smiejus 02.02.2008 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 my też nie mamy balkonu i zrezygnowaliśmy z drzwi balkonowych w pokojach u góry. Tam są okna 150x150, czyli troszkę mniej światła niż w projekcie. Moim zdaniem okna połaciowe świetnie doświetlają pokoje, bez nich w części pokoju bliżej drzwi byłoby po prostu ciemno.Ale coś za coś... okna połaciowe bardziej nagrzewają pomieszczenia na poddaszu dlatego dodatkowo są na nich jeszcze roletki zewnętrzne (dopłata ok. 150 zł do okna) wrzuciłam kilka fotek http://www.prv.warco.pl/budowa2/index.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lj80 04.02.2008 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 smiejusa co myślisz o "szyderczym planie" powiększenia okien na poddaszu w szczycie?coś ala balkonowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 04.02.2008 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 balkonowe moga byc, ale na szerokosc wieksze jak 150 nie wejda bo szczyt za waski. jakby co zostaw krokwie rozsuniete na szerokosc okna jakby ci jednak kiedys do glowy wpadlo je zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lj80 04.02.2008 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 balkonowe moga byc, ale na szerokosc wieksze jak 150 nie wejda : ...myslałem właśnie o 150 lub o "schodzących pod kontem" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 05.02.2008 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 lj80 przecież to twój dom - zróbcie tak jak wam się podoba ja mam mniejsze okienka bo chcieliśmy tam wstawić grzejniki i móc postawić biurko/stół, ale to przecież kwestia tego co sobie tam zaplanujecie i co lubicie. ja nie jestem jakoś zakochana w tych oknach połaciowych ale budowanie to sztuka kompromisów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lechoo 08.02.2008 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 Ile czasu od momentu wkopania pierwszej łopaty w ziemie do wybudowania domu potrzeba by zamieszkac w swoim W 21.12b? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lhea 08.02.2008 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2008 ...a jeszcze jedno pytanko czy ktoś z Was podnosił pięterko o 1-2 "pustaczki" czy jest sens? bo na pewno zeszpeci projekcik My podniesliśmy o pustaka ściankę kolankową i jestem bardzo zadowolona. Pokoje dzieciaków zrobiły się piękne, a łazienka na górze rewelacyjna - nie ma zbędnych ścięć, których na początku w projekcie nie zauważyłam!! No i w związku z tym zrobiłam rewolucję w łazience. Mamy podwójny garaż, więc nad nim udała się piękna prawie 40-metrowa sypialnia Strych na górze też dzieki temu się podwyższył. jest olbrzymi, a dzięki "okiennym" wyłazom i widny. A dzięki delikatnemu przedłużeniu więźby nie widać różnicy w dachu. Z własnego doświadczenia - szczerze polecam. Pozdrawiam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 11.02.2008 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Ile czasu od momentu wkopania pierwszej łopaty w ziemie do wybudowania domu potrzeba by zamieszkac w swoim W 21.12b? przy dobrej synchronizacji i nieograniczonym funduszom myślę że do 10 miesięcy pracy na gotowo być może da sie wcześniej, tylko musisz to poukładać tak żeby po 2-4 ekipy pracowały ba budowie na raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lechoo 11.02.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Mam pytanko odnosnie zwiekszenia sciany kolankowej...co z oknami polaciowymi? jezeli podniesie sie scianke czy dosiegne okna? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lechoo 11.02.