Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt W-21.12 (wersja a i b) pracownia DOBRE PROJEKTY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No nareszcie Ktoś to buduje! Czy bylibyście tacy kochani

i uszczknęli rąbka tajemnicy "w temacie" kosztorys.

Chodzi o w-21.12 i w-20.12.Już pisałam, że nam

bardzo odpowiadałby w-21.12a /pomieszczenie nad garażem/.

Piszcie jak najwięcej jak wam idzie, będziemy uważnie śledzić

i z niecierpliwością czekać na pierwsze zdjęcia.

Jeśli można: gdzie budujecie? Pozdrowienia!

Coś mi ciężko przychodzi pisanie z cytatem. Wyszło na to, że twój domek to mój domek :oops: :oops: A wydawało mi się, że już, już to umiałam...

Pisanie z cytatem jest bardzo proste.

Klikasz na tego faceta z chmurką - górny prawy róg postu i tyle.

To kliknięcie kopiuje wypowiedż.

Jeśli chcesz zacytować tylko fragment, to albo klikasz na chmurkę i potem wycinasz to czego nie chcesz zacytować, lub

kopiujesz cytowany fragment, wklejasz, podświetlasz - Ctrl +A, klikasz na Quote i to wszystko.

Powodzenia :lol:

Zakupilismy taki projekt

http://www.agrobisp.com.pl/cgi-bin/store?action=display&item=181&usid=1

jednak ulegal zmianom.

- Przede wszystkim zostal powiekszony. Obecnie jest 11 m na 9 m.

- Lustrzane odbicie

- Jak widac na zdjeciu zrobiono ganek.

- Przed toaletom zrobilismy pomieszczenie gospodarcze z tej wneki, jednoczesnie przesuwajac scianke w kuchni aby wyrownala do reszty.

-nie wybudowalismy sypalni na parterze (uzyskalismy duzy salon)

Na pietrze.

-Poniewaz sciany zostaly wydluzone wiec dodalismy po jednym oknie na kazdej scianie.

- Mniejsza sypialnie podzielismy na dwa pokoje.

-Aby byla mozliwosc zrobienia drzwi do drugiego pokoju z korytarza to zmniejszylismy troche lazienke.

-w drugim pokoju dorownalismy jedna sciane do drugiej, uzyskujac tym samym miejsce kolo schodow, przeznaczajac je na garderobe.

-Powiekszylismy zadaszenie nad tarasem

-w przyszlosci planujemy zrobic drewniany taras na calej dlugosci sciany ( 33 m2)

-

aha i w tym projekcie o ktory sie pytasz uwazam, ze balkon jest zbedny. Traci sie cieplo a i tak w sensowny sposob sie z niego nie korzysta. Lepiej zrobic taras , ktory bedzie mial barierki jak balkon a bedzie duzo miejsca na postawienie stolu i zjedzenie np. sniadania w ladny niedzielny poranek.

Pozdrawiam

Pewnie masz rację Gosiu z tym balkonem. Chociaż, byłby z niego piękny widok na zalesione góry (domek w dolince). Poza tym myślę, że dodaje uroku tej chałupce. Fakt, wchodzić tam tylko po to żeby odśnieżać (a u nas jest tego śniegu) to mało ciekawa perspektywa. Balkon tylko dla ozdoby? Marzyłam o pięknych pelargoniach itp. Nie wiem co zrobimy. W każdym razie dzięki za sugestie. Pozdrowienia!

Pewnie masz rację Gosiu z tym balkonem. Chociaż, byłby z niego piękny widok na zalesione góry (domek w dolince). Poza tym myślę, że dodaje uroku tej chałupce. Fakt, wchodzić tam tylko po to żeby odśnieżać (a u nas jest tego śniegu) to mało ciekawa perspektywa. Balkon tylko dla ozdoby? Marzyłam o pięknych pelargoniach itp. Nie wiem co zrobimy. W każdym razie dzięki za sugestie. Pozdrowienia!

Ja bym ten balkon zostawila bo dodaje uroku temu domkowi i bedzie z niego ladny widok :D

Coś mi ciężko przychodzi pisanie z cytatem. Wyszło na to, że twój domek to mój domek :oops: :oops: A wydawało mi się, że już, już to umiałam...

Jeśli chcesz zacytować tylko fragment, to albo klikasz na chmurkę i potem wycinasz to czego nie chcesz zacytować, lub

kopiujesz cytowany fragment, wklejasz, podświetlasz - Ctrl +A, klikasz na Quote i to wszystko.

ups... chyba mi te pisanie cos nie wyszlo{to z fragmentem cytatu} :oops:

ups... chyba mi te pisanie cos nie wyszlo{to z fragmentem cytatu} :oops:

nie rozumiem :o :o :o

Nie watpie w to, ze ladnie bedzie wygladal z balkonem, ale ja czasem mysle praktycznie a nie estestycznie. Chodzi mi o to, ze w miejscu gdzie robi sie strop pod balkon to on w miejscu zetkniecia sie ze sciana nie moze byc ocieplony. A poza tym na takim balkonie to w sumie co robic? Wyjsc, zeby chwile postac i widoki poogladac. Mysle, ze z tarasu bedzie rownie piekny widok. Co do kwiatkow, to moze zamontowac takie wieszaki na doniczki zaraz pod oknem. Bardzo ladnie to bedzie wygladac. Sama musze o czyms takim pomyslec :)) Pozdrawiam

Nie watpie w to, ze ladnie bedzie wygladal z balkonem, ale ja czasem mysle praktycznie a nie estestycznie. Chodzi mi o to, ze w miejscu gdzie robi sie strop pod balkon to on w miejscu zetkniecia sie ze sciana nie moze byc ocieplony. A poza tym na takim balkonie to w sumie co robic? Wyjsc, zeby chwile postac i widoki poogladac. Mysle, ze z tarasu bedzie rownie piekny widok. Co do kwiatkow, to moze zamontowac takie wieszaki na doniczki zaraz pod oknem. Bardzo ladnie to bedzie wygladac. Sama musze o czyms takim pomyslec :)) Pozdrawiam

Mój mąż też myśli praktycznie (z racji wykonywanego zawodu)

a ja estetycznie (z racji wykonywanego zawodu) i nie możemy się zejść.

Temat balkony gdzieś na pewno jest to sobie poczytać będę musiała

:D

od kwietnia ruszamy z budową naszego domku 21.12, zamierzam zlikwidować spiżarnię w kuchni i tam wydzielić część jadalną, chcemy na parterze :D zrobić tylko wc i może tam wygosparować jakoś miejsce na spiżarnię , która jest niezbędna. Może coś doradzicie. Pozdrawiam wszystkich. :D

Jak tam mury, pną się do góry? Robicie balkon i garaż? Pozdrowienia

:D