teresab 26.10.2007 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2007 Witam DariaIsOglądałam Twoje fotki i bardzo mi się podobają , domek również.Czy możesz napisać ile mniej więcej kosztował cie stan surowy z dachem?Jeżeli masz zdjęcia z salonu i kuchni to chętnie obejrzę.A co to jest za wyprowadzenie na dole muru ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka Opole 29.10.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Witam wszystkich na forum a szczególnie budujących w21.12. Liczę na wasze dobre rady i pomocna dłoń Właśnie jesteśmy z moim Lubym na etapie poszukiwania projektu. Co myślicie o w21.12??? Z góry dzięki za wszystkie cenne rady. Ewelina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teresab 29.10.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Witam wszystkich na forum a szczególnie budujących w21.12. Liczę na wasze dobre rady i pomocna dłoń Właśnie jesteśmy z moim Lubym na etapie poszukiwania projektu. Co myślicie o w21.12??? Z góry dzięki za wszystkie cenne rady. Ewelina Witam . jeżeli chcesz znać opinie, to poczytaj nasze posty jak wyżej. Mnie się wydaje, że domek jest bardzo fajny, jest tani w budowie, powierzchnie domu nie za duże , ale za to są w nim wszystkie potrzebne pomieszczenia (np. spiżarka, dodatkowy pokój-gabinet na dole, pomieszczenie gospod. za garażem). Na pewno co do zmian to trzeba poszerzyć garaż. Ja zaczynam budować ten dom pod Opolem, więc możecie za jakiś czas obejrzeć go sobie w rzeczywistości. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teresab 29.10.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2007 Dodam jeszcze że ja buduję domek W 21.12 b - tj. w wersji z wykuszem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 10.11.2007 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Czyżby przez cały miesiąc nikt nic nie budował ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teresab 10.11.2007 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Budują, budują , tylko pewnie chcą jak najwięcej zrobić przed zimą A Ty Piotrze jaki dom budujesz? Też W 21.12? Na jakim jestes etapie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 11.11.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Mam nadzieję zacząć wiosną. Czekam na warunki zabudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teresab 11.11.2007 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Witamy w klubie budujących W 21.12.Też budujesz W 21.12 z wykuszem, czy jakaś inną odmianę W?Gdzie budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 11.11.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2007 Chyba będzie to W20.12. A buduję pod Jelenią Górą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belin 12.11.2007 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 A witajcie ponownie, witam nowego forumowicza Piotra. Chwilke mnie nie było. Teresab odnośnie kominka to byl jeden jegomość i kominek już wyrysował tylko później ceną mnie dobił (ponad 7 tys. za prosty kominek bez żadnego rozprowadzenia, bo to już sam sobie zrobiłem) i zastanawiam się teraz co z tym fantem zrobić bo na początku mówił o kwocie rzędu 5 - 5,5 tys. Wkład sie ma zmieścić, mam projekt od wykonawcy tylko nie wiem jak go tutaj wkleić. Teraz jesteśmy na etapie ocieplenia poddasza a właściwie foliowania, tylko trochę się to wlecze bo robimy to sami. Z zewnątrz ocieplone, instalacje podprowadzone - w piątek mają zakładać licznik gazowy. Tylko z elektrycznością w środku problem bo nas wykonawca od przyłączenia w karolka robi. Środek mają zacząć robić na początku grudnia tylko jeszcze czekamy na zainstalowanie pieca bo się nam zima zrobiła. Meble w salonie to domena żony ale pewnikiem jakaś sofka na ścianie z drzwiami tarasowymi, pewnie jakieś z dwa foteliki - ale tak do konca to jeszcze nie wiem. Spiżarki neni, a pomiędzy kuchnią a salonem, pomiędzy drzwiami (a właściwe wejściami do kuchni i salonu bo drzwi nie będzie) stanie kawałek ścianki z wbudowanumi półkami, podświetlone od góry. Zdjątka wkleję w tym tygodniu, tylko się uporam z aparatem bo mnie coś zdjęc nie chce przesyłać.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 12.11.2007 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 A witajcie ponownie, witam nowego forumowicza Piotra. Pozdrawiam Z tym "nowym forumowiczem" to bym nie przesadzał . Jeszcze trochę i bedzie pięć lat jak się na forum udzielam. Przyszedł w końcu czas na PRAKTYKĘ. Tak czy inaczej - witam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka Opole 12.11.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 I klamka zapadła...dzisiaj kupiliśmy projekt!!!! Nasza chatka puchatka to W21.12b (plus wykusz). No to teraz papierologia a na wiosnę ruszamy pełną parąTrzymajcie kciuki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jakow 13.11.2007 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Chyba będzie to W20.12 Hej Piotrze! A widziałeś "bratni" wątek W-20.12? No bo gdyby co... to zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belin 13.11.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 A witajcie ponownie, witam nowego forumowicza Piotra. Pozdrawiam Z tym "nowym forumowiczem" to bym nie przesadzał . Jeszcze trochę i bedzie pięć lat jak się na forum udzielam. Przyszedł w końcu czas na PRAKTYKĘ. Tak czy inaczej - witam ! Sorki jeśli uraziłem, miałem na mysli grupkę spod literki W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belin 13.11.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 I klamka zapadła...dzisiaj kupiliśmy projekt!!!! Nasza chatka puchatka to W21.12b (plus wykusz). No to teraz papierologia a na wiosnę ruszamy pełną parą Trzymajcie kciuki!!! No to powodzenia, papierologia jest okrutna. Przygotuj sobie parę segregatorów i kseruj oryginały bo non stop chcą gdzieś jakiegoś papiera. Nasze pozwolenie na budowę to juz nie pamiętam ile razy kserowałem, a to tylko jeden dokumencik. Dobrze, że żonka od początku trzyma na tym rękę, ba już dawno zaginąłbym w tej stercie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teresab 13.11.2007 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Witam wszystkich budujących nasze W 21.12.Z Inką poznałyśmy się na forum muratora i okazało się, że budujemy w sąsiedztwie nasze domki. Dzięki Śmiejusom ja i Inka mogłyśmy zobaczyć jak w rzeczywistości wygląda nasz dom. Napewno dzięki tej wycieczce uda nam się uniknąć paru błędów Dzięki ci Dorotko za umożliwienie nam oglądania Twojego domu. Inka, trzymam kciuki za szybkie załatwienie papierków, u nas w gminie dość szybko te sprawy się załatwia. Szukaj już teraz wykonawcy na rozpoczęcie prac wczesną wiosną. Pozbieraj najpierw oferty, jak bedziesz czegośc potzrebować to wiesz gdzie się zgłosić.Ja od poniedziałku zaczęłam robić fundamenty i myślę , że do końca roku uda mi sie zakończyć stan zerowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.nowy 13.11.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 No co Ty ? Nie ma mowy o urażeniu. Miło się przyłączyć do "GRUPY W" ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teresab 14.11.2007 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Belin, mam pytanie do Ciebie. Co to jest za pomieszczenie na górze (zdjęcie nr 21 ).To chyba jest wejście do łazienki?, czy zrobiłeś z części łazienki garderobę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belin 15.11.2007 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 To jest wejście do łazienki, tylko zdjęcie było robione z tego małego pokoju tak trochę pod skosem i tak jakoś wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teresab 16.11.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Witam. Ja już rozpoczęłam, co widac na zdjęciu. Chociaz zimno jest, ale myśle, że zdążę przed mrozami zrobić stan zerowy http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6bc3fdaa443e7370.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts