nowym domku. Jak wrażenia z GWC, kominka z płaszczem, podłogówki i tego wszystkigo co mi nie przyszło w tej chwili do głowy.

Barbaro i Andrzeju - widzę , że jak pódzie tak dalej to zaczniemy razem. Jak maleństwo - rośnie?. Życzę pociechom booogatego Gwiazdora!

Jeszcze raz pozdrawiam wsztstkich forumowiczy i czekam na lekkie ożywienie!

Dziękujemy za życzenia!!!

Mała Natalka rośnie aż radość patrzeć - wczoraj skończyła 8 miesięcy.

Cieszę się ,że wystartujemy razem chociaż nasze domki będą się budowały daleko od siebie. Upewniliśmy się, że dokonaliśmy słusznego wyboru... 8)

Ten rok był dla nas bardzo dobry. Mamy nadzieję, że 2007 też taki będzie :D

Serdeczne życzenia noworoczne dla wszystkich, którym po nocach śni się "W"

• 2 weeks później...

Witam!

Po burzliwych ;-) naradach stwierdziliśmy z żoną, że projekt W-21.12 bardzo nam się podoba. Tylko żoneczka moja najmilsza boi się że pokoiki na poddaszu będą niskie z uwagi na ścięty daszek :-). Widzę że są osoby które już budują W-21.12 - czy mógłbym prosić o jakieś zdjęcia pokoików i łazienki na piętrze?

Byłbym bardzo wdzięczny za fotki poddasza od wewnątrz.