hela32 12.12.2007 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 ...czy ktoś z szanownej szlachty budował w bierzący roku 21.12 lub 21.12a mam pytanko jaki wyszedł koszt brutto stanu "deweloperskiego" a i jaką metodą budowaliście ("normalnie" czy jedyną słuszną -gospodarczo) Ja mam stan zamkniety W 21-12a z małymi przeróbkami, podaj adres na priv to prześlę Ci moje zestawienie wydatków. Fundamenty postawiłam w listopadzie 2006, planowana przeprowadzka lipiec 2008. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lj80 12.12.2007 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 [a mam stan zamkniety W 21-12a z małymi przeróbkami, podaj adres na priv to prześlę Ci moje zestawienie wydatków. Fundamenty postawiłam w listopadzie 2006, planowana przeprowadzka lipiec 2008. ...jakie przeróbki zapodałeś? czym kryłeś dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka Opole 12.12.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 ...czy ktoś z szanownej szlachty budował w bierzący roku 21.12 lub 21.12a mam pytanko jaki wyszedł koszt brutto stanu "deweloperskiego" a i jaką metodą budowaliście ("normalnie" czy jedyną słuszną -gospodarczo) Ja mam stan zamkniety W 21-12a z małymi przeróbkami, podaj adres na priv to prześlę Ci moje zestawienie wydatków. Fundamenty postawiłam w listopadzie 2006, planowana przeprowadzka lipiec 2008. Hela wyslij mi tez prosze na priva taki kosztorys. szukamy wykonawcow i nie mamy odniesienia, zeby stwierdzic czy to dobre czy zle ceny. dzieki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka Opole 12.12.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 Dorotko i Hela!!! czy kiedykolwiek zastanawialiscie sie nad drewnianymi schodami w domku??? ja mam zgryza zawsze marzylam o drewnianych schodach ale nie wiem czy sprawdza sie w naszym projekcie. pomozcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hela32 13.12.2007 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Mimo, że w projekcie są schody drewniane ja zrobilam betonowe, ponieważ zrezygnowalam ze spiżarni w kuchni, i wlasnie to male pomieszczenie pod schodami ma mi służyc za spiżarnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 13.12.2007 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 Inka, w projekcie oryginalnie są schody drewniane ja widziałam ten domek z drewnianymi i klatka schodowa wygląda bardzo ładnie, przestrzennie.Nasz kierownik tez nosem kręcił że wstawiamy zamiast ładnych schodów takiego kloca.. U nas są betonowe, bo bałam sie kiepskich skrzypiących schodów drewnianych, i kłębowiska kurzu (kotów) spadających mi tam za schody. Niby się sprząta ale jak nie ma dywanów to te kłębki robię sie już po dwóch dniach. My nawet myśleliśmy żeby to miejsce pod schodami zabudować, ale teraz po wymurowaniu szkoda nam przestrzeni, tak jak jest, jest fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belin 14.12.2007 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 U nas jak u heli i smiejusów - betonowe, spiżarka zlikwidowana więc obniżyliśmy podłogę pod schodami i tak się trochę miejsca zrobiło. Kosztem drewnianych wystraszył nas na początku budowy nasz wykonawca jak powiedział cenę ile u niego kosztowały. Stopnie i cała reszta będą drewniane (juz się robią ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hela32 14.12.2007 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 U nas jak u heli i smiejusów - betonowe, spiżarka zlikwidowana więc obniżyliśmy podłogę pod schodami i tak się trochę miejsca zrobiło. Kosztem drewnianych wystraszył nas na początku budowy nasz wykonawca jak powiedział cenę ile u niego kosztowały. Stopnie i cała reszta będą drewniane (juz się robią ) U mnie bedą tylko drewniane stopnice na stopniach, ale to jeszcze daleka droga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka Opole 16.12.2007 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 ja widziałam ten domek z drewnianymi i klatka schodowa wygląda bardzo ładnie, przestrzennie. Dorota czy to u kogoś z forumowiczów widziałaś takie schody w naszym projekcie (lub podobnym)??? Jeśli tak to proszę daj mi namiar będę ich już "męczyć" sama bardzo chciałabym zobaczyć zdjęcia. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka Opole 16.12.2007 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 U nas jak u heli i smiejusów - betonowe, spiżarka zlikwidowana więc obniżyliśmy podłogę pod schodami i tak się trochę miejsca zrobiło. Kosztem drewnianych wystraszył nas na początku budowy nasz wykonawca jak powiedział cenę ile u niego kosztowały. Stopnie i cała reszta będą drewniane (juz się robią ) Belin a czy wejście do kuchni masz i z przedpokoju i przez salon czy tylko przez salon?? ja w projekcie mam dwie wersje i jeszcze rozważam, którą wybrać. też się waham czy robić spiżarkę czy nie. może jakies fotki Twojej kuchni pomoga mi podjąć decyzję nie widziałam jeszcze w rzeczywistości wersji naszego projektu bez spiżarki. z góry dziękuję pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka Opole 16.12.2007 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2007 Belin a czy wejście do kuchni masz i z przedpokoju i przez salon czy tylko przez salon?? Ach.......belin moje pytanie nieaktualne przejrzałam właśnie Twoją galerię. faktycznie kuchnia zrobiła się znacznie bardziej przestronna bez tej spiżarki. czekam z niecierpliwością na foty już umeblowanej kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belin 17.12.2007 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2007 Belin a czy wejście do kuchni masz i z przedpokoju i przez salon czy tylko przez salon?? Ach.......belin moje pytanie nieaktualne przejrzałam właśnie Twoją galerię. faktycznie kuchnia zrobiła się znacznie bardziej przestronna bez tej spiżarki. czekam z niecierpliwością na foty już umeblowanej kuchni Uch, też już bym chciał oglądać zdjęcia kuchni, ale jak na razie to mamy taki delikatny sajgonik. Dzisiaj pany biorą się za łazienki, a od mebli to dopiero w tym tygodniu ma przyjechać panocek na obmiar - zobaczymy czy nas zabije ceną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hela32 18.12.2007 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Belin a czy wejście do kuchni masz i z przedpokoju i przez salon czy tylko przez salon?? Ach.......belin moje pytanie nieaktualne przejrzałam właśnie Twoją galerię. faktycznie kuchnia zrobiła się znacznie bardziej przestronna bez tej spiżarki. czekam z niecierpliwością na foty już umeblowanej kuchni Uch, też już bym chciał oglądać zdjęcia kuchni, ale jak na razie to mamy taki delikatny sajgonik. Dzisiaj pany biorą się za łazienki, a od mebli to dopiero w tym tygodniu ma przyjechać panocek na obmiar - zobaczymy czy nas zabije ceną. A ja z innej beczki interesuje mnie jaki tynk masz na elewacji i pzrede wszystkim kolor. ja też mam dach i okna w takim kolorze i taka elewacja jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belin 18.12.2007 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Tynk jest Kabe silikat, kolor miał nr w palecie 1020. Zdjęcia były robione przy kiepskiej pogodzie wiec do końca nie odpowiadają rzeczywistości, ale jak sie w koncu pojawi kiedyś słoneczko to postaram się coś uwiecznić na fotce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teresab 19.12.2007 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 WitamBelin powiedz mi jeszcze gdzie planujesz dać telewizor (kino domowe). Czy na tej scianie z kominkiem? Ale chyba słońce będzie padać z tarasu na tą ścianę. Widzę, że twoja spiżarka pod schodami nabrała już fajnych kształtów. Ile w niej obniżałeś posadzkę?Bardzo podoba mi się Twoja elewacja domu i poręcz na balkonie. Ja też pochwalę się swoimi postępami w budowie. http://teresabrz.fotosik.pl/albumy/316182.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belin 19.12.2007 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2007 No pięknie Teresab, etap ziemia już z tyłu i teraz tylko piąć się w górę - oby tylko aura pozwoliła. A odnośnie tv to tak się jeszcze nie zastanawiałem czy będzie słonko za bardzo dokuczało. Miejsce na tv zaplanowane jest koło drzwi salonowych koło komina. Ale jakimś wielkim miłośnikiem pilota to nie jestem, szczególnie jak jest ładna pogoda. A jezeli już coś oglądam to wieczorem więc sonka neni. Podłoga pod schodami jest obniżona w wersji ostatecznej, czyli po wylewkach, tak o jednego stopnia, czyli pewnie gdzieś ok. 20 cm - szaleństwa nie ma, ale zawsze coś. Pozdrawiam Belin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teresab 30.12.2007 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2007 dzieki belin za rady.A w nadchodzącym Nowym Roku życzę jak najmniej problemów z wykańczaniem wnętrz, szybkiego wprowadzenia się i samych szczęśliwych dni przeżytych w swoim domku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belin 03.01.2008 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Dzięki, również Tobie i wszystkim miłośnikom serii W 21 wszystkiego dobrego w Nowym Roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnesbea 03.01.2008 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Witam wszystkich, w związku z tym, że na wiosnę rozpoczynam budowę, proszę wszystkich już "doświadczonych" w tej dziedzinie o cenne rady:) Dopiero zaczynam poszukiwania "dobrych fachowców", wyboru materiałów (wciąż nie wiem na co się zdecydować: ceramika czy pustak:>), powiedzcie mi również co sądzicie o różnicy między projektami W 21.12b a W 21.12, gdyż miałam problem z wyborem, ostatecznie zdecydowałam się na ten pierwszy, gdyż wydaje mi się, że taki daszek nad wejściem jest dobrym rozwiązaniem, zmniejsza ryzyko spadania śniegu z dachu prosto na czyjąś główkę... i małe pokoiki na górze i dole są troszkę większe... tzn na górze powierzchnia taka sama ale jest szerszy..... http://www.dobreprojekty.pl/projekt_w2112b.html http://www.dobreprojekty.pl/projekt_w2112.html Czekam na odpowiedź pozdrawiamagnesbea Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belin 04.01.2008 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Witam wszystkich, w związku z tym, że na wiosnę rozpoczynam budowę, proszę wszystkich już "doświadczonych" w tej dziedzinie o cenne rady:) Dopiero zaczynam poszukiwania "dobrych fachowców", wyboru materiałów (wciąż nie wiem na co się zdecydować: ceramika czy pustak:>), powiedzcie mi również co sądzicie o różnicy między projektami W 21.12b a W 21.12, gdyż miałam problem z wyborem, ostatecznie zdecydowałam się na ten pierwszy, gdyż wydaje mi się, że taki daszek nad wejściem jest dobrym rozwiązaniem, zmniejsza ryzyko spadania śniegu z dachu prosto na czyjąś główkę... i małe pokoiki na górze i dole są troszkę większe... tzn na górze powierzchnia taka sama ale jest szerszy..... http://www.dobreprojekty.pl/projekt_w2112b.html http://www.dobreprojekty.pl/projekt_w2112.html Czekam na odpowiedź pozdrawiam agnesbea Prześledź temat w którym jesteś obecnie oraz http://forum.muratordom.pl/zmiany-w-projekcie-w-21-12,t42580-120.htm?highlight=w2112 może coś się przyda. Projekty są podobne, ten który wybraliscie - ciut większy. Zwróć tylko uwagę przy 21-12b na dziwne - moim zdaniem - usytuowanie pieca w kotłowni właściwie na przejściu do garażu - chyba że się tak tyllko projektantom narysowało. Co do daszku nad wejściem u nas jest wysunięty o 2 sory (jak to mówił wykonawca) i na głowę nie leci - ja na razie . Ten daszek z 21-12b ładnie się komponuje - tylko pewnie troszkę zwiększy się koszt wykonania dachu, ale to już kwestia wyboru. A co do ceramiki czy pustaka to temat rzeka jak przy wyborze każdego materiału - wszystko pewnie zależy też od zasobności portfela i oferty jaka się trafi przy zakupie. pozdrawiam belin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts