darials 14.01.2007 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Witaj Anisia - mój małżonek (odpowiedzialny za budowę) przez 3 dni jest nieobecny - jak się pojawi, na pewno coś o dotychczasowych kosztach podeśle - pozdrawiam - daria LS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia 14.01.2007 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2007 Dzięki bardzo, będę czekać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darials 16.01.2007 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2007 zobacz tu: http://www.weronika.mapi.com.pl/budowa.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belin 25.01.2007 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Witam,jestem świeżutki na forum ale od dłuższego czasu śledzę posty odnośnie W21-12 bo też go budujemy.Pytanko do Darials - w któryms pośćie pisałeś że planujesz zrobienie okien dachowych. Czy na poddaszu bez nich jest wystarczająco jasno, bo własnie z żoną głowimy się czy samo doświetelnie oknami w ścianach wystarczy. Na Twoich zdjątkach (jak pięknie mieć już dach - nas to czeka na wiosnę) wylukałem że nie macie okien dachowych. Żona pisała do hdi206, ale niestety bez odzewu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darials 25.01.2007 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 hi, okien nie montowaliśmy, bo chcemy się nimi cieszyć dłużej niz kilka dni!!!(nóg mogłyby dostać) żeby nie robić wymian w pokojach na górze w określonych miejscach zrobiliśmy większe odstępy między krokwiami tak, by weszły okna 78x118 ale czy je zamontujemy (czy wszystkie) zobaczymy po montażu okien! raczej z pewnością będzie okno na klatce! a wogóle to bijemy się z koncepcją zmiany ustawienia ścianek działowych (chociaż już są) na poddaszu, by z pokoju po lewej od schodów zrobić wejście do przylegającego (tam sypialnia dla chłopaków około 10-11m2 pc) a wejście do drugiego na wejście do garderoby około 7m2 pu ale tu nie jesteśmy do końca przekonani i zgodni (garderoby brakuje!!!!!) w łazience na poddaszu narazie nie postawiliścy ścianki działowej tej od kolankowej będziemy kombinować!!! łazienka wydaje się duża (tym bardziej po przedłużeniu budynku) ale niestety mało ustawna!! za kilka, kilkanaście tygodni zobaczymy!! ps gdzie budujecie?? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belin 26.01.2007 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2007 Dzięki Darials za info, rzeczywiscie okna mogłyby się przemieścić i chyba hdi206 robił podobnie, bo na części swoich zdjęć okien dachowych nie ma, a później się pojawiają. Okno miało być na klatce a problem był właśnie z tymi pokojowymi - więc skorzystamy z Twojego planu działania. My wznosimy swoje mury pod Krakowem, na szczęście w bezpiecznej odległosci od miasta i mamy nadzieję, że jak najszybciej uda nam się wydostać z tej chmury dymu jaką widzimy z naszej działki. Jesienią zakonczyliśmy działania na stropie bo miała być zima, a ona zrobiła nas w karolka i teraz czekamy na wiosnę - byle nie do czerwca. Moja lepsza połówka wymyśliła garderobę (bo rzeczywiście jej brakuje) w pomieszczeniu na górze koło łazienki, ale zobaczymy jak to wszystko będzie wyglądało, gdy w końcu coś wyrośnie nad głową. To samo dotyczy łazienki na poddaszu, bo u znajomej widziała, że w podbnej sytuacji, wanna wjeżdzała trochę pod dach - ale tu decyzję podejmiemy dopiero jak będą ścianki kolankowe i dach bo szkoda tłuc głowę. Oglądałem jeszcze zdjęcia waszego domu na fotosiku - oj fajnie. A jakbys mógł jeszcze zamieścić jakieś zdjątka z wnętrza to byłoby już całkiem miło. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darials 06.02.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 dalej cisza i nikt się nie oddzywa!!!! (wiadomo do kogo piję!!!) 10min temu rozliczyłem sie z wykonawcą za stan surowy otwarty!! i umówiłem się na taras i schody!! mam nadzieję, że w tym tygodniu (w końcu wybierzemy okna!!!!!!!!!!) dokonamy kolejnych ważnych decyzji dotyczących kolejnych etapów!! pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
12marek 10.02.2007 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Witam Nikt się nie odzywa, więc może ja poproszę o dane na temat wiadomo jaki czyli koszty Co prawda zaczynam wkrótce budowę W-20.12 ale projekty są podobne i koszty poniesione przez budujących ten projekt będą też podobne (zakładam, że nieco mniejsze) Byłbym wdzięczny gdyby ktoś podał mi parę cyferek rzeczywiście poniesionych kosztów budowy na poszczególnych etapach. Usiłuję zrobić sobie bieżący kosztorys i choć ceny rosną w zasadzie z dnia na dzień będę miał dzięki Waszej pomocy szansę na przygotowanie sie do nich. Pozdrawim klub budujących "W" Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darials 10.02.2007 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
12marek 11.02.2007 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Jeśli to było do mnie to nie doszło. Poproszę ponownie na: [email protected]Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
12marek 18.02.2007 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Niestety coś widzę, że trafiam w próżnię.Szkoda miałem nadzieję, że dowiem się czegoś od kogoś bardziej zaawansowanego ode mnie.Pozdrawiam i mam nadzieję, że ktoś się odezwie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darials 18.02.2007 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 TO JESZCZE RAZ!!!!!!!!! TYM RAZEM NA FORUM: - kominy 6,6 (systemowe i płytki klinkierowe) - fundamenty 15 (lane - ściana -bloczki) - mury i ścianki działowe 24 (bk 30 i 12) - strop 11,4 (teriva I) - dach 17 (cementowa brassa) czy teraz doszło???????? + papierologia, przyłącza, kierownik, geodeta, geolog, spychacz, koparka, ... rachunki za prąd budowlany (cholernie wysokie), telefony, dojazdy... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
12marek 18.02.2007 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Serdecznie dziękuję. Teraz doszło! (chociaż jeszcze może nie dotarło) Mała rzecz a cieszy Może marudny jestem, ale rozumiem, że to są koszty materiałów? Pozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belin 19.02.2007 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Daria ls,wybacz że będę troszkę dla Ciebie uciążliwy, ale zżera mnie ciekawość jak wyszły u Was pomieszczenia wewnątrz, bo u nas nie ma jeszcze ścianek działowych nie mówiąc juz o pokojach na piętrze - neni dachu. Byłabyś tak miła, pobawiła się w fotografa i zamieściła jeszcze parę fotek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hela32 19.02.2007 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 J nadal tylko na etapie fundamentow, ale juz mam pustaki,umówionego dekarza i wycenę okien. Myślę, ze od kwietnia rusze z miom W 21-12a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belin 19.02.2007 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Hela, bądź dobrej myśli - najważniejsze, że wyszliście juz z ziemi (z fundamentami oczywiście) - a później będzie rosło i to cieszy jak się mury pną do góry. Tak przy okazji to gdzieś napotkałem na Twoje wątpliwości odnośnie trzymania pustaków z BK przez zimę. Jeżeli masz je dobrze przykryte i stoją sobie na paletach to naprawdę nic im się nie stanie. Mój znajomy, a własciwie jego teść, trzymal takie pustaki przez 10 lat. W tamtym roku znajomy rozpoczął z nich budowę i były w bardzo dobrym stanie, o czym się sam przekonałem, bo pomagałem mu je przewozić na budowę. Tak więc w Twoim przypadku jedna zima tym bardziej im nie zaszkodzi. ps. A właściwie to juz jest chyba po zimie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hela32 20.02.2007 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Hela, bądź dobrej myśli - najważniejsze, że wyszliście juz z ziemi (z fundamentami oczywiście) - a później będzie rosło i to cieszy jak się mury pną do góry. Tak przy okazji to gdzieś napotkałem na Twoje wątpliwości odnośnie trzymania pustaków z BK przez zimę. Jeżeli masz je dobrze przykryte i stoją sobie na paletach to naprawdę nic im się nie stanie. Mój znajomy, a własciwie jego teść, trzymal takie pustaki przez 10 lat. W tamtym roku znajomy rozpoczął z nich budowę i były w bardzo dobrym stanie, o czym się sam przekonałem, bo pomagałem mu je przewozić na budowę. Tak więc w Twoim przypadku jedna zima tym bardziej im nie zaszkodzi. ps. A właściwie to juz jest chyba po zimie Dzieki belin są jednak jeszcze dobrzy ludzie na świecie, facet ze skladu budowlanego trzyma nam pustaki w magazynie, możemy je odebrać kiedy chcemy no i kupilam je jeszcze po 7,15 zł. A wiosna tuż tuż, tylko te ceny rosną. Wiekszy dylemat mam z wybraniem banku/kredytu w tym to jest dopiero jazda, a myślalam, że nie głupia baba ze mnie, ale zwatpiłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hela32 20.02.2007 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Hela, bądź dobrej myśli - najważniejsze, że wyszliście juz z ziemi (z fundamentami oczywiście) - a później będzie rosło i to cieszy jak się mury pną do góry. Tak przy okazji to gdzieś napotkałem na Twoje wątpliwości odnośnie trzymania pustaków z BK przez zimę. Jeżeli masz je dobrze przykryte i stoją sobie na paletach to naprawdę nic im się nie stanie. Mój znajomy, a własciwie jego teść, trzymal takie pustaki przez 10 lat. W tamtym roku znajomy rozpoczął z nich budowę i były w bardzo dobrym stanie, o czym się sam przekonałem, bo pomagałem mu je przewozić na budowę. Tak więc w Twoim przypadku jedna zima tym bardziej im nie zaszkodzi. ps. A właściwie to juz jest chyba po zimie Pochwal sie kolego ktore W budujesz, może jakieś fotki, dobre rady?. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darials 20.02.2007 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Serdecznie dziękuję. Teraz doszło! (chociaż jeszcze może nie dotarło) Mała rzecz a cieszy Może marudny jestem, ale rozumiem, że to są koszty materiałów? Pozdrawiam Marek i robocizny!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darials 20.02.2007 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Daria ls, wybacz że będę troszkę dla Ciebie uciążliwy, ale zżera mnie ciekawość jak wyszły u Was pomieszczenia wewnątrz, bo u nas nie ma jeszcze ścianek działowych nie mówiąc juz o pokojach na piętrze - neni dachu. Byłabyś tak miła, pobawiła się w fotografa i zamieściła jeszcze parę fotek. Pozdrawiam póki co otwory mamy zasłonięte folią i wewnątrz jest ciemno!! wejdź na stronę hdi206 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts