Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt W-21.12 (wersja a i b) pracownia DOBRE PROJEKTY

Recommended Posts

• 4 weeks później...
  • Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

od kwietnia ruszamy z budową naszego domku 21.12, zamierzam zlikwidować spiżarnię w kuchni i tam wydzielić część jadalną, chcemy na parterze :D zrobić tylko wc i może tam wygosparować jakoś miejsce na spiżarnię , która jest niezbędna. Może coś doradzicie. Pozdrawiam wszystkich. :D

Projekt bardzo mi sie podoba.PomysL ze zlikwidowaniem spiżarni nie jest zły ale chyba trochę niepraktyczny, gdyz spizarnia przy kuchni jest jak najbardziej OK a kuchnia jest dość spora.Szczerze mówiąc zaintrygowałas mni tym projektem i miałabym pytanko odnośnie kosztow jeżeli nie byłby to dla ciebie problem. Napisz proszę cos bliżej na Priva([email protected]).Pozdrawiam

• 4 weeks później...
Dla mnie za mały salon-min. 30m, aby czuć sie w miare swobodnie i aby nie potykać sie o nogi innych domowników, kuchnia minimum 12m- kompletnie nieustawna. Chyba lepij mieszkać w bloku. Jak budowac to choć troszke komfortu. Może zajrzyj na stronę http://www.dominanta.pl .Sa tam podobne dwuspadowe a zdecydowanie z wiekszym komfortem. Rozumiem ,że kazdy buduje to na co go stać ale budować to tak aby nam bylo wygodniej. podobne domy ale ciut wieksze można znaleźc w iinych katalogach. Rozejrzyjcie sie jeszcze. Budowa troche wieksza to nie jest taki straszny koszt.

acca5 dzięki za zainteresowanie. Ten salon też wydaje mi się trochę za mały.

Całe życie mieszkam w domu o powierzchni przeszło 300 m2 i dość mam sprzątania :D . Ale fakt:ze skrajności w skrajność. Ten salon też wydaje mi się trochę za mały. Co do kuchni muszę się poważnie zastanowić, chociaż taka ze mnie kucharka jak...

Witaj! Moim zdaniem bardzo fajny projekt ale tak jak juz tutaj ktos wspomnial troche za maly salon. Mialam podobny problem i po prostu nie wybudowalismy jednej sciany. Poza tym cos takiego jak klatka schodowa to zbedny element w domu. Zabiera troche miejsca, dlatego proponowalabym nie budowanie sciany miedzy gabinetem a schodami (jesli jest to mozliwe). I ta czesc, ktora teraz nazywa sie gabinet urzadzic jako druga czesc salonu (czesc taka wypoczynkowa z telewizorem), natomiast czesc z prawej strony przeznaczyc tylko na czesc jadalniana z duzym stolem. Natomiast sciane laczaca jadalnie z kuchnia przesunac w glab salonu, tak aby kuchnia byla wieksza. Oczywiscie tym samym trzeba by bylo okno w jadalni przesunac.

Pozdrawiam Gosia

Witaj! Moj domek mozesz obejrzec na tej stronie http://www.slone.one.pl/~gosia/dom/dom.html

moja lazienka

http://www.slone.one.pl/~gosia/lazienka.html

Jesli chodzi o te wszystkie elementy co sa w domu, dywaniki i stare lozka to jedynie tymczasowo, zeby chociaz bylo na czym usiasc. Na zewnatrz domu bedzie jeszcze drewniany taras przez cala dlugosc sciany czy bedzie mial okolo 33 m2. Dom ulegl przerobka, zastosowalismy lustrzane odbicie, na dole usunelismy jedna sciane uzyskalismy duzy salon, zrobilismy jeszcze pomiesczenie gospodarcze. U gory jeden pokoj podzielismy na pol. W rezultacie mamy 3 pokoje w tym jeden dosc duzy, Udalo sie nam nawet wydzielic garderobe. Nasza rodzina liczy 4 osoby plus pies, jak do tej pory jest wiecej osob niz 4 bo odwiedzaja nas ciagle jacys znajomi. Jest duzo miejsca do spedzania czasu, nie ma problemu ze spaniem (jeden pokoj gratis dla gosci hehehe) . Jakbys chciala sie czegos wiecej dowiedziec to pisz smialo. Pozdrawiam Gosia

Mamy zamiar budować W 21.12a, bo potrzebujemy garażu.

Ale wewnątrz są bardzo podobne. Straszą ,że kuchnia za mała i nieustawna. Ale jest przecież spiżarka. Że salon za mały. Przecież tam się chyba przede wszystkim siedzi? Nie wiem , nie wiem, nic juz nie wiem. Co w końcu wybraliście? jestem bardzo ciekawa.

Jesteśmy prawie przekonani.

Czy ktoś wie, czyj to projekt?

Może jesteście w posiadaniu kosztorysu?

Pozdrowienia!

W przyszłym tygodniu rozpoczynamy budowę bardzo podobnego W20.12 w lustrzanym odbiciu i z garażem. Z podstawowych zmian, które zamierzamy wprowadzić to: przeniesienie spiżarni z kuchni pod schody (posadzka pod schodami obniżona o 40cm), schody ze spocznikiem, wydłuzenie dachu nad balkon, przeniesienie drzwi tarasowych na ścianę pod balkonem.

Pozdrawiam :D

od kwietnia ruszamy z budową naszego domku 21.12, zamierzam zlikwidować spiżarnię w kuchni i tam wydzielić część jadalną, chcemy na parterze :D zrobić tylko wc i może tam wygosparować jakoś miejsce na spiżarnię , która jest niezbędna. Może coś doradzicie. Pozdrawiam wszystkich. :D

Witam

My też ruszamy z budową od kwietnia (w przyszłym tygodniu) bardzo podobnego W-20.12 w lustrzanym odbiciu i z garażem. Również chcemy zlikwidować spiżarnię w kuchni i przenieść ją pod schody. Posadzka pod schodami będzie obniżona o 40cm. Z innych ważniejszych zmian to: schody ze spocznikiem, przeniesienie drzwi tarasowych pod balkon (wymusił to kształt działki), wydłużenie dachu nad balkon. Planujemy również wstawienie drzwi pomiędzy garażem a pomieszczeniem techn. Garaż, który jest w projekcie jest zdecydowanie za mały, więc został gruntownie przeprojektowany przez naszego architekta (poszerzony i trochę wydłużony).

Pozdrawiam :D