Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt W-21.12 (wersja a i b) pracownia DOBRE PROJEKTY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam wszystkich na forum a szczególnie budujących w21.12.

Liczę na wasze dobre rady i pomocna dłoń :D

Właśnie jesteśmy z moim Lubym na etapie poszukiwania projektu. Co myślicie o w21.12???

Z góry dzięki za wszystkie cenne rady.

Ewelina

Witam .

jeżeli chcesz znać opinie, to poczytaj nasze posty jak wyżej.

Mnie się wydaje, że domek jest bardzo fajny, jest tani w budowie, powierzchnie domu nie za duże , ale za to są w nim wszystkie potrzebne pomieszczenia (np. spiżarka, dodatkowy pokój-gabinet na dole, pomieszczenie gospod. za garażem). Na pewno co do zmian to trzeba poszerzyć garaż.

Ja zaczynam budować ten dom pod Opolem, więc możecie za jakiś czas obejrzeć go sobie w rzeczywistości.

Pozdrawiam.

• 2 weeks później...

A witajcie ponownie, witam nowego forumowicza Piotra. Chwilke mnie nie było. Teresab odnośnie kominka to byl jeden jegomość i kominek już wyrysował tylko później ceną mnie dobił (ponad 7 tys. za prosty kominek bez żadnego rozprowadzenia, bo to już sam sobie zrobiłem) i zastanawiam się teraz co z tym fantem zrobić bo na początku mówił o kwocie rzędu 5 - 5,5 tys. Wkład sie ma zmieścić, mam projekt od wykonawcy tylko nie wiem jak go tutaj wkleić. Teraz jesteśmy na etapie ocieplenia poddasza a właściwie foliowania, tylko trochę się to wlecze bo robimy to sami. Z zewnątrz ocieplone, instalacje podprowadzone - w piątek mają zakładać licznik gazowy. Tylko z elektrycznością w środku problem bo nas wykonawca od przyłączenia w karolka robi. Środek mają zacząć robić na początku grudnia tylko jeszcze czekamy na zainstalowanie pieca bo się nam zima zrobiła. Meble w salonie to domena żony ale pewnikiem jakaś sofka na ścianie z drzwiami tarasowymi, pewnie jakieś z dwa foteliki - ale tak do konca to jeszcze nie wiem. Spiżarki neni, a pomiędzy kuchnią a salonem, pomiędzy drzwiami (a właściwe wejściami do kuchni i salonu bo drzwi nie będzie) stanie kawałek ścianki z wbudowanumi półkami, podświetlone od góry.

Zdjątka wkleję w tym tygodniu, tylko się uporam z aparatem bo mnie coś zdjęc nie chce przesyłać.

Pozdrawiam

A witajcie ponownie, witam nowego forumowicza Piotra.

Pozdrawiam

Z tym "nowym forumowiczem" to bym nie przesadzał :lol: . Jeszcze trochę i bedzie pięć lat jak się na forum udzielam. Przyszedł w końcu czas na PRAKTYKĘ. :p

Tak czy inaczej - witam ! :wink:

Sorki jeśli uraziłem, miałem na mysli grupkę spod literki W.

I klamka zapadła...dzisiaj kupiliśmy projekt!!!! Nasza chatka puchatka to W21.12b (plus wykusz). No to teraz papierologia a na wiosnę ruszamy pełną parą

Trzymajcie kciuki!!!

No to powodzenia, papierologia jest okrutna. Przygotuj sobie parę segregatorów i kseruj oryginały bo non stop chcą gdzieś jakiegoś papiera. Nasze pozwolenie na budowę to juz nie pamiętam ile razy kserowałem, a to tylko jeden dokumencik. Dobrze, że żonka od początku trzyma na tym rękę, ba już dawno zaginąłbym w tej stercie.

Pozdrawiam

Witam wszystkich budujących nasze W 21.12.

Z Inką poznałyśmy się na forum muratora i okazało się, że budujemy w sąsiedztwie nasze domki.

Dzięki Śmiejusom ja i Inka mogłyśmy zobaczyć jak w rzeczywistości wygląda nasz dom. Napewno dzięki tej wycieczce uda nam się uniknąć paru błędów

Dzięki ci Dorotko za umożliwienie nam oglądania Twojego domu.

Inka, trzymam kciuki za szybkie załatwienie papierków, u nas w gminie dość szybko te sprawy się załatwia. Szukaj już teraz wykonawcy na rozpoczęcie prac wczesną wiosną. Pozbieraj najpierw oferty, jak bedziesz czegośc potzrebować to wiesz gdzie się zgłosić.

Ja od poniedziałku zaczęłam robić fundamenty i myślę , że do końca roku uda mi sie zakończyć stan zerowy.