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Kiedy nowe zdjecia?? Pewnie wiele osob na to czeka:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lhea 12.02.2008 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2008 Mam pytanko odnosnie zwiekszenia sciany kolankowej...co z oknami polaciowymi? jezeli podniesie sie scianke czy dosiegne okna? Pozdrawiam No niestety, są zady i walety takiego rozwiązania. My mamy Veluxy, czyli klameczka na górze. W sypialni (czytaj na strychu) spokojnie dosięgam do klamki, w pozostałych pomieszczeniach - 2 sztuki okienek - niestety będzie grany stołeczek. Chyba, że zamontujesz Fakro lub inne okna, które mają klamkę na dole, to problemów nie będzie. Mam 170 cm wzrostu, więc powinieneś mieć jakieś odniesienie. Za to mam hangary na górze I łazienkę o połowę większą... Pozdrawiam Małgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiaa29 13.02.2008 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Kiedy nowe zdjecia?? Pewnie wiele osob na to czeka:) Pozdrawiam O tak, czekamy czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lhea 13.02.2008 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Moi drodzy,chętnie się pochwalę, ale jak do cholery wstawia się tu zdjęcia??!! Małgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belin 13.02.2008 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Moi drodzy, chętnie się pochwalę, ale jak do cholery wstawia się tu zdjęcia??!! Małgosia pewnikiem smiejusy wiedzą bo już zamieszczali zdjęcia. Ja załozyłem album na fotosiku, link dołączyłem w profilu i tam pakuję zdjęcia. Smiejusy udzielcie pomocy bo też chcę poogladać postępy u Lhea. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lhea 13.02.2008 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Moi drodzy, chętnie się pochwalę, ale jak do cholery wstawia się tu zdjęcia??!! Małgosia pewnikiem smiejusy wiedzą bo już zamieszczali zdjęcia. Ja załozyłem album na fotosiku, link dołączyłem w profilu i tam pakuję zdjęcia. Smiejusy udzielcie pomocy bo też chcę poogladać postępy u Lhea. Ja też już założyłam konto, więc łaski bzzzzzzzz... Jak znajdę chwilkę pochwalę się Robią u mnie teraz prunt... Znaczy się kablują A dzisiaj było święto, gdyż założyli nam piękny nowy licznik energii elektrycznej - elektroniczny!!! Wot kultura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smiejus 13.02.2008 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 żeby umieścić fotkę - trzeba najpierw załadować ją na jakąś stronę internetową (np. zrobić sobie albumik) - potem kliknąć na właściwości zdjęcia i skopiować adres obrazka a potem wstawić adres_obrazka Lhea.. nie daj sie prosić.. wstaw fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiaa29 13.02.2008 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2008 Belin, super fotki, domek cudo powiedz, (być moze juz to pisałeś) czy podnosiłeś ściankę kolankową, w górnej łazience wydaje się taka wysoka jesli tak to o ile dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
belin 14.02.2008 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2008 Dzięki Kasia, a ścianka powędrowała o jednego maxa w górę, tylko wtedy trzeba zamówić ciut dłuższe krokwie. Strop jest monolityczny więc zyskalismy parę cm żeby się za bardzo nie podniosło i dzięki temu udało się na tyle podnieść, że dom z zewnątrz nie zmienił wyglądu, a wewnątrz jest wiecej miejsca przy skosach. podrawiam belin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna10 15.02.2008 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Witajcie! U nas już przed budowa rozpoczęły sie pierwsze przeszkody, sąsiad usypał sobie sporą górkę, więc na naszej dziłce zaczęła stać woda... Ale na szczęście i na to są rozwiązani (choć podniosą sie koszty oczywiście). jak dobrze pojdzie i słoneczko przyświeci to po świętach wbijemy wreszczie łopaty... A jeśli chodzi o zdjęcia to ja też chętnie się dowiem jak je dodać bo mam plan kuchni zrobiony dobrym programem przez znajomego projektanta może kogoś zainteresuje. Już niedługo ruszamy a ja nadal jestem zielona A mam jeszcze takie pytanko czy ilość mateiałów użytych w projekcie pokrywa się mniej więcej z rzeczywistością ? (Ja buduje W 21.12b) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna10 15.02.2008 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Hej Belin Twój domek jest śliczny teraz też nabrałam ochoty na posniesienie ścianki kolankowej. A tu mój plan na kuchnie http://chata10.fotosik.pl/ miej więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts