teresab 18.01.2008 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Witamy Kasiu w naszym gronie. Fajnie, że przybywa budujących W 21.12 .A czemu budujesz bez garażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teresab 18.01.2008 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Dorotka, a jak u ciebie wykończenie domu przebiega? Pewnie już zabrałaś się za salon. napisz co u ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiaa29 18.01.2008 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 hm, kwestie ekonomiczne - najpierw musimy zamieszkać my, a potem samochód - tym bardziej że mamy dużą działkę. W łazience na dole wstawimy okno jakis plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lechoo 20.01.2008 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Jakie sa rzeczywiste koszty wybudowania domu W21.12b czy ktos juz ma wyliczone? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna10 20.01.2008 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Witam Wszystkich!!! Ja także na wiosnę planuje rozpoczęcie mojego W21.12b, bardzo się cieszę że znalazłam to cudowne forum. Wasze rady są bardzo pomocne a i miło tak sie wymienić opiniami. Ja buduje mój domek pod Wrocławiem podobnie jak Smiejusowie, którym z reszta chciałam serdecznie pogratulować ślicznego domku!!! Dopiero zdobywam pozwolenie na budowę i wiedze… i jestem przerażona hi, hi, hi. Ja także dołączam się także do prośby Lechoo o orientacyjne koszty budowy. Pozdrawiam wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiaa29 20.01.2008 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Kochani , skopiowałam sobie wszystkie zdjęcia waszych domków na dysk Mam pytanie, my będziemy mieć wersję lustrzaną gdyż mamy wjazd od południa i taras przenosimy na elewację zachodnią, jak myślicie czy konieczne jest okno na ścianie połnocnej tam gdzie teraz jest taras, czy bez niego nie będzie za ciemno, co na to poradzicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belin 21.01.2008 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Witam Wszystkich!!! Ja także na wiosnę planuje rozpoczęcie mojego W21.12b, bardzo się cieszę że znalazłam to cudowne forum. Wasze rady są bardzo pomocne a i miło tak sie wymienić opiniami. Ja buduje mój domek pod Wrocławiem podobnie jak Smiejusowie, którym z reszta chciałam serdecznie pogratulować ślicznego domku!!! Dopiero zdobywam pozwolenie na budowę i wiedze… i jestem przerażona hi, hi, hi. Ja także dołączam się także do prośby Lechoo o orientacyjne koszty budowy. Pozdrawiam wszystkich! O jak miło że budujących W21 przybywa. Co do orientacyjnych kosztów budowy to w ferworze budowania przestałem już dokładnie liczyć - ale tak wychodzi mi kole 3 tysia/m2. Pewnikiem wszystko zależy od cen materiałów, roboziny, ile samemu się zrobi, standardu wykonczenia. A gdzie tu jeszcze do końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belin 21.01.2008 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Kochani , skopiowałam sobie wszystkie zdjęcia waszych domków na dysk Mam pytanie, my będziemy mieć wersję lustrzaną gdyż mamy wjazd od południa i taras przenosimy na elewację zachodnią, jak myślicie czy konieczne jest okno na ścianie połnocnej tam gdzie teraz jest taras, czy bez niego nie będzie za ciemno, co na to poradzicie Kasiu, okno zostawiłbym bo zrobi Wam się taka sciana pięciometrowa. My od strony północnej mamy akurat okno od kuchni 180x150 i pomimo że to strona północna jest jednak jaśniej. pozdrawiam belin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 21.01.2008 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 u nas , wykończony powiedzmy dół mamy - 300 tys. pękło jak bańka mydlana i to bez działki i urządzenia podjazdów, ogrodu itp. Szacuje że w środku potrzeba jeszcze 30-40 tys. (łazienka, regipsy w 1 pokoju, malowanie na górze, jakieś meble, schody) Na zewnątrz żeby zrobić jakieś podjazdy i nawieźć wyrównać ziemię koło 10 tys. Tereso, co do wykończeniówki u nas, podłogi na dole zrobione, kafle i parkiety. Zamieszkaliśmy w grudniu, ale weny brak, żeby dziennik uzupełniać. Budowa wykańcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belin 21.01.2008 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 No niestety Smiejuski mają rację, może nawet nie doszacowałem podając te 3tysia/m2. Meble, zabawa wokół domu z podjazdami i rzeczywiście te 40-50 tys. by jeszcze się przydało, łoj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teresab 21.01.2008 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Tereso, co do wykończeniówki u nas, podłogi na dole zrobione, kafle i parkiety. Zamieszkaliśmy w grudniu, ale weny brak, żeby dziennik uzupełniać. Budowa wykańcza Dorotko - głowa do góry, już tyle zrobiliście więc dacie radę zupełnie wykończyć. Ja już bym chciała być na tym etapie co TY. Jak bedziesz miała czas to wklej jakies zdjęcia salonu, ciekawa jestem jak on sie prezentuje z meblami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inka Opole 21.01.2008 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Wow przybywa nas oj przybywa Ja też czekam z utęsknieniem na zdjęcia umeblowanego salonu. Może znajdziesz Dorota chwilę i się pochwalisz A co do kosztów to mieliśmy nadzieję zmieścić się w 350tys. na gotowo. Ale czytając wasze wypowiedzi coraz bardziej zaczynam w to wątpić ale głowa do góry!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiaa29 28.01.2008 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 co u Was BUDUJĄCY W-21.12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lj80 28.01.2008 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 u nas , wykończony powiedzmy dół mamy - 300 tys. pękło jak bańka mydlana i to bez działki i urządzenia podjazdów, ogrodu itp. ...dużo robiliście sami czy raczej firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lj80 28.01.2008 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 ...a jeszcze jedno pytankoczy ktoś z Was podnosił pięterko o 1-2 "pustaczki" czy jest sens?bo na pewno zeszpeci projekcik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
teresab 28.01.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 własnie też mnie to interesuje. A jeszcze jedno- jaka jest wysokość stryszku (w projekcie chyba 1,5). Czy mozna tam coś upchać (np. narty, śpiwory?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiaa29 28.01.2008 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 My nie podnosimy - 90 cm jest moim zdaniem ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 29.01.2008 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 u nas , wykończony powiedzmy dół mamy - 300 tys. pękło jak bańka mydlana i to bez działki i urządzenia podjazdów, ogrodu itp. ...dużo robiliście sami czy raczej firmy? raczej firmy, bo trzeba pracować na ta chałupkę jeszcze. Sami robiliśmy ocieplenie poddasza, płyty GK ze szpachlowaniem i malowanie. wg mnie nie ma sensu podnosić ścianek kolankowych. Jak będziesz chciał dać okna połaciowe to otwierać je będziesz z krzesełka. teresab na stryszku spokojnie zmieścisz narty i inne rzadko używane graty. U nas póki co leży tam wełna do zrobienia górnej warstwy i jeszcze sporo miejsca zostało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiaa29 29.01.2008 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Śmiejus, piękny twój domek A czy mozemy liczyć na jeszcze więcej zdjęć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lj80 29.01.2008 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 smiejusuważasz że okienka połaciowe są niezbedne -myślałem nierobić balkoniku a ew. dać większe okna w szczytach ...dużo zabawy z tymi połaciowymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts