Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt W-21.12 (wersja a i b) pracownia DOBRE PROJEKTY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam Wszystkich!!!

Ja także na wiosnę planuje rozpoczęcie mojego W21.12b, bardzo się cieszę że znalazłam to cudowne forum. Wasze rady są bardzo pomocne a i miło tak sie wymienić opiniami. Ja buduje mój domek pod Wrocławiem podobnie jak Smiejusowie, którym z reszta chciałam serdecznie pogratulować ślicznego domku!!! Dopiero zdobywam pozwolenie na budowę i wiedze… i jestem przerażona hi, hi, hi. Ja także dołączam się także do prośby Lechoo o orientacyjne koszty budowy.

Pozdrawiam wszystkich! :D

Kochani , skopiowałam sobie wszystkie zdjęcia waszych domków na dysk :lol:

Mam pytanie, my będziemy mieć wersję lustrzaną gdyż mamy wjazd od południa i taras przenosimy na elewację zachodnią, jak myślicie czy konieczne jest okno na ścianie połnocnej tam gdzie teraz jest taras, czy bez niego nie będzie za ciemno, co na to poradzicie

Witam Wszystkich!!!

Ja także na wiosnę planuje rozpoczęcie mojego W21.12b, bardzo się cieszę że znalazłam to cudowne forum. Wasze rady są bardzo pomocne a i miło tak sie wymienić opiniami. Ja buduje mój domek pod Wrocławiem podobnie jak Smiejusowie, którym z reszta chciałam serdecznie pogratulować ślicznego domku!!! Dopiero zdobywam pozwolenie na budowę i wiedze… i jestem przerażona hi, hi, hi. Ja także dołączam się także do prośby Lechoo o orientacyjne koszty budowy.

Pozdrawiam wszystkich! :D

O jak miło że budujących W21 przybywa. Co do orientacyjnych kosztów budowy to w ferworze budowania przestałem już dokładnie liczyć - ale tak wychodzi mi kole 3 tysia/m2. Pewnikiem wszystko zależy od cen materiałów, roboziny, ile samemu się zrobi, standardu wykonczenia. A gdzie tu jeszcze do końca :roll:

Kochani , skopiowałam sobie wszystkie zdjęcia waszych domków na dysk :lol:

Mam pytanie, my będziemy mieć wersję lustrzaną gdyż mamy wjazd od południa i taras przenosimy na elewację zachodnią, jak myślicie czy konieczne jest okno na ścianie połnocnej tam gdzie teraz jest taras, czy bez niego nie będzie za ciemno, co na to poradzicie

Kasiu, okno zostawiłbym bo zrobi Wam się taka sciana pięciometrowa. My od strony północnej mamy akurat okno od kuchni 180x150 i pomimo że to strona północna jest jednak jaśniej.

pozdrawiam belin

u nas , wykończony powiedzmy dół mamy - 300 tys. pękło jak bańka mydlana i to bez działki i urządzenia podjazdów, ogrodu itp.

Szacuje że w środku potrzeba jeszcze 30-40 tys. (łazienka, regipsy w 1 pokoju, malowanie na górze, jakieś meble, schody)

Na zewnątrz żeby zrobić jakieś podjazdy i nawieźć wyrównać ziemię koło 10 tys.

Tereso, co do wykończeniówki u nas, podłogi na dole zrobione, kafle i parkiety.

Zamieszkaliśmy w grudniu, ale weny brak, żeby dziennik uzupełniać. Budowa wykańcza ;-)

Tereso, co do wykończeniówki u nas, podłogi na dole zrobione, kafle i parkiety.

Zamieszkaliśmy w grudniu, ale weny brak, żeby dziennik uzupełniać. Budowa wykańcza ;-)

Dorotko - głowa do góry, już tyle zrobiliście więc dacie radę zupełnie wykończyć. Ja już bym chciała być na tym etapie co TY.

Jak bedziesz miała czas to wklej jakies zdjęcia salonu, ciekawa jestem jak on sie prezentuje z meblami. Pozdrawiam

Wow przybywa nas oj przybywa :lol:

Ja też czekam z utęsknieniem na zdjęcia umeblowanego salonu. Może znajdziesz Dorota chwilę i się pochwalisz :D

A co do kosztów to mieliśmy nadzieję zmieścić się w 350tys. na gotowo. Ale czytając wasze wypowiedzi coraz bardziej zaczynam w to wątpić :cry:

ale głowa do góry!!!!!!!!!!

u nas , wykończony powiedzmy dół mamy - 300 tys. pękło jak bańka mydlana i to bez działki i urządzenia podjazdów, ogrodu itp.

...dużo robiliście sami czy raczej firmy?

raczej firmy, bo trzeba pracować na ta chałupkę jeszcze. Sami robiliśmy ocieplenie poddasza, płyty GK ze szpachlowaniem i malowanie.

wg mnie nie ma sensu podnosić ścianek kolankowych. Jak będziesz chciał dać okna połaciowe to otwierać je będziesz z krzesełka.

teresab

na stryszku spokojnie zmieścisz narty i inne rzadko używane graty. U nas póki co leży tam wełna do zrobienia górnej warstwy i jeszcze sporo miejsca zostało