migota 06.02.2005 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2005 E&P wybrane przez Ciebie projekty ogólnie podobają mi się. Połaczenie kuchni z jadalnią i wygląd samej kuchni są bardzo fajne. Niestety salon prawdopodobnie bedzie zbyt mały na ustawienie tam takiego dużego stołu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EP 04.03.2005 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2005 od kwietnia ruszamy z budową naszego domku 21.12, zamierzam zlikwidować spiżarnię w kuchni i tam wydzielić część jadalną, chcemy na parterze zrobić tylko wc i może tam wygosparować jakoś miejsce na spiżarnię , która jest niezbędna. Może coś doradzicie. Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
migota 06.03.2005 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2005 Ponieważ wiem, o którym projekcie mówisz to wklejam link. http://www.postawdom.pl/produkt.php?dz=01_budynki%20jednorodzinne&nazwa_projektu=W-21.12 Jeśli chcesz, aby ktoś Ci pomógł, to przy nazwie projektu wymieniaj również nazwę biura projektowego. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EP 09.03.2005 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2005 dziękuję za umieszczenie linku jestem wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karina anzorge 13.03.2005 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2005 Projekt bardzo mi sie podoba.PomysL ze zlikwidowaniem spiżarni nie jest zły ale chyba trochę niepraktyczny, gdyz spizarnia przy kuchni jest jak najbardziej OK a kuchnia jest dość spora.Szczerze mówiąc zaintrygowałas mni tym projektem i miałabym pytanko odnośnie kosztow jeżeli nie byłby to dla ciebie problem. Napisz proszę cos bliżej na Priva([email protected]).Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara_Andrzej 07.04.2005 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2005 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara_Andrzej 07.04.2005 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2005 Witam! Od pewnego czasu przymierzamy się do w 21.12a /bardzo podobny/. Spiżarnia przy kuchni to wygoda, /zewnętrzne, północne ściany, będzie chłodniejsza/a łazienka na parterze... przyda się na stare lata.Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara_Andrzej 08.04.2005 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2005 Jesteśmy prawie przekonani. Czy ktoś wie, czyj to projekt? Może jesteście w posiadaniu kosztorysu?Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 08.04.2005 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2005 a może tak odnośnik do projektu, tez byśmy go zobaczyli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolana 08.04.2005 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2005 http://www.postawdom.pl/projekty/01_budynki%20jednorodzinne/W-21.12a/perspektywa.jpgTo pewnie ten domek.Moim zdaniem brdzo fajny, nieduży, ale przy tym dość sensowna część gospodarcza.Mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara_Andrzej 08.04.2005 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2005 a może tak odnośnik do projektu, tez byśmy go zobaczyli? więc podaję : http://www.postawdom.pl/produkt.php?dz=01_budynki%20jednorodzinne&nazwa_projektu=W-21.12a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 09.04.2005 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2005 Dla mnie za mały salon-min. 30m, aby czuć sie w miare swobodnie i aby nie potykać sie o nogi innych domowników, kuchnia minimum 12m- kompletnie nieustawna. Chyba lepij mieszkać w bloku. Jak budowac to choć troszke komfortu. Może zajrzyj na stronę http://www.dominanta.pl .Sa tam podobne dwuspadowe a zdecydowanie z wiekszym komfortem. Rozumiem ,że kazdy buduje to na co go stać ale budować to tak aby nam bylo wygodniej. podobne domy ale ciut wieksze można znaleźc w iinych katalogach. Rozejrzyjcie sie jeszcze. Budowa troche wieksza to nie jest taki straszny koszt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara_Andrzej 09.04.2005 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2005 acca5 dzięki za zainteresowanie. Ten salon też wydaje mi się trochę za mały. Całe życie mieszkam w domu o powierzchni przeszło 300 m2 i dość mam sprzątania . Ale fakt:ze skrajności w skrajność. Ten salon też wydaje mi się trochę za mały. Co do kuchni muszę się poważnie zastanowić, chociaż taka ze mnie kucharka jak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 09.04.2005 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2005 Nie ważne jaka kucharka ważne żeby sobie nieprzeszkadzaź.Rozumiem problem obecnego sprzątania domu 300m jest co robi i końca nie widaż. (Moja klawiatura nie pisze c), poszukaj trochę lepszego projektu. Na forum jest wątek o wielkości domu i potrzebach budujących warto poczyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enter 17.04.2005 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2005 Witaj! Moim zdaniem bardzo fajny projekt ale tak jak juz tutaj ktos wspomnial troche za maly salon. Mialam podobny problem i po prostu nie wybudowalismy jednej sciany. Poza tym cos takiego jak klatka schodowa to zbedny element w domu. Zabiera troche miejsca, dlatego proponowalabym nie budowanie sciany miedzy gabinetem a schodami (jesli jest to mozliwe). I ta czesc, ktora teraz nazywa sie gabinet urzadzic jako druga czesc salonu (czesc taka wypoczynkowa z telewizorem), natomiast czesc z prawej strony przeznaczyc tylko na czesc jadalniana z duzym stolem. Natomiast sciane laczaca jadalnie z kuchnia przesunac w glab salonu, tak aby kuchnia byla wieksza. Oczywiscie tym samym trzeba by bylo okno w jadalni przesunac. Pozdrawiam Gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara_Andrzej 17.04.2005 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2005 Witaj Enter. Dzięki za zainteresowanie. Ciągle nie możemy się zdecydować.Właściwie to ja nie mogę, bo mąż uważa że dla naszej czwórki ten domeczek jest the best. Na szczęście nigdzie nam się na razie nie śpieszy.Na jakim etapie jesteś? Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Enter 17.04.2005 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2005 Witaj! Moj domek mozesz obejrzec na tej stronie http://www.slone.one.pl/~gosia/dom/dom.html moja lazienka http://www.slone.one.pl/~gosia/lazienka.html Jesli chodzi o te wszystkie elementy co sa w domu, dywaniki i stare lozka to jedynie tymczasowo, zeby chociaz bylo na czym usiasc. Na zewnatrz domu bedzie jeszcze drewniany taras przez cala dlugosc sciany czy bedzie mial okolo 33 m2. Dom ulegl przerobka, zastosowalismy lustrzane odbicie, na dole usunelismy jedna sciane uzyskalismy duzy salon, zrobilismy jeszcze pomiesczenie gospodarcze. U gory jeden pokoj podzielismy na pol. W rezultacie mamy 3 pokoje w tym jeden dosc duzy, Udalo sie nam nawet wydzielic garderobe. Nasza rodzina liczy 4 osoby plus pies, jak do tej pory jest wiecej osob niz 4 bo odwiedzaja nas ciagle jacys znajomi. Jest duzo miejsca do spedzania czasu, nie ma problemu ze spaniem (jeden pokoj gratis dla gosci hehehe) . Jakbys chciala sie czegos wiecej dowiedziec to pisz smialo. Pozdrawiam Gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara_Andrzej 17.04.2005 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2005 Mamy zamiar budować W 21.12a, bo potrzebujemy garażu. Ale wewnątrz są bardzo podobne. Straszą ,że kuchnia za mała i nieustawna. Ale jest przecież spiżarka. Że salon za mały. Przecież tam się chyba przede wszystkim siedzi? Nie wiem , nie wiem, nic juz nie wiem. Co w końcu wybraliście? jestem bardzo ciekawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakow 18.04.2005 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 Jesteśmy prawie przekonani. Czy ktoś wie, czyj to projekt? Może jesteście w posiadaniu kosztorysu? Pozdrowienia! W przyszłym tygodniu rozpoczynamy budowę bardzo podobnego W20.12 w lustrzanym odbiciu i z garażem. Z podstawowych zmian, które zamierzamy wprowadzić to: przeniesienie spiżarni z kuchni pod schody (posadzka pod schodami obniżona o 40cm), schody ze spocznikiem, wydłuzenie dachu nad balkon, przeniesienie drzwi tarasowych na ścianę pod balkonem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakow 18.04.2005 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2005 od kwietnia ruszamy z budową naszego domku 21.12, zamierzam zlikwidować spiżarnię w kuchni i tam wydzielić część jadalną, chcemy na parterze zrobić tylko wc i może tam wygosparować jakoś miejsce na spiżarnię , która jest niezbędna. Może coś doradzicie. Pozdrawiam wszystkich. Witam My też ruszamy z budową od kwietnia (w przyszłym tygodniu) bardzo podobnego W-20.12 w lustrzanym odbiciu i z garażem. Również chcemy zlikwidować spiżarnię w kuchni i przenieść ją pod schody. Posadzka pod schodami będzie obniżona o 40cm. Z innych ważniejszych zmian to: schody ze spocznikiem, przeniesienie drzwi tarasowych pod balkon (wymusił to kształt działki), wydłużenie dachu nad balkon. Planujemy również wstawienie drzwi pomiędzy garażem a pomieszczeniem techn. Garaż, który jest w projekcie jest zdecydowanie za mały, więc został gruntownie przeprojektowany przez naszego architekta (poszerzony i trochę wydłużony). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